Ομπράντοβιτς: Ας μας κερδίσει και 25 φορές σερί ο Ερ. Αστέρας, ήμασταν πιο ψηλά στην Ευρωλίγκα κι αυτό κάτι δείχνει

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κλήθηκε να κάνει τον απολογισμό για την Παρτιζάν στη σεζόν που πέρασε και τα «έβαλε» ξανά με τον Ερυθρό Αστέρα αλλά και τη διαιτησία στη σερβική Λίγκα αποσύροντας την ατάκα του για «τσίρκο» αφού τουλάχιστον… «εκεί γελάς».

Ο Σέρβος τεχνικός έκρινε ως αποτυχημένη τη φετινή σεζόν για την ομάδα του αλλά έδειξε ξανά την ενόχλησή του για τις 8 σερί ήττες από την ομάδα του Σφαιρόπουλου με την ατάκα του: «Ας μας κερδίσει 25 φορές ο Ερυθρός Αστέρας, τερματίσαμε πιο ψηλά στην Ευρωλίγκα κι αυτό κάτι δείχνει…».

Αναλυτικά τα όσα είπε για:

-την αποτυχία σε Αδριατική Λίγκα και πρωτάθλημα: «Από τον πρώτο τελικό κι έπειτα, ήταν ξεκάθαρο που πήγαινε η κατάσταση. Ποτέ δεν έδειξα κάποιον, είχα καταλάβει ότι ήταν λίγες οι πιθανότητές μας. Έδωσα συγχαρητήρια στον Ερυθρό Αστέρα, μας νίκησε φέτος. Παίξαμε όμως στην ABA Liga, σε μία λίγκα που δεν έδινε θέση στην Ευρωλίγκα. Κι αυτό κάτι λέει».

-το εχθρικό κλίμα στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα: «Πάντα λέω ότι δεν πρέπει να βλέπουμε δυσάρεστες εικόνες. Πάντα ζητάω ηρεμία και σεβασμό προς τον αντίπαλο. Ο κόσμος το βλέπει, με χαιρετάει παντού, εκτός από ένα συγκεκριμένο γήπεδο. Πέρυσι, μετά από μία νίκη μας, βρισκόμουν σε ένα εστιατόριο και όταν άκουσα ένα τραγούδι προσβλητικό προς τον Ερυθρό Αστέρα, ζήτησα να σταματήσει. Και αποχώρησα».

-το 8-0 του Ερυθρού Αστέρα: «Τι να πω για τους διαιτητές, αφήστε τον Ερυθρό Αστέρα να μας νικήσει σε 25 σερί αγώνες. Δεν έχω πρόβλημα. Λέει όμως κάτι το γεγονός και πέρσι αλλά και φέτος είχαμε περισσότερες νίκες από εκείνους και αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει τυχαία».

-τη σερβική λίγκα: «Μετά από το φινάλε στην ABA Liga, είπα ότι το σερβικό πρωτάθλημα είναι τσίρκο και πρέπει να απολογηθώ γι’ αυτή τη δήλωση. Όταν ήμασταν νέοι και πηγαίναμε στο τσίρκο, διασκεδάζαμε. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι τραγικό. Όσα έγιναν στους ημιτελικούς και στους τελικούς ήταν τραγελαφικά. Είπα ότι τα κριτήρια δεν είναι ίδια».

-τη φετινή αποτυχημένη πορεία στην Ευρωλίγκα: «Η ομάδα ξεκίνησε καλά και όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Παίζουμε απέναντι σε ισπανικές ομάδες, απέναντι σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Εφές, Μονακό. Θα μπορούσαμε να τερματίσουμε ψηλά, όπως πέρυσι, με δύο ή τρεις περισσότερες νίκες. Οι λεπτομέρειες έκριναν το αποτέλεσμα, έτσι είναι ο αθλητισμός. Ξέρω ότι αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να είσαι οπαδός της Παρτίζαν, γι’ αυτό αποφάσισα να μείνω, για να παλέψω γι’ αυτή την ομάδα».

-τις αλλαγές στο ρόστερ: «Μιλήσαμε στους παίκτες, τους ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα κρατήσουμε κάποιον που δεν αισθάνεται χαρούμενος, ικανοποιημένος. Υπήρχαν παίκτες που δεν καταλάβαιναν τι σημαίνει Παρτίζαν, τι πρέπει να κάνουν για την Παρτίζαν, πώς να συμπεριφερθούν. Πήραμε κάποιες αποφάσεις και θα πάρουμε και ακόμη περισσότερες».

 

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

LEN Euro Cup: Ζωντανοί για πρόκριση στους «16» Πανιώνιος, Απόλλων και ΝΟΒ, εκτός ομίλων ο ΠΑΟΚ

Πάλεψε μέχρι τα τελευταία λεπτά ο ΝΟ Βουλιαγμένης. Η...