30.2 C
Athens

Ντεμιράλ για τον φασιστικό χαιρετισμό: Απίστευτα περήφανος που είμαι Τούρκος

Με άκρως προκλητικό τρόπο επέλεξε να πανηγυρίσει ο Μερίχ Ντεμιράλ τα γκολ που πέτυχε στον προημιτελικό του Euro, που χάρισαν στην εθνική ομάδα της χώρας του τη νίκη – πρόκριση με 2-1 επί της Αυστρίας.

Ο αμυντικός της Αλ Αχλί άνοιξε το σκορ μόλις στο 57ο δευτερόλεπτο του αγώνα, πετυχαίνοντας το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία των νοκ άουτ αγώνων του Euro και έσπευσε να κατευθυνθεί στην εξέδρα των Τούρκων οπαδών, πανηγυρίζοντας με τον χαιρετισμό των γκρίζων λύκων.

Η κίνηση του Ντεμιράλ, που δείχνει να ασπάζεται τις φασιστικές απόψεις μίας από τις μεγαλύτερες δεξιές εξτρεμιστικές ομάδες στην Τουρκία (και όχι μόνο) προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ο ίδιος ωστόσο υπερασπίστηκε τον πανηγυρισμό του μετά το ματς, κάνοντας λόγο για τουρκική περηφάνια:

«Τι ευτυχισμένος είναι αυτός που λέει ότι είναι Τούρκος! Είμαι απίστευτα περήφανος για την εθνικότητά μου και ένιωσα αυτή τη βαθιά περηφάνια μετά το γκολ. Είδα τους οπαδούς μας να κάνουν αυτή τη χειρονομία στην εξέδρα και με έκανε να θέλω να το κάνω ακόμα περισσότερο. Ήθελα να εκφράσω με αυτό τον τρόπο την περηφάνια μου και είμαι πολύ χαρούμενος που το έκανα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς