Οι ποδοσφαιρικές αρχές του Γιοβάνοβιτς και ο κυνισμός της εθνικής που αρχίζει να αποκτά νέα ταυτότητα

Η εθνική ομάδα δεν έχει θέλξει με την απόδοσή της στα πρώτα ματς της εποχής Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο, ωστόσο μαθαίνει να παίρνει αυτό που θέλει βγάζοντας στο χορτάρι νέα στοιχεία που θα τη βοηθήσουν να αποκτήσει διάρκεια και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι της

Η εθνική Ελλάδας επί εποχής Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει προλάβει -ακόμα- να αλλάξει πολλά στη φιλοσοφία του παιχνιδιού της. Τις βασικές του αρχές, ωστόσο, ο Σέρβος τεχνικός τις έχει περάσει ήδη στους παίκτης της «γαλανόλευκης» που πλέον παίζουν με περισσότερη αυτοπεποίθηση, όρεξη και πίστη για τη νίκη.

Τα εμπόδια των Φινλανδία και Ιρλανδία δεν είναι ικανά για να μας οδηγήσουν σε χρήσιμα συμπεράσματα και μεγάλα λόγια, καθώς είναι ομάδες που η Ελλάδα τις κέρδιζε και με τον Πογέτ. Αλλού είναι το νόημα και το συμπέρασμα που προκύπτει από αυτό το 2/2 στο ξεκίνημα της εποχής Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της ομάδας. Στις νέες ποδοσφαιρικές αρχές με πρέσινγκ ψηλά και παιχνίδι υπομονής και στο «ξεκλείδωμα» κομβικών παικτών όπως οι Ιωαννίδης και Τζόλης που ήταν και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στο «διπλό» του Δουβλίνου.

Μία νέα… εθνική ποδοσφαιρική ταυτότητα, που γεννά ελπίδες για μεγαλύτερη διάρκεια και γιατί όχι ένα μεγάλο αποτέλεσμα στο Λονδίνο απέναντι στην Αγγλία σε έναν μήνα από σήμερα, με φόντο την πρωτιά στη League B του Nations League.

Κάτι που θα σημαίνει πως οι πιθανότητες πρόκρισης στο Μουντιάλ του 2026 θα αυξηθούν κατακόρυφα. Ή αν θέλετε θα υπάρχει ένα ακόμη «παραθυράκι» και μία άλλη… Γεωργία για δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης πέραν της προκριματικής φάσης.

Με τη Φινλανδία ήταν το υψηλό πρέσινγκ και η ικανότητα στα στημένα που έκανε τη διαφορά. Και τότε αποτελεσματική ήταν η εθνική καθώς σκόραρε 3 φορές έχοντας 2,1 xGoals. Χθες στο Δουβλίνο το έκανε ξανά. Με τις δύο ατομικές ενέργειες των Ιωαννίδη και Τζόλη που λογίζονταν καν σαν «μεγάλες ευκαιρίες» κατάφερε με μόλις 1,1 xGoals να σκοράρει δύο φορές και να πάρει μία άκρως επαγγελματική και ωφέλιμη -σε πολλά επίπεδα- νίκη ώστε να παραμείνει στην κορυφή του ομίλου της, αγκαλιά με τους Άγγλους που είναι και η επόμενη πίστα για μία ομάδα που ακόμη ψάχνεται αλλά για την ώρα αρέσει και ξεχειλίζει από ποιότητα αλλά και λύσεις μεσοεπιθετικά.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...