Οι υπέροχοι Νέοι του Ολυμπιακού έζησαν το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή και μας ταξίδεψαν με το «πιστεύω» τους

Μόνο χειροκρότημα κι ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στη χρυσή νέα γενιά του Ολυμπιακού που μας απέδειξε ότι όταν κάτι το πιστεύεις και το ονειρεύεσαι, μπορείς να το ζήσεις: Η αξέχαστη εμπειρία του Μαρακανά οδηγός για το αύριο των πρωταθλητών Ευρώπης

Οι Νέοι του Ολυμπιακού, οι πρωταθλητές Ευρώπης, άγγιξαν και την κορυφή του κόσμου στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 20 ετών, αλλά τελικά έφυγαν με άδεια χέρια από το θρυλικό Μαρακανά. Άδεια χέρια αλλά «γεμάτες» ψυχές. Γεμάτες με περηφάνεια για την προσπάθεια και το ονειρικό τους ταξίδι, από κάθε γωνιά της Ευρώπης στον δρόμο μέχρι την κατάκτηση του Youth League έως το πιο εμβληματικό ποδοσφαιρικό γήπεδο του πλανήτη, εκεί όπου για πολλούς «γεννήθηκε» το ποδόσφαιρο.

Και μόνο η παρουσία της Κ19 του Ολυμπιακού σε μία τέτοια συνθήκη, είναι από μόνη της μία τεράστια επιτυχία – παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, την ήπειρο που εκπροσώπησαν επάξια οι θαυματουργοί «μπέμπηδες» του Συλαϊδόπουλου. Που πλέον δεν πρέπει να τους λέμε «μωρά» αλλά αγόρια που έγιναν απότομα άνδρες -σε ποδοσφαιρικά πλαίσια- και κυνήγησαν το όνειρό τους μέχρι τέλους.

Αυτή η ομάδα έκανε πράξη το μότο του Ολυμπιακού: «Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε». Μας έκανε να πιστέψουμε στα πιο τρελά μας όνειρα, μας έδειξε ότι τίποτε δεν είναι απίθανο, ειδικά όταν κάτι το θες πραγματικά και δίνεις όλη σου την ψυχή για να το πετύχεις. Μία ομάδα πρότυπο που έκανε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ελλάδα να μείνει μέσα Σάββατο βράδυ, 24η του Αυγούστου, για να την καμαρώσει για μία τελευταία φορά.

«Last Dance» το χαρακτήρισαν πολλοί. Ακόμα και ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος. Κι αυτή είναι η αλήθεια, καθώς ήδη οι μισοί από το περσινό ρόστερ αλλά κι αυτούς που αγωνίστηκαν χθες στο Μαρακανά, έχουν ανοίξει τα φτερά τους για το επόμενο μεγάλο βήμα. Οι περισσότεροι (Παπακανέλλος, Μουζακίτης, Χ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Μπακούλας) για την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και κάποιοι (Κουτσογούλας, Κωστούλας, Σίνα) για άλλες ποδοσφαιρικές πολιτείες.

Αυτή η γενιά, όμως, έχει αφήσει το στίγμα της και μία παρακαταθήκη μεγαλύτερη ακόμα και του ευρωπαϊκού της τροπαίου, όπως επίσης ορθά σημείωσε ο αρχιτέκτονάς της, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, που από το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν ανήκει στο προπονητικό σταφ του Μεντιλίμπαρ.

Στο Μαρακανά το βράδυ της 24ης Αυγούστου ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς καλύτερος της Φλαμένγκο, η οποία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα ελάχιστα αμυντικά λάθη των Πειραιωτών για να φτάσει στη νίκη με ανατροπή στο φινάλε.

Σκληρό αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο κι αυτά τα παιδιά πρέπει να μάθουν και στις ήττες. Έτσι θα «χτίσουν» τον χαρακτήρα τους. Αν και το χθεσινό, σαν νίκη ήταν. Μέσα στο πιο ιστορικό γήπεδο του κόσμου, μπροστά σε 40.000+ λάτρεις του ποδοσφαίρου, όταν όλος ο πλανήτης σε παρακολουθεί κι εσύ εκπροσωπείς την Ελλάδα και ολόκληρο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Τι άλλο να ζητήσεις… Πόσα όνειρα εκπληρώθηκαν και ταυτόχρονα «γεννήθηκαν» μέσα από το ταξίδι αυτών των παιδιών τον τελευταίο χρόνο. Αυτή είναι και η μεγαλύτερή τους νίκη γιατί τα τρόπαια πάνε κι έρχονται, ειδικά όταν αγωνίζεσαι με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...