Αλκαράθ – Τζόκοβιτς 3-0: Ο σαρωτικός Ισπανός κατέκτησε ξανά το Wimbledon, έφτασε τα 4 Grand Slam στα 21 του!

Το τρομερό παιδί του παγκόσμιου τένις έκανε το back to back στο φημισμένο Wimbledon, πανηγυρίζοντας το 4ο Grand Slam μιας καριέρας που προμηνύεται μυθική

Ό,τι κι αν πει, ό,τι κι αν γράψει κανείς για τον απίθανο Κάρλος Αλκαράθ (νούμερο 2) είναι λίγο. Ο 21χρονος Ισπανός πρωταθλητής έγραψε ιστορία κατακτώντας δεύτερο σερί τίτλο στο Wimbledon και έγινε ο τέταρτος σε αυτή την ηλικία που καταφέρνει να υπερασπιστεί το τρόπαιο, ο έκτος στην Open Era που σηκώνει αυτό το τρόπαιο μετά από αυτό του Ρολάν Γκαρός!

Ξανά κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς (νούμερο 3). Με πιο εύκολο τρόπο (3-0) και σε straight sets (6-2, 6-2, 7-6).

Ο θαυματουργός Ισπανός έφτασε τα τέσσερα Grand Slam στα 21 του χρόνια (!) με το απόλυτο στους τελικούς που έχει δώσει και πλέον του λείπει μόνο το Αυστραλιανό Open από τη συλλογή του.

Μια πραγματική παράσταση για τον ανώτερο Ισπανό που δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον Τζόκοβιτς: αλλαγή φρουράς και με τη βούλα στον δεύτερο τελικό του στο ιστορικό τουρνουά και κόντρα σε έναν μύθο του αθλήματος όπως είναι ο Σέρβος που ήταν μια ταχύτητα κάτω από τον αντίπαλό του.

Το πρώτο και το δεύτερο σετ είχαν παρόμοια πλοκή και ίδια ακριβώς κατάληξη με τον Αλκαράθ να προηγείται με 2-0 (6-2, 6-2).

Ο Ισπανός πρωταθλητής έσπασε το σερβίς του Τζόκοβιτς στο πρώτο γκέιμ, κράτησε με ασφάλεια το σερβίς του χωρίς να αισθανθεί ιδιαίτερο κίνδυνο και διαχειρίστηκε κάθε δύσκολη κατάσταση.

Δεύτερο μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ του πρώτου σετ (5-1) και τέταρτο στο ματς στο έβδομο γκέιμ του δεύτερου σετ (5-2) με τον Ισπανό να μην αφήνει το πόδι από το γκάζι. Με κυριαρχία στους πόντους κοντά στο φιλέ και με τον Σέρβο να τον απειλεί μόλις μια φορά με μπρέικ στα δύο πρώτα σετ αλλά τον Αλκαράθ να σώζει.

Αντίθετα, από τα οχτώ μπρέικ πόιντ, ο Τζόκοβιτς έσωσε μόλις τα δύο (όλα στο πρώτο σετ) ενώ το πρώτο σερβίς του είχε σοβαρά ζητήματα.

Ο 37χρονος πρωταθλητής κινήθηκε στο 55% με 60% την ώρα που ο 21χρονος βρέθηκε σταθερά στο 86% κι αυτό λέει πολλά για το πόσο κυριαρχικός ήταν όποτε σέρβιρε αφήνοντας άφωνο το κεντρικό court στο Λονδίνο.

Ισορροπία επήλθε κατά κάποιο τρόπο στο 3ο σετ. Ο Τζόκοβιτς δεν είχε άλλα περιθώρια και παρότι βρέθηκε σε κίνδυνο στο τρίτο γκέιμ (έσβησε τέσσερα μπρέικ πόιντ), κράτησε το σερβίς του και φλέρταρε με το πρώτο του μπρέικ στο έκτο.

Ο Αλκαράθ το έσβησε και κράτησε το πάνω χέρι για να κάνει εκείνος το πέμπτο του μπρέικ στο ματς (5-4) και με 40-0 να έχει τριπλό championship point. Ο Τζόκοβιτς αντέδρασε, έσβησε και τα τρία και με σερί πόντων έκανε μπρέικ για το 5-5.

Οι δύο πρωταθλητές οδηγήθηκαν μετά το 6-6 στο τάι μπρέικ, εκεί όπου ο Ισπανός έκανε πρώτος μίνι μπρέικ, ο Σέρβος απάντησε και ο Αλκαράθ έκανε κι άλλο για το 6-4 και στη συνέχεια να φτάσει στη νίκη.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Ιρλανδία – Αγγλία 0-2: Εύκολη επικράτηση στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του Σάουθγκεϊτ

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Λι Κάρσλι, η Αγγλία ξεκίνησε...

Ασύλληπτη Σταματοπούλου: Χρυσή Παραολυμπιονίκης στα 50μ. ύπτιο S4

Στην τελευταία της παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο S4 και πανηγυρίζει μια τεράστια επιτυχία στην καριέρα της δίνοντας στην Ελλάδα το 13ο μετάλλιο

Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε ο Οσμάν για τη σεζόν 2024/25

Μερικές ώρες μετά την αποκάλυψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν για έναν χρόνο

Εθνική: Ο Μασούρας θα χάσει και το ματς με την Ιρλανδία

Χωρίς τον Γιώργο Μασούρα θα παραταχθεί η εθνική Ελλάδας στο πρώτο (Φινλανδία) αλλά...

Ο Τσεντί Οσμάν γιορτάζει τη Γενοκτονία των Ποντίων: Ποιοι άφησαν στο σκοτάδι τον πατριώτη Δ. Γιαννακόπουλο; (pics)

Το πρόσφατο - και άκρως θλιβερό - παρελθόν του υπερεθνικιστή Τσεντί Οσμάν βγήκε στην επιφάνεια μετά την αποκάλυψη της επικείμενης μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό και όλοι πλέον αναρωτιούνται για το πώς θα αντιδράσει ο δεδηλωμένος πατριώτης Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ιωαννίδης: Ο Γιοβάνοβιτς έχει πλάνο και ταυτότητα, θα γινόμαστε καλύτεροι

Με τρία γκολ και δύο δοκάρια, μια γεμάτη εμφάνιση...

Η Γερμανία σκόρπισε με 5 γκολ την Ουγγαρία, καθάρισε στο τέλος η Ολλανδία

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Γερμανία στην πρεμιέρα της...

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Σταματοπούλου: Ήταν η τελευταία μου χρονιά, έλεγα πως θα δώσουμε ό,τι μπορούμε και το κάναμε (vid)

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσει την παρουσία της...

Ολυμπιακός: Χαμός στο Λεωνίδιο για την κούπα του Conference League

Στο Λεωνίδιο βρέθηκε σήμερα (7/9) η κούπα του Conference...