31 C
Athens

Βόμβα της UEFA στην Πόρτο: «Πουλήστε για να σωθείτε», Κάρμο, Κονσεϊσάο και Γουέντελ οι πρώτοι της λίστας

Η Πόρτο είναι αναγκασμένη να συμμορφωθεί στις υποδείξεις της UEFA, η οποία την καλεί να πουλήσει άμεσα αρκετούς παίκτες της ώστε να αποκτήσει ρευστότητα και να καλύψει τις οφειλές της

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν από τα πορτογαλικά Μέσα οι λεπτομέρειες για τη συνάντηση της UEFA με εκπροσώπους της Πόρτο στις 3/6 για το ζήτημα του FFP.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι άνθρωποι της Πόρτο θέλησαν να ανοίξουν διάλογο για το «χαοτικό οικονομικό βάρος που κληρονόμησαν από την προηγούμενη διοίκηση» και η UEFA προειδοποίησε τους Δράκους να συμμορφωθούν άμεσα.

Το Σώμα Οικονομικού Ελέγχου της UEFA έχει αποκλείσει για έναν χρόνο – με αναστολή – την Πόρτο από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αν ο σύλλογος δεν συμμορφωθεί με το FFP τις σεζόν 2025/26, 2026/27 και 2027/28, τότε η ποινή θα ενεργοποιηθεί και θα εφαρμοστεί κανονικά.

Παράλληλα, της επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500.000 ευρώ για οφειλές σε συλλόγους, εργαζόμενους και εφορία.

Οι δύο εκπρόσωποι της Πόρτο υποσχέθηκαν πως θα ακολουθήσουν τους κανόνες αδειοδότησης ώστε να αποφύγει ο σύλλογος τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Η εξόφληση εκπρόθεσμων οφειλών είναι απαραίτητη ενώ πρέπει να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές μισθών και να εξοφληθούν άμεσα σε συλλόγους, εφορία και ταμεία ασφάλισης τα χρωστούμενα.

Οι συνολικές ζημιές της Πόρτο ανέρχονται στα 176 εκατ. ευρώ για αυτό και είναι επιβεβλημένο να κάνει μια πολύ μεγάλη πώληση το καλοκαίρι. Ο Αντρέ Βίλας Μπόας διέψευσε την πρόθεση παραχώρησης του Ντιόγκο Κόστα παρότι υπάρχει ρήτρα 75 εκατ. ευρώ.

Μια μεγάλη πώληση σύμφωνα με την ABOLA θα μπορούσε να έρθει μέσα από μαζικές παραχωρήσεις σημαντικών παικτών όπως ο Κονσεϊσάο, ο Κάρμο και ο Βέντελ.

Το σημαντικό για την UEFA εδώ είναι η συνολική αξία να είναι τόσο μεγάλη ώστε η Πόρτο να έχει στη διάθεσή της τα οικονομικά εργαλεία για να αντιμετωπίσει τις βραχυπρόθεσμες οφειλές της και να έχει εξασφαλισμένη ρευστότητα.

Μία ακόμα προτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στην Πόρτο είναι να παρουσιαστεί μαζεμένη στις αγορές παικτών, κάτι που σημαίνει πως δεν μπορεί να αγοράσει τον αριστεροπόδαρο στόπερ Μίκα Φαγέ της Μπαρτσελόνα, ο οποίος ήταν φαβορί για να αποκτηθεί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς