26.5 C
Athens

Μετά το χαρισμένο ΟΑΚΑ, ο Δ. Γιαννακόπουλος γιατί να μη ζητάει και το ΣΕΦ;

Ο Δ. Γιαννακόπουλος απειλεί ότι θα πάρει «και το ΣΕΦ», ότι θα βάλει άνθρωπο να αγοράσει την ΚΑΕ Ολυμπιακός και ουσιαστικά προκαλεί εκατομμύρια οπαδούς των Ερυθρόλευκων - Κι αν συνεχιστεί η προκλητική αδράνεια της Πολιτείας, θα είναι σαν να στέλνει το επικίνδυνο μήνυμα «πάρτε τον νόμο στα χέρια σας»

Έχουν συμπληρωθεί δύο εβδομάδες από την ολοκλήρωση των τελικών του πρωταθλήματος και τα όσα τραγικά συνέβησαν κατά τη διάρκειά τους.

Από τις απειλές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, τη δημόσια εξύβριση σε θεσμούς και πρόσωπα (όπως τη στοχοποίηση διαιτητών και δικών τους προσώπων), τις ζωντανές χυδαιότητες στον 5ο τελικό στο ΟΑΚΑ με τη live εξύβριση λίγη ώρα μετά τη… φιλική χειραψία στον Γιώργο Μπαρτζώκα (που έκανε και τον ίδιο να αναρωτιέται για τη στάση του).

Φυσικά, ήταν μια κίνηση για τα μάτια του κόσμου που σε κανέναν δεν προκάλεσε θετική εντύπωση, αφού μόνο αν κάποιος γεννήθηκε… χτες και δεν γνωρίζει τίποτα από την τοξικότητα που εκπέμπει με τα λεγόμενά του ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, θα μπορούσε να παρασυρθεί.

ΣΟΚ: Ο Δ. Γιαννακόπουλος σε αμόκ βρίζει χυδαία Βάσω Τσαρούχα, διαιτητές, ΕΟΚ και κυβέρνηση! (vid)

Λίγες μέρες αργότερα ήρθε το… περίφημο «ΤΣΟ και ΛΟ» (σύνθημα που παρακινεί σε βία) απέναντι στον προπονητή του Ολυμπιακού για να επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω. Ναι, πολλά από τα παραπάνω τα διαβάσατε μονάχα στον ΑΘΛΟ. Όχι επειδή έχουμε κάποια… αποκλειστικότητα, αλλά γιατί φαίνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ στην Ελλάδα νομίζει πως η δημοσιογραφία είναι αλισβερίσι.

Περίεργο βέβαια αυτό αλλά και αντιστρόφως ανάλογο με τη συνεχή δημιουργία όλο και νέων «σχολών δημοσιογραφίας»: όσο αυξάνονται οι σχολές, τόσο μειώνεται η δημοσιογραφική δεοντολογία και άλλο τόσο οι δημοσιογράφοι μετατρέπονται σε «υπαλλήλους γραφείου»…

Μόνο που πια η κατάσταση ξεφεύγει για τα καλά. Τόσο σε αυτό που καταχρηστικά πλέον αποκαλείται δημοσιογραφία, όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με την παντελώς ανεξέλεγκτη συμπεριφορά του Δημήτρη Γιαννκόπουλου. Βασικά είχε ήδη ξεφύγει, αλλά ακόμα κι έτσι, οι θεσμοί αποφάσισαν να αγνοήσουν όσα γίνονται σε κοινή θέα.

Την Παρασκευή, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με περίσσεια σιγουριά ανθρώπου που δεν καταλαβαίνει – αλλά και δεν τον αγγίζει – τίποτα απείλησε τους αδερφούς Αγγελόπουλους ότι «θα πάρει το ΣΕΦ» και ότι θα «βάλει να αγοράσουν τον Ολυμπιακό και να τον κάνουν παράρτημα».

Όλα αυτά παρότι έχει τονίσει πολλάκις ότι «είναι εναντίον της βίας» και μια στο τόσο ζητάει συγγνώμη. Συγγνώμη που ασφαλώς κρατάει μερικά δευτερόλεπτα και που καμιά φορά συμπίπτει με εισαγγελικές κλήσεις ή με την παραπομπή μιας υπόθεσης στα δικαστήρια.

Γιαννακόπουλος: Ήταν λάθος μου να βρίσω ανθρώπους, διαιτητές και θεσμούς – Έχω δείξει ότι δεν θέλω τη βία στα γήπεδα

Όσο για το ΣΕΦ, είναι ξεκάθαρο πως μπορεί να το ζητάει αλλά και να πιστεύει κιόλας ότι μπορεί να το «πάρει». Στην τελική, όλοι γνωρίζουν πως χαρίστηκε το ΟΑΚΑ από την κυβέρνηση και με ποιον τρόπο δόθηκε εκτελώντας άριστα τις εντολές και τα «θέλω» του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός που έφτασε να απειλεί μέσω instagram υπουργούς αν δεν πάρει και το πάρκινγκ δωρεάν (ο χώρος που διοργανώνονται συναυλίες και φυσικά φέρει πολλά έσοδα).

Προφανώς δεν αντιλαμβάνεται ότι Ολυμπιακός σημαίνει εκατομμύρια φίλαθλοι που αγαπούν την ομάδα τους και την προστατεύουν. Θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός είναι κάτι άψυχο, υποτιμώντας τον κόσμο του και προκαλώντας τον με τρόπο που ξεπερνά κάθε λογική.

Μόνο που κάποια στιγμή αυτό το διαχρονικό «τρενάκι του τρόμου» (να δηλώνει το πρωί  ότι είναι εναντίον της βίας και το απόγευμα να την προάγει μέσα από το instagram σε δημόσια θέα) γίνεται άκρως επικίνδυνο σε εποχές που τα περιστατικά βίας έχουν σημειώσει δραματική αύξηση.

Η αντιμετώπιση του ζητήματος αφορά αποκλειστικά την Πολιτεία. Αν δεν παρέμβει άμεσα κάποια αρμόδια κρατική Αρχή που να έχει αντιληφθεί πραγματικά τι συμβαίνει και να ασχοληθεί, τότε θα είναι σαν να στέλνει το εντελώς λάθος μήνυμα «πάρτε τον νόμο στα χέρια σας». Και άντε μετά να πειστεί έστω και ένας πολίτης από τον κάθε απίθανο υπουργό και υφυπουργό ότι το μέλημά του είναι η περιβόητη κασέτα περί πάταξης της βίας, όταν η αδράνεια όλων αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Αγγλία – Σλοβακία 2-1 (παρ.): Μπέλιγχαμ και Κέιν απέτρεψαν ένα ιστορικό κάζο για τα Τρία Λιοντάρια

Το εκπληκτικό ψαλίδι του Μπέλιγχαμ στην εκπνοή τράβηξε τους Άγγλους από τον γκρεμό και ο Χάρι Κέιν βρήκε δίχτυα με την έναρξη της παράτασης για να στείλει την κάκιστη ομάδα του Σάουθγκεϊτ στα προημιτελικά του Euro 2024

Το πρώτο ερυθρόλευκο μήνυμα του Ντόρσεϊ: «Χαρούμενος που γυρίζω σπίτι»

Λίγο μετά την ανακοίνωσή του από τον Ολυμπιακό, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ εμφανίστηκε ενθουσιασμένος για την επιστροφή του στο Λιμάνι και ανυπομονεί για τη νέα σεζόν

Επίσημο: Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ επέστρεψε στον Ολυμπιακό για 3 χρόνια!

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την επιστροφή του Τάιλερ Ντόρσεϊ για τρία χρόνια, προσθέτοντας επιθετική ποιότητα αλλά και ένα πολύτιμο ελληνικό διαβατήριο στο ρόστερ