28 C
Athens

Σπανούλης: Ο Έλληνας έχει στο DNA του την άμυνα, έχουμε πολύ καλό κλίμα στην ομάδα

Η εθνική Ελλάδας επικράτησε άνετα και επιβλητικά με 86-57 του Μαυροβουνίου αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις στο πρώτο της παιχνίδι του «Τουρνουά Ακρόπολις» με το μυαλό στο προολυμπιακό που πλησιάζει.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν πλήρως ικανοποιημένος από την εμφάνιση της εθνικής, τόνισε πως υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα και έκλεισε με την ατάκα «ο Έλληνας έχει στο DNA του την άμυνα» αναφερόμενος στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία στα δύο φιλικά έως τώρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την εμφάνιση της Εθνικής: «Πραγματικά δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο. Είχαμε θέσει ως στόχο να ξεκινήσουμε καλύτερα το παιχνίδι. Στο προηγούμενο ματς με την Πολωνία πήγαμε με μιάμιση προπόνηση. Για 25 λεπτά ήμασταν καλοί, δεν κάναμε καλό πρώτο δεκάλεπτο και καλό δεύτερο πεντάλεπτο στο τρίτο δεκάλεπτο με την Πολωνία.

Είπαμε να βελτιώσουμε τη διάρκεια που παίζουμε καλό μπάσκετ στα τελευταία δύο παιχνίδια, για να προετοιμαστούμε για τα επίσημα. Έχουμε μεγάλη ποιότητα, τα παιδιά δείχνουν μεγάλη συγκέντρωση και αυταπάρνηση. Αγαπούν την εθνική ομάδα της χώρας τους και αυτό φαίνεται. Έχουμε πολύ καλό κλίμα, όλοι έχουμε καταλάβει ότι όταν είμαστε ενωμένοι και όταν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα. Δουλέψαμε δύο-τρεις μέρες παραπάνω και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Πλέον έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι και να προετοιμαστούμε για τα επίσημα ματς».

Για την αμυντική λειτουργία: «Προσπαθούμε διαχρονικά στην άμυνα, αλλά τα τελευταία χρόνια είδαμε ότι τρώγαμε 90 και 95 πόντους. Πρέπει να μπει στο κεφάλι μας ότι πρέπει να παίξουμε άμυνα. Ο Έλληνας έχει στο DNA του στην άμυνα. Έχει μυαλό, έχει καρδιά. Όλα τα παιδιά ξέρουν να παίζουν πάρα πολύ καλή άμυνα. Έχουμε φοβερό size για εθνική ομάδα. Από εκεί και πέρα, άλλο να το λες και άλλο να το κάνεις, όπως το κάναμε σήμερα και όπως το κάναμε με την Πολωνία για ένα διάστημα. Το μπάσκετ δεν είναι μόνο άμυνα. Από την άμυνα ξεκινάει μια καλή επίθεση και από μια καλή επίθεση ξεκινάει μια καλή άμυνα. Πρέπει να παίζουμε ολοκληρωτικό μπάσκετ και αυτό πρέπει να κάνουμε».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς