Ο διπλός ρόλος του Γουίλιαν και τα πεπραγμένα στην εξαιρετική περσινή του σεζόν με τη Φούλαμ

Αυτά έκανε πέρυσι στην Premier League με τη Φούλαμ ο αγέραστος Γουίλιαν: Ο διπλός του ρόλος στην επίθεση και τα νούμερα που δείχνουν ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στην μεσοεπιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού

Ο Γουίλιαν αποτελεί και με τη βούλα από το βράδυ της Δευτέρας (2/9) παίκτη του Ολυμπιακού, με τους Ερυθρόλευκους να συνεχίζουν την παράδοση με τους Βραζιλιάνους μάγους στο ρόστερ τους από εποχή Τζιοβάνι.

Ο 36χρονος Γουίλιαν απέδειξε πέρυσι στο υψηλότερο επίπεδο του κόσμου στο ποδόσφαιρο (Premier League) πως αν προπονείσαι σωστά και έχεις ακόμα μέσα του την «κάψα» και το πάθος για την στρογγυλή θεά, η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός.

Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ στα 31 του παιχνίδια (66′ συμμετοχής ανά ματς) με τη φανέλα της Φούλαμ ήταν από τους πιο σταθερούς της παίκτες και βαθμολογείται με το πολύ καλό 7,1 στο Sofascore, με βάση κυρίως τα στατιστικά του επιτεύγματα σε όλη την περσινή σεζόν.

Όπως φάνηκε από τα όσα έκανε πέρυσι στο Νησί, ο Γουίλιαν έχει πλέον διπλό ρόλο στο χορτάρι, καθώς πέραν της δεδομένης δυνατότητάς του να αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης, είχε σημαντική συνεισφορά και στο ανασταλτικό κομμάτι της πρώην ομάδας του από τον άξονα.

Συγκεκριμένα, ο Μάρκο Σίλβα τον χρησιμοποιούσε αρκετά ως «10άρι» ή εσωτερικό 8άρι ειδικά σε ματς που η Φούλαμ είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της. Ο Γουίλιαν στα ματς που είτε ξεκίνησε είτε πέρασε ως αλλαγή και τοποθετήθηκε στον άξονα είχε πολύ καλά νούμερα και το πιο σημαντικό: μεγάλη ακρίβεια στις εύστοχες πάσες στην επίθεση (78%) αλλά και το εντυπωσιακό 3,2 στις ανακτήσεις κατοχών ανά παιχνίδι. Νούμερα που δείχνουν ότι βοηθάει αρκετά τόσο στην κυκλοφορία της μπάλας όσο και στην άμεση – σωστή μεταφορά της προς την επίθεση.

Παράλληλα, μέτρησε 1,5 πάσες κλειδιά κατά μέσο όρο έχοντας συνολικά 4 γκολ και 2 ασίστ στην Premier League αλλά και σχεδόν μία πετυχημένη ντρίμπλα ανά ματς. Την εκρηκτικότητα του στο ένας εναντίον ενός δεν την έχει χάσει και όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα (heat map του από τη σεζόν 2023/24) τού αρέσει να πατάει συχνά στην αντίπαλη περιοχή ενώ κινείται με την ίδια άνεση και συχνότητα σε κάθε θέση πίσω από τον επιθετικό και κυρίως προς τα αριστερά της επίθεσης.

Κατά μέσο όρο είχε 85% στις εύστοχες πάσες σε άμυνα και επίθεση που για 31 ματς είναι εξαιρετικό ποσοστό. Στον Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ μένει να φανεί ποιος ακριβώς θα είναι ο ρόλος του αν και όπως διαπιστώνει κανείς από τα πεπραγμένα του στην περσινή σεζόν, αποτελεί ένα επιθετικό πολυεργαλείο που όσο δεν χάνει την όρεξή του θα μαγεύει και τα ελληνικά γήπεδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...