27.6 C
Athens

Ολλανδία – Αυστρία 2-3: Έκαναν την έκπληξη και πήραν την πρωτιά στον Δ’ όμιλο οι εξαιρετικοί Αυστριακοί (vid)

Η τρομερή ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ έριξε την πρώτη «βόμβα» σε όμιλο του Euro καθώς πήρε την πρωτιά απέναντι σε Γαλλία και Ολλανδία, με τους Τρικολόρ να περνούν ως δεύτεροι και τους Οράνιε ως καλύτεροι τρίτοι

H πρώτη «βόμβα» σε όμιλο του Euro 2024 είναι γεγονός κι έχει αυστριακή υπογραφή!

Η εξαιρετική Αυστρία του Ραλφ Ράνγκνικ κατατρόπωσε και τους Ολλανδούς μετά τους Πολωνούς και με μεστή εμφάνιση, παρότι ισοφαρίστηκε δύο φορές, ανέκτησε σε ισάριθμες περιπτώσεις το προβάδισμά της για να πάρει τελικά τρίποντο (2-3) πρωτιάς χάρη στο εξαιρετικό γκολ του Ζάμπιτσερ στο 80′.

Μετά την ισοπαλία στο Γαλλία – Πολωνία η κατάσταση στον τέταρτο όμιλο ξεκαθάρισε κι έβγαλε πρώτη και καλύτερη την Αυστρία με 6 βαθμούς, δεύτερη και στους «16» τη Γαλλία με 5 και την Ολλανδία ως μία από τις καλύτερες τρίτες με 4 βαθμούς.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η πρώτη νίκη των Αυστριακών μετά από 7 σερί ήττες από τους Ολλανδούς και φυσικά η πιο σημαντική, αφού συνεχίζουν για δεύτερο σερί Euro στη νοκ-άουτ φάση και μάλιστα ως πρώτοι από έναν πολύ δύσκολο όμιλο.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Προβάδισμα με το «καλησπέρα» στο ματς πήραν οι Αυστριακοί κόντρα στους Ολλανδούς.

Η ομάδα του Ράνγκνικ αναπτύχθηκε ωραία από τα αριστερά και μετά από γύρισμα ο Μάλεν που είχε γυρίσει για την άμυνα άπλωσε το πόδι του και άθελά του -με τη συνήθεια του στράικερ- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της δικής του ομάδας για το 0-1. Αυτό μάλιστα ήταν το 7ο αυτογκόλ στο φετινό Euro, που πάει να σπάσει όλα τα ρεκόρ!

Δύο γκολ σε διάστημα 16 λεπτών σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι Ολλανδοί, που πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ εις βάρος τους στο 1-0, ευτύχησαν να σκοράρουν στην πρώτη τους ευκαιρία στην επανάληψη με εξαιρετικό πλασέ του Γκάκπο ωστόσο οι Αυστριακοί αντέδρασαν άμεσα και πήραν ξανά το προβάδισμα χάρη στην κεφαλιά ψαράκι του Σμιντ στο 61′.

ΤΟ 1-1 ΤΟΥ ΓΚΑΚΠΟ

ΤΟ 1-2 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ

Και μετά… χαμός! Ο Ντεπάι με εξαιρετικό στοπάρισμα και εκτέλεση ισοφάρισε προσωρινά στο 75′ μετά και από έλεγχο στο VAR για χέρι, αλλά ο Ζάμπιτσερ είχε τον τελευταίο λόγο καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα σκόραρε από δύσκολη γωνιά για το τελικό 2-3.

EURO 2024: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 4ου ΟΜΙΛΟΥ / 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Γαλλία – Πολωνία 1-1(56′ πεν. Εμπαπέ / 79′ πεν. Λεβαντόφσκι)

Ολλανδία – Αυστρία 2-3 (47′ Γκάκπο, 75′ Ντεπάι / 6′ αυτ. Μάλεν, 59′ Σμιντ, 80′ Ζάμπιτσερ)

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 4ου ΟΜΙΛΟΥ

Αυστρία 6 (6-4)

Γαλλία 5 (2-1)

Ολλανδία 4 (4-4)

Πολωνία 1 (3-6)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς