26.2 C
Athens

Ο Άλιμος έκανε δική του και την Ελληνιάδη

Με την Έλενα Ελληνιάδη ενισχύθηκε στην περιφέρεια ο Άλιμος. Η 25χρονη διεθνής αθλήτρια ανακοινώθηκε από την ομάδα που θέτει ψηλά τον πήχη για την επόμενη σεζόν (2024/25), με την Ελληνιάδη να αφήνει τη Βουλιαγμένη στην οποία αγωνίστηκε την τελευταία διετία.

Η ανακοίνωση του Αλίμου:

«Ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson και η Διοίκηση του Συλλόγου είναι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν μια ακόμα σπουδαία μεταγραφική κίνηση. Η Έλενα Ελληνιάδη αποτελεί το νέο μέλος μιας «οικογένειας» που φτιάχνεται για να πρωταγωνιστήσει.

Γεννημένη στις 2 Απριλίου του 1999, η Έλενα Ελληνιάδη αποτελεί μία πραγματική «μπομπέρ» της ελληνικής υδατοσφαίρισης τα τελευταία χρόνια, μία παίκτρια συνώνυμο του γκολ. Μία μόνιμη απειλή από την περιφέρεια, η οποία μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο ούσα μέλος της Εθνικής ομάδας που εξασφάλισε το εισιτήριο για το Παρίσι.

Σε συλλογικό επίπεδο, η 25χρονη διεθνής κοντεύει να κλείσει μία δεκαετία στη μεγάλη κατηγορία ούσα σταθερά ένα από το μεγαλύτερα «κανόνια» αυτής. Την περίοδο 2022-23 μάλιστα αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ της Α1 πόλο γυναικών με το σκουφάκι του ΝΟ Βουλιαγμένης μετρώντας 87 (!) τέρματα ενώ «καυτή» ήταν και την τελευταία χρονιά, μέσα στο Top-5 των σκόρερ.

Μία αθλήτρια που την χαρακτηρίζει το αγωνιστικό θράσος, η φυσική κατάσταση και απρόβλεπτη ως προς την τελική της ενέργεια. Η Έλενα Ελληνιάδη έκανε τα πρώτα βήματα στην καριέρα της μέσω του ΑΝΟΓ, πήρε μεταγραφή στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης το 2019 ενώ ήταν βασικό «γρανάζι» του Εθνικού Πειραιά τη σεζόν του LEN Trophy (2021-22). Αφού στέφθηκε Κυπελλούχος Ευρώπης, επέστρεψε στο Λαιμό όπου και αγωνίστηκε την τελευταία διετία.

Μεταξύ άλλων πανηγύρισε με το εθνόσημο το 2022 το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Σπλιτ, καθώς και το χάλκινο στο Αϊντχόφεν πριν από λίγους μήνες. Μία παίκτρια αναμφίβολα από το πάνω ράφι της εγχώριας αγοράς, άλλο ένα εγνωσμένης αξίας κομμάτι που δυναμώνει ακόμα περισσότερο το παζλ που με τόση προσοχή φτιάχνεται στον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ Betsson ενόψει της επόμενης περιόδου».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς