25.8 C
Athens

Ασύλληπτοι: Ο Χρήστου πρωταθλητής Ευρώπης και στα 100μ. ύπτιο, ασημένιο ο Μακρυγιάννης!

Απόστολος Χρήστου και Βαγγέλης Μακρυγιάννης ανέβηκαν ξανά μαζί στο βάθρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με χρυσό και ασημένιο μετάλλιο αντίστοιχα στα 100μ. ύπτιο, λίγα 24ωρα μετά την κατάκτηση χρυσού και χάλκινου στα 50μ. ύπτιο

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου έχει ελληνικό χρώμα φέτος με το ένα μετάλλιο να διαδέχεται το άλλο. Λίγα λεπτά μετά το ανεπανάληπτο «1-2» των Γκολομέεβ και Μπίλα στα 50μ. ελεύθερο, δύο Έλληνες πρωταθλητές ανέβηκαν ξανά μαζί στο βάθρο.

Ο λόγος για τον Απόστολο Χρήστου ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης και στα 100 μέτρα ύπτιο ενώ ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Αμφότεροι ανέβηκαν μαζί στο βάθρο όπως έκαναν και στα 50μ. ύπτιο, εκεί όπου ο Χρήστου απέσπασε το χρυσό και ο Μακρυγιάννης το χάλκινο μετάλλιο.

 

Ο Χρήστου τερμάτισε στο εκπληκτικό 52.23, τη δεύτερη καλύτερη επίδοσή του μετά το 52.09 που είχε κάνει το 2022, στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, χρόνος που δίνει χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπως είπε ο ίδιος. Κατέκτησε το τρίτο χρυσό της καριέρας του και πρώτο στο συγκεκριμένο αγώνισμα (όπου ως τώρα είχε ένα ασημένιο και τρία χάλκινα).

Ο Μακρυγιάννης τον ακολούθησε στο βάθρο καταρρίπτοντας το ατομικό του ρεκόρ με 52.83.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς