Ελβετία – Γερμανία 1-1: Κράτησε την πρωτιά με σωτήρα Φίλκρουγκ στο 92′

Η Ελβετία βρισκόταν μερικά λεπτά μακριά από την κατάκτηση της πρωτιάς στον 1ο όμιλο αλλά ο Φίλκρουγκ κράτησε όρθια την οικοδέσποινα Γερμανία που πάντως δεν ικανοποίησε με την απόδοσή της

Η πρωτιά παραλίγο να χαθεί αλλά ο Φίλκρουγκ έσωσε βαθμό, αήττητο και ο δρόμος θα είναι καλύτερος στην προσπάθεια κατάκτησης του Euro.

Η Γερμανία προκρίθηκε αγκαζέ με την Ελβετία (1-1) στη φάση των «16» του Euro 2024 ωστόσο περισσότερο ανακουφισμένη αισθάνεται η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν που ως το 90+2′ βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο και με τη δεύτερη θέση στον όμιλο. Τα πάντα ανατράπηκαν όμως με το γκολ του Φίλκρουγκ που έσωσε την παρτίδα.

 

Δεν ήταν καλή η εικόνα των Γερμανών που απέναντι σε μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα και δυσκολεύτηκαν να φτιάξουν φάσεις σε ροή αγώνα και έδειξαν πως αντιμετωπίζουν και τρομακτικό ζήτημα στη θέση του φορ, κάτι που πιθανότατα να της κοστίσει στα νοκ άουτ.

Για τους Ελβετούς ήταν ψυχρολουσία αυτό που συνέβη λίγο πριν την εκπνοή του αγώνα αλλά και ένα… μάθημα στον Μουράτ Γιακίν που είχε δικαίωμα για δύο αλλαγές (και ισάριθμες διακοπές) ώστε να οχυρώσει καλύτερα μεσαία και αμυντική γραμμή.

 

Ο Χάβερτς έχασε σημαντικές ευκαιρίες στον αγώνα με καλύτερη αυτή στο 3ο λεπτό όταν στην κεφαλιά του επενέβη ο Ζόμερ και απομάκρυνε. Για καλή τύχη του Ελβετού τερματοφύλακα, στο 18′ υπήρξε επιθετικό φάουλ του Γερμανού φορ ειδάλλως το γκολ που πέτυχε ο Άντριχ με σουτ εκτός περιοχής θα μετρούσε κανονικά και εκείνος θα έφερε σοβαρή ευθύνη.

Η Ελβετία άρχισε να κρατά μπάλα και προηγήθηκε στο 28ο λεπτό σε μια φάση που ο Μουσιάλα έχασε την μπάλα στη μεσαία γραμμή. Οι Ελβετοί επωφελήθηκαν από μια κόντρα και ο Εντόι άνοιξε στον Ρίντερ κι εκείνος τροφοδότησε κάθετα στην κίνηση τον Φρόιλερ.

Ο έμπειρος μέσος είδε την κίνηση του Εντόι και με τη μία έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, με τον Ελβετό επιθετικό να βάζει την προβολή για να κάνει το 1-0.

 

Ο Νάγκελσμαν εμπιστεύτηκε τους ίδιους έντεκα, έδωσε χρόνο στους παίκτες του να παρουσιάσουν καλύτερη εικόνα πριν προχωρήσει στις πρώτες του αλλαγές.

Ο Μουσιάλα δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής, ο Ζόμερ απέκρουσε στο 51′ και στην επαναφορά το σουτ του Γκουντογκάν πέρασε άουτ. Ακολούθησε ένα εξαιρετικό σουτ του Κρόος που όμως έφυγε άουτ στο 55′ και σταδιακά ο Νάγκελσμαν ξεκίνησε τις αλλαγές όμως το ίδιο έκανε και ο Μουράτ Γιακίν που φρέσκαρε σημαντικά τη μεσοεπιθετική του γραμμή.

Οι Γερμανοί δεν απειλούσαν ιδιαίτερα σε ροή αγώνα αλλά αναλώθηκαν σε πολλές σέντρες και άστοχες κεφαλιές από στημένες φάσεις. Οι δύο του Χάβερτς πέρασαν οριακά άουτ, με την Ελβετία να βλέπει το οριακό γκολ του Βάργκας να ακυρώνεται στο 86′ για οφσάιντ. Ο Νόιερ έκανε μεγάλη επέμβαση σε μακρινό σουτ του Τζάκα με πολλά φάλτσα.

Η Μανσάφτ τα έδωσε όλα για το γκολ που θα σήμαινε πρωτιά στον όμιλο και δικαιώθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ράουμ γέμισε στην καρδιά της περιοχής και ο Φίλκρουγκ με το δεύτερο γκολ του στη διοργάνωση με φανταστική κεφαλιά έσωσε την ομάδα του.

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Βίντμερ, Ακάντζι, Εμπολό (65′ Ντούα), Φρόιλερ, Τζάκα, Ροντρίγκες, Εντόι (65′ Αμντουνί), Έμπισερ, Σερ, Ρίντερ (65′ Βάρκας)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Ρούντιγκερ, Τα (61′ Σλότερμπεκ), Κίμιχ, Χάβερτς, Κρόος, Μουσιάλα (76′ Φίλκρουγκ), Βιρτς (76′ Σανέ), Μίτελσταντ (61′ Ράουμ), Γκουντογκάν, Άντριχ (65′ Μπάιερ)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ελβετία – Γερμανία 1-1 (28′ Εντόι / 90+2′ Φίλκρουγκ)

Σκωτία – Ουγγαρία 0-1 (90+10′ Τσόμποτ)

EURO 2024: ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1ου ΟΜΙΛΟΥ

  1. Γερμανία 7 (8-2)
  2. Ελβετία 5 (5-3)
  3. Ουγγαρία 3 (2-5)
  4. Σκωτία 1 (2-7)

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Μπολόνια – Αταλάντα 1-1: O Σάμαρτζιτς έδωσε τον βαθμό στο 90′ κόντρα στην ομάδα του Ιταλιάνο

Η Μπολόνια κρατούσε μια μεγάλη νίκη στα χέρια της...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...