Λούκα Μόντριτς αν αυτή ήταν η τελευταία σου παράσταση σε Euro, βαθιά υπόκλιση κι ένα «ευχαριστώ»

Ο μύθος του κροατικού ποδοσφαίρου έζησε μία από τις πιο δύσκολες ποδοσφαιρικές στιγμές του στην πιθανότατα τελευταία του παρουσία σε Euro και οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι του στέλνουν μία μεγάλη αγκαλιά κι ένα «ευχαριστώ» για τις στιγμές που μας πρόσφερε ακόμα και στον τελευταίο του χορό

Ο Λούκα Μόντριτς το ήθελε περισσότερο από κάθε Κροάτη να πάρει η Χρβάτσκα το τρίποντο κόντρα στην Ιταλία και μαζί την πρόκριση στη φάση των «16» του Euro 2024.

Έβλεπες τη δίψα -στα όρια της λύσσας- για νίκη τόσο με την πληθωρική του παρουσία στο χορτάρι όσο και με το δάγκωμα της μπλούζας από τον πάγκο στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς.

Ο Τζακάνι έκανε το πλασέ της ζωής του και ο εμβληματικός αρχηγός της εθνικής Κροατίας έβαλε τα κλάματα. Τού βγήκε όλη η ένταση της στιγμής, το κακό προαίσθημα, η αδικία, το τέλος μίας εποχής. Της δικής του ανεξίτηλης εποχής. Γνώριζε μέσα του πως μάλλον αυτή ήταν η τελευταία του στιγμή σε Euro, καθώς η Κροατία ελπίζει μόνο σε θαύμα για να πάρει ένα από 4 εισιτήρια ως καλύτερη τρίτη.

Αν αυτό ήταν το τέλος εποχής στην εθνική του ομάδα, τότε ήταν σίγουρα άδικο. Δραματικό, Οδυνηρό. Έβλεπες στο βλέμμα του τον φόβο λίγο πριν την ισοφάριση της Ιταλίας. Λες και το ήξερε. Δεν έχει ζήσει και λίγα στο ποδόσφαιρο για να το προβλέψει.

Ο Μόντριτς, πριν τη στιγμή της αντικατάστασής του, είχε κάνει τα πάντα στο χορτάρι. Κι όταν λέμε τα πάντα, το εννοούμε. Ήταν ο παίκτης με τις περισσότερες ανακτήσεις μπάλας (5), έτρεξε 8,9 χιλιόμετρα, είχε 69 ενέργειες με την μπάλα (περισσότερες από κάθε άλλον πλην των στόπερ) και 46/51 πετυχημένες πάσες. Αλάνθαστος, ακούραστος, αγέρωχος.

Ποιος να του πει τι; Για το χαμένο πέναλτι; Η ποδοσφαιρική μοίρα του τα έφερε έτσι που σκόραρε στην αμέσως επόμενη φάση. Εξιλέωση, κλάμα και γκολ πρόκρισης. Έτσι είχε γραφτεί η ιστορία μέχρι τη φάση του 97ου λεπτού. Ο Τζακάνι είχε αντίθετη άποψη, οι Κροάτες φωνάζουν -δικαιολογημένα- για τα 8 λεπτά καθυστερήσεων, αλλά η ιστορία γράφτηκε στη Λειψία.

Γράφτηκε με έναν τρόπο «σκληρό» για τον Μόντριτς και την παρέα του. Κι άντε οι υπόλοιποι (τουλάχιστον οι περισσότεροι) θα έχουν κι άλλη ευκαιρία στο μέλλον, σε επόμενα τουρνουά.

Για τον Μόντριτς το ταξίδι με την εθνική ομάδα τελειώνει, με την ελπίδα να πάρει παράταση για το Μουντιάλ του 2026 όταν πλέον θα έχει μπει στα 40 του έτη. Με αυτή την προσωπικότητα και το μέταλλο που τον χαρακτηρίζει ως παίκτη, όλα είναι πιθανά. Ειδικά μετά το χθεσινό, που φάνηκε ότι τον πόνεσε αρκετά.

Λούκα Μόντριτς, αν αυτή ήταν τελικά η τελευταία σου παράσταση σε Euro, σε ευχαριστούμε για όλα…

 

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...