Τέλος από τον πάγκο της εθνικής Αγγλίας ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της εθνικής Αγγλίας αποτελεί ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ από το μεσημέρι της Τρίτης (16/7), δύο ημέρες μετά την απώλεια του Euro 2024 από την Ισπανία.

Ο Άγγλος τεχνικός ενημέρωσε την αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου ότι έχει αποφασίσει να αποχωρήσει, παρότι τού προσφέρθηκε συμβόλαιο μέχρι το Μουντιάλ του 2026, με τον κύκλο του στην εθνική ομάδα να κλείνει έπειτα από 8 χρόνια.

Στη θητεία του βρέθηκε δύο φορές σε τελικό Euro και μάλιστα σερί (2021 και 2024) και μία στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου πίσω στο 2018.

Συνολικά καθοδήγησε τα «Τρία Λιοντάρια» σε 102 παιχνίδια δεχόμενος αρκετή κριτική για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας αλλά και τη δυσκολία της να πάει μέχρι το τέλος του δρόμου μένοντας δίχως τρόπαιο.

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του ο Σάουθγκεϊτ έγραψε:

«Ως περήφανος Άγγλος, ήταν τιμή της ζωής μου να παίζω για την Αγγλία και να διοικώ την Αγγλία. Σημαίνει τα πάντα για μένα, και τα έχω δώσει όλα.

Αλλά είναι ώρα για αλλαγή και για ένα νέο κεφάλαιο. Ο τελικός της Κυριακής στο Βερολίνο εναντίον της Ισπανίας ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι ως προπονητής της Αγγλίας.

Μπήκα στην FA το 2011, αποφασισμένος να βελτιώσω το αγγλικό ποδόσφαιρο. Σε εκείνο το διάστημα, συμπεριλαμβανομένων των οκτώ ετών ως προπονητής ανδρών της Αγγλίας, με υποστήριξαν μερικοί λαμπροί άνθρωποι που με ευχαριστούν από καρδιάς.

Δεν θα μπορούσα να είχα κάποιον καλύτερο δίπλα μου από τον Steve Holland. Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους προπονητές της γενιάς του και υπήρξε απέραντος.

Είχα το προνόμιο να οδηγήσω μια μεγάλη ομάδα παικτών σε 102 παιχνίδια. Καθένας από αυτούς ήταν περήφανος που φορούσε τα τρία λιοντάρια στη φανέλα του, και ήταν εύσημα στη χώρα τους με πάρα πολλούς τρόπους.

Η ομάδα που πήγαμε στη Γερμανία είναι γεμάτη από συναρπαστικά νεαρά ταλέντα και μπορούν να κερδίσουν το τρόπαιο που όλοι ονειρευόμαστε. Είμαι τόσο περήφανος γι’ αυτούς και ελπίζω να μείνουμε πίσω από τους παίκτες και την ομάδα.

Οι ιδιαίτερες ευχαριστίες μου απευθύνονται στο προσωπικό της ομάδας που παρείχε στους παίκτες και σε εμένα αδιάκοπη υποστήριξη τα τελευταία οκτώ χρόνια. Η σκληρή δουλειά και η αφοσίωσή τους με ενέπνεαν κάθε μέρα και τους είμαι τόσο ευγνώμων – τη λαμπρή «ομάδα πίσω από την ομάδα».

Έχουμε τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο, και η υποστήριξή τους σημαίνει τον κόσμο για μένα. Είμαι οπαδός της Αγγλίας και θα είμαι πάντα.

Ανυπομονώ να παρακολουθήσω και να γιορτάσω καθώς οι παίκτες συνεχίζουν να δημιουργούν πιο ιδιαίτερες αναμνήσεις και να συνδέσουν και να εμπνεύσουν το έθνος όπως ξέρουμε ότι μπορούν.

Ευχαριστώ, Αγγλία – για όλα».

 

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Ιρλανδία – Αγγλία 0-2: Εύκολη επικράτηση στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του Σάουθγκεϊτ

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Λι Κάρσλι, η Αγγλία ξεκίνησε...

Ασύλληπτη Σταματοπούλου: Χρυσή Παραολυμπιονίκης στα 50μ. ύπτιο S4

Στην τελευταία της παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο S4 και πανηγυρίζει μια τεράστια επιτυχία στην καριέρα της δίνοντας στην Ελλάδα το 13ο μετάλλιο

Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε ο Οσμάν για τη σεζόν 2024/25

Μερικές ώρες μετά την αποκάλυψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν για έναν χρόνο

Εθνική: Ο Μασούρας θα χάσει και το ματς με την Ιρλανδία

Χωρίς τον Γιώργο Μασούρα θα παραταχθεί η εθνική Ελλάδας στο πρώτο (Φινλανδία) αλλά...

Ο Τσεντί Οσμάν γιορτάζει τη Γενοκτονία των Ποντίων: Ποιοι άφησαν στο σκοτάδι τον πατριώτη Δ. Γιαννακόπουλο; (pics)

Το πρόσφατο - και άκρως θλιβερό - παρελθόν του υπερεθνικιστή Τσεντί Οσμάν βγήκε στην επιφάνεια μετά την αποκάλυψη της επικείμενης μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό και όλοι πλέον αναρωτιούνται για το πώς θα αντιδράσει ο δεδηλωμένος πατριώτης Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ιωαννίδης: Ο Γιοβάνοβιτς έχει πλάνο και ταυτότητα, θα γινόμαστε καλύτεροι

Με τρία γκολ και δύο δοκάρια, μια γεμάτη εμφάνιση...

Η Γερμανία σκόρπισε με 5 γκολ την Ουγγαρία, καθάρισε στο τέλος η Ολλανδία

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Γερμανία στην πρεμιέρα της...

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Σταματοπούλου: Ήταν η τελευταία μου χρονιά, έλεγα πως θα δώσουμε ό,τι μπορούμε και το κάναμε (vid)

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσει την παρουσία της...

Ολυμπιακός: Χαμός στο Λεωνίδιο για την κούπα του Conference League

Στο Λεωνίδιο βρέθηκε σήμερα (7/9) η κούπα του Conference...