31.2 C
Athens

Μεντιλίμπαρ: Έχω βρει έξυπνους ανθρώπους στον Ολυμπιακό, στην Ελλάδα νιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου

Ο Βάσκος τεχνικός του Ολυμπιακού νιώθει σαν στο σπίτι του στην Ελλάδα και θέτει ως πρωταρχικό στόχο των Ερυθρολεύκων για τη νέα σεζόν την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ μίλησε και για το κομμάτι των ανανεώσεων

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έφτασε τον Ολυμπιακό μέχρι την κορυφή του Conference League γράφοντας ιστορία έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του Europa League με τη Σεβίλλη, σε ένα τρομερό τόσο δικό του όσο και της ομάδας επίτευγμα.

Ο Βάσκος τεχνικός έχει γίνει ήδη σύνθημα στα χείλη των οπαδών των Πειραιωτών και δείχνει να απολαμβάνει μέχρι τώρα την πορεία αλλά και τη ζωή του στην Ελλάδα, όπου νιώθει σαν να είναι στο σπίτι του όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε συνέντευξή του στο βασκικό Μέσο  «Eitb media».

Μεντιλίμπαρ: Ο Ολυμπιακός είναι η Ρεάλ Μαδρίτης της Ελλάδας και στόχος είναι το πρωτάθλημα

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον στόχο του πρωταθλήματος με τους Ερυθρολεύκους ενόψει της νέας σεζόν στην οποία «ξεκινάμε από την αρχή», όπως είπε.

Αναλυτικά τα λόγια του:

Για την εμπειρία του στην Ελλάδα:

«Μου άρεσε η εμπειρία στην Ελλάδα, ένα νέο πρωτάθλημα, μία νέα κουλτούρα και φυσικά η κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου της ομάδας. Στην αρχή φοβόμουν, καθώς ήταν η πρώτη φορά που έφυγα από την Ισπανία και δεν ήξερα τι θα έβρισκα. Όλα όμως πήγαν πολύ καλά. Από την αρχή μας βοήθησαν τα αποτελέσματα κι ο κόσμος κατάλαβε τι ζητούσαμε. Επίσης είμαστε πολύ τυχεροί και με τη γλώσσα, αφού είναι πολλοί που μιλάνε ισπανικά. Περισσότερα από τα 3/4 των ποδοσφαιριστών μιλούν ισπανικά, οπότε αυτό το γεγονός μας βοήθησε αρκετά».

Για τη σημασία της γλώσσας στα αποδυτήρια:

«Η γλώσσα είναι σημαντική γιατί στο τέλος πρέπει να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον όταν μιλάμε, αλλά οι χειρονομίες είναι επίσης σημαντικές. Υπάρχουν φορές που κάνοντας μία χειρονομία ή με μία γκριμάτσα, σε καταλάβουν καλύτερα απ’ ότι να μιλάς. Αυτή είναι η αίσθηση μου λοιπόν και θεωρώ ότι έχω βρει έξυπνους ανθρώπους στον Ολυμπιακό».

Για τις διαφορές Ελλάδας και Ισπανίας:

«Δεν μου φαίνεται πως έχω πάει στο εξωτερικό ή κάπου αλλού. Το στυλ δηλαδή είναι σαν να είμαι στο σπίτι μου, με αυτή την έννοια».

Για τους στόχους για τη νέα σεζόν:

«Στόχος σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φέτος ξεκινάμε από την αρχή. Εδώ και λίγες μέρες έχουμε κάνουμε ανανεώσεις με ποδοσφαιριστές που θέλουμε να συνεχίσουν μαζί μας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς