ΟΦΗ – Άρης 3-2: Κρητική υπεροχή με τρεις «μπαλωθιές» κόντρα στους άνευρους Θεσσαλονικείς

Σε ένα ματς με πολλές διακυμάνσεις, πέντε τέρματα, τρία πέναλτι, δοκάρια και δράμα μέχρι το φινάλε ο ΟΦΗ ήταν ο νικητής απέναντι στον Άρη με σκορ 3-2. Ανέβηκαν στην τρίτη θέση οι Κρητικοί, πρώτη ήττα των Θεσσαλονικέων στη σεζόν.

Ο Σαλσέδο με τρομερό τελείωμα σκόραρε στο ντεμπούτο του με τα ασπρόμαυρα για να «κλειδώσει» το τρίποντο για την ομάδα του Δέλλα στο 82′, παρότι ο Άρης το πάλεψε μέχρι τέλους μειώνοντας σε 3-2 με το δεύτερο πέναλτι του Μορόν στο 88′ και χάνοντας τεράστια ευκαιρία με τον Σαμόρα στην τελευταία καλή φάση του ματς στις καθυστερήσεις.

Ο Κοσταρικανός βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά το πλασέ του, παρότι τεχνικό δεν είχε δύναμη, με αποτέλεσμα ο Χριστογεώργος με τη βοήθεια του δοκαριού να αποτρέψει την ισοφάριση.

Τελικώς, οι Κρητικοί πανηγύρισαν μία δίκαιη νίκη κάνοντας άλμα στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League με 7 βαθμούς τη στιγμή που η ομάδα του Άκη Μάντζιου έμεινε χωρίς νίκη σε δεύτερο σερί ματς (6η θέση με 5 β.).

ΤΟ 3-2 ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΜΟΡΟΝ

Ο «καθρέπτης» του ματς

Το ματς στο «Θ. Βαρδινογιάννης» ξεκίνησε με τον Άρη να μπαίνει πιο δυνατά και να απειλεί πρώτος μόλις στο 6′. Συγκεκριμένα ο Σίστο με ωραία προσωπική ενέργεια από τα αριστερά απέφυγε τον αντίπαλό του και πλάσαρε με ανάποδα φάλτσα αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο δοκάρι του Χριστογεώργου.

Από εκεί και πέρα, μετά το 10ο λεπτό, ο ΟΦΗ ισορρόπησε το ματς και έφερε το ματς στα δικά του μέτρα επιλέγοντας να αφήσει περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια των παικτών του Άρη, που όμως δεν είχαν ιδέες και κυρίως ενέργεια και φρεσκάδα στο παιχνίδι τους.

Στην πρώτη τους επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ των Κιτρίνων σε σετ παιχνίδι οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να σκοράρουν από την άσπρη βούλα. Ο Χατζηθεοδωρίδης με υπέροχη ενέργεια απέφυγε τον Ντιαντί και… άνοιξε τον δρόμο για τον Νους που πάτησε στην περιοχή των Θεσσαλονικέων και κέρδισε το πέναλτι από τον Μοντόγια, που όντας απρόσεκτος του «μάζεψε» το πόδι.

Ο Σιδηρόπουλος ήταν κοντά στη φάση και έδωσε αμέσως την παράβαση παρά τις φωνές των Κιτρίνων, με τον Γιουνγκ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ανοίγει το σκορ για τον ΟΦΗ. 1-0 στο 20′ με τον Γάλλο στράικερ να σκοράρει σε δεύτερο σερί ματς.

Ο κινητικός Νους «άγγιξε» το 2-0 αλλά ο Κουέστα τον νίκησε σε τετ α τετ από πλάγια θέση πριν τη λήξη του πρώτου μέρος με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη το ματς πήρε πιο… ροκ μορφή ειδικά μετά το 60′. Τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο ΟΦΗ διπλασίασε τα τέρματά του με «δράστη» τον Λαμπρόπουλο που βρέθηκε αφύλαχτος στην καρδιά της περιοχής του Άρη και νίκησε τον Κουέστα για το 2-0.

Ο Άρης αντέδρασε σχετικά γρήγορα με τον Μορόν να ισοφαρίζει από την άσπρη βούλα στο 68ο λεπτό με τον Σιδηρόπουλο να δίνει και τρίτο πέναλτι στο ματς -δεύτερο στον Άρη- για κράτημα πάνω στον Ισπανό δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση 90 λεπτών. Ο πρώτος σκόρερ της περσινής Super League ήταν ξανά εύστοχος αλλά η ομάδα του δεν κατάφερε τίποτα παραπάνω από τη μείωση του σκορ κι έφυγε με άδεια χέρια από την Κρήτη.

ΟΦΗ – ΑΡΗΣ 3-2

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Γήπεδο: «Θ. Βαρδινογιάννης», Ηράκλειο

Σκόρερ: 21′ Γιουνγκ, 57′ Λαμπρόπουλος, 82′ Σαλσέδο / 68′, 88′ Μορόν πεν.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 27′ Νους, 42′ Μπαϊνοβιτς, 75′ Αποστολάκης/ 28′ Νταρίντα, 77′ Μορόν

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΓΚΟΛ: 21′ Γιουνγκ, 57′ Λαμπρόπουλος/68′, 88′ Μορόν

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος – Γκονζάλεζ, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης – Μπαϊνοβιτς, Αποστολάκης (78′ Κουτεντάκης), Φούντας (73′ Μπάκιτς) – Σενγκέλια (90’+1 Ριέρα), Νους (73′ Σαλσέδο), Γιουνγκ (90’+1′ Καραχάλιος).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Μοντόγια, Φαμπιάνο (73′ Βέλεθ), Μπράμπετς, Φρίντεκ, – Νταρίντα (65′ Μόντσου), Σιφουέντες (89′ Σαμόρα), – Ντιαντί (46′ Σαβέριο), Γκαρθία, Σίστο (65′ Φετφατζίδης) – Μορόν.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...