32.1 C
Athens

Παράπονα δημοτών των 3Β για τις τιμές στο Varkiza Resort, που έχει περάσει σε εταιρία συμφερόντων Δ. Γιαννακόπουλου

Δημότες της Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια σε διαφορετικά διαδικτυακό φόρουμ, για το υψηλό κόστος της επίσκεψης στην πλαζ Varkiza Resort τα Σαββατοκύριακα. Το οικονομικό βάρος που συνεπάγεται η χρήση της πλαζ προβληματίζει πολλούς κατοίκους της περιοχής, όπως αναφέρει το ilovevouliagmeni.gr.

Όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς, θυμίζουμε ότι η πλαζ παραχωρήθηκε από την ΕΤΑΔ στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με μίσθωμα 850.000 ευρώ πλέον ποσοστιαίου 6% επί του κύκλου εργασιών και στη συνέχεια εκμισθώθηκε για 25 χρόνια, στην εταιρεία “Black Wave Varkiza” που συνδέεται με τον όμιλο Γιαννακόπουλου της ΒΙΑΝΕΞ, με ετήσιο μίσθωμα 1,31 εκατ. ευρώ ευρώ πλέον ποσοστιαίου 6% επί του κύκλου εργασιών.

Ακτή Βάρκιζας: Σε εταιρία συμφερόντων Δ. Γιαννακόπουλου η εκμετάλλευση της παραλίας

Η σύμβαση παραχώρησης από την ΕΤΑΔ προβλέπει ότι σε περίπτωση εκμίσθωσης από τον Δήμο ή περαιτέρω υπομίσθωσης από το Μισθωτή του Δήμου, το ποσοστό υπολογίζεται στον ετήσιο κύκλο εργασιών της Μισθώτριας/ υπομισθώτριας.

Για ένα ζευγάρι επισκεπτών, το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 75 ευρώ, περιλαμβάνοντας την είσοδο (30 ευρώ), την ομπρέλα (30 ευρώ) και το πάρκινγκ (15 ευρώ).

Αντίθετα, το Σαββατοκύριακο, οι δημότες πληρώνουν 45 ευρώ, εκμεταλλευόμενοι τη δωρεάν είσοδο, αλλά συνεχίζουν να επιβαρύνονται με το κόστος της ομπρέλας και του πάρκινγκ. Οι 20 δωρεάν θέσεις στάθμευσης για δημότες, δεν είναι ποτέ διαθέσιμες όποτε η πληρωμή αποτελεί μονόδρομο.

Η εμπειρία ενός ζευγαριού δημοτών που επιθυμεί να περάσει μια ημέρα στην παραλία είναι συνεπώς αρκετά ακριβή. Παρά την εκπτωτική πολιτική που διαπραγματεύτηκε ο Δήμος με την εταιρία, εκφράζουν την απογοήτευσή τους, καθώς το κόστος είναι υψηλό για μια οικογενειακή έξοδο.

Η δυσαρέσκεια των δημοτών εκφράζεται έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στις ομάδες του Facebook όπως “3B Σκεπτόμενοι Δημότες” και “Το Forum των 3Β”, τα σχόλια είναι καυστικά:

“Τα Σκ λίγοι δημότες πάνε θάλασσα σε οργανωμένες παραλίες του δήμου” γράφει ο Απόστολος Χ. στην ομάδα “3B Σκεπτόμενοι Δημότες”.

“Καλά δεν ισχύει 65% έκπτωση στους δημότες στην ομπρέλα;” ρωτάει μάλλον ρητορικά, όσον αφορά το Σαββατοκύριακο, ο Γιάννης Σ.

“Καλά μόνο 20 θέσεις πάρκιν(γκ) για τους δημότες Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης;” γράφει η Ξανθή Γ. στην ομάδα “Το Forum των 3Β”.

“Η επισήμανση κάτω κατω όλα τα λεφτά…. Κ πληρώνεις πάρκινγκ κ θα σε κλέψουν δηλαδή” σχολιάζει ο Στρατής Σ. όσον αφορά την πινακίδα της εταιρίας όπου αναφέρεται ότι “Η Εταιρία δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση κλοπής ή φθοράς των οχημάτων”.

“71,57%, αυτό το ποσοστό πήρε η δημοτική παράταξη που διοικεί τον Δήμο. Αυτό το έδωσαν οι ψηφοφόροι δημότες. Και αυτά είναι τα επίχειρα επαίσχυντων συμβάσεων που υπογράφει με επενδυτές. Και οι παράπλευρες συνέπειες για τους κατοίκους της Βάρης είναι πολλές και δυσάρεστες. Το παρκινγκ αυτό είναι λειτουργικό τμήμα του πολεοδομικού ιστού της πόλης, για τα ψώνια, τις τράπεζες, τα φαρμακεία, την λαϊκή κλπ.

Δεν είναι για τα μπάνια των εχόντων μόνο. Λυπάμαι πολύ για αυτές τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, που άρχισε να γίνεται μια δημοτική αρχή εχθρική προς τους δημότες. Και μια λεπτομέρεια, δημοτικές παρατάξεις που υπερασπίστηκαν τον δημόσιο και κοινόχρηστο χώρο καταποντίστηκαν εκλογικά, με ποσοστά κάτω του 10%. Οι εκλογές είναι ουσία, δεν είναι lifestyle” αναφέρει ο Δημήτρης Ματθαίου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς