28.2 C
Athens

Η UEFA ξεκινά έρευνα για τον φασιστικό χαιρετισμό του Ντεμιράλ

Έρευνα για τον πανηγυρισμό του Μερίχ Ντεμιράλ ξεκινά η UΕFA, μετά τη χειρονομία του παίκτη που έστειλε την Τουρκία στα προημιτελικά του Euro με δύο δικά του γκολ στη νίκη με 2-1 επί της Αυστρίας.

Ο κεντρικός αμυντικός της Αλ Αχλί πανηγύρισε υψώνοντας τα χέρια του με χαρακτηριστικό τρόπο, που συνδέεται με την ακραία εξτρεμιστική οργάνωση των Γκρίζων Λύκων.

Στην Αυστρία, χθεσινή αντίπαλο της Τουρκίας, η συγκεκριμένη χειρονομία έχει απαγορευτεί στο πλαίσιο του νόμου που αποτρέπει τα σύμβολα «εξτρεμιστικών οργανώσεων» για την πρόληψη της τρομοκρατικής προπαγάνδας.

«Σε σχέση με τον αγώνα της φάσης των 16 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος UEFA 2024 μεταξύ Αυστρίας και Τουρκίας που διεξήχθη στις 2 Ιουλίου 2024 στη Λειψία της Γερμανίας, ξεκίνησε έρευνα σύμφωνα με το άρθρο 31 παράγραφος 4 του πειθαρχικού κανονισμού της UEFA σε σχέση με φερόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά του παίκτη της Τουρκικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Μερίχ Ντεμιράλ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η UEFA.

Ο ίδιος ο παίκτης δήλωσε πάντως περήφανος για τη χειρονομία του μετά το τέλος του αγώνα, δηλώνοντας «ευτυχισμένος που είμαι Τούρκος».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς