31.9 C
Athens

ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μαθαίνουν αντιπάλους για τον 2ο προκριματικό σε Champions, Europa και Conference League

Διαβάστε τους πιθανούς αντιπάλους του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στον 2ο προκριματικό γύρο των Κυπέλλων Ευρώπης έτσι όπως προέκυψαν από τα υπογκρούπ που σχημάτισε η UEFA το πρωί της Τετάρτης

Ώρα της πρώτης ευρωπαϊκής κλήρωσης στη σεζόν για ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ που την Τετάρτη (19/6) θα μάθουν τους πρώτους τους αντιπάλους στον δρόμο των προκριματικών των Κυπέλλων Ευρώπης.

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, ο κυπελλούχος Παναθηναϊκός στον 2ο προκριματικό του Europa League και η ΑΕΚ από τον δεύτερο προκριματικό στο Conference, με τους υποψήφιους αντιπάλους των ελληνικών ομάδων να χωρίζονται σε υπογκρούπ λίγες ώρες πριν την κλήρωση.

Στη 13:00 κληρώνει για τον ΠΑΟΚ στο Champions League, στις 14:00 για τον Παναθηναϊκό στο Europa και στις 15:00 για την ΑΕΚ στο Conference.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ έτσι όπως σχηματίστηκαν τα υπογρκούπ:

Δε Νιού Σεντς (Ουαλία) – Ντέτσιτς (Μαυροβούνιο)
Ντινάμο Μινσκ (Λευκορωσία) – Πιούνικ (Αρμενία)
Ορνταμπάσι (Καζακστάν) – Πέτροκουμπ (Μολδαβία)
Μπάνια Λούκα (Βοσνία) – Εγκνάτια (Αλβανία)

Γνωστοί έγιναν το μεσημέρι της Τρίτης οι πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στον 2ο προκριματικό του Europa League με το έργο των Πρασίνων να κρίνεται πολύ δύσκολο από την αρχή, καθώς θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ομάδες που κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν ήδη εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA.

Συγκεκριμένα οι Πράσινοι θα αντιμετωπίσουν έναν εκ των:

Μπράγκα (Πορτογαλία)
Σέριφ Τίρασπολ (Μολδαβία) – Ζίρα (Αζερμπαϊτζάν)
Ριέκα (Κροατία)
Μπότεφ Πλόβντιβ (Βουλγαρία) ή Μάριμπορ (Σλοβενία)

Η ΑΕΚ είναι -για την ώρα- η μοναδική ελληνική ομάδα που μετέχει στα προκριματικά της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA, με την Ένωση να είναι στο γκρουπ των ισχυρών για την κλήρωση του 2ου προκριματικού της διοργάνωσης και να περιμένει την Τετάρτη (19/6) το μεσημέρι να μάθει τον πρώτο της αντίπαλο στον δρόμο προς τους ομίλους.

Συγκεκριμένα η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με τον νικητή ενός εκ των παρακάτω ζευγαριών:

Βελέζ Μόσταρ (Βοσνία) – Εσκάλδες (Ανδόρα)
Φλοριάνα (Μάλτα) – Τρε Πένε (Σαν Μαρίνο)
Πρόγκρες (Λουξεμβούργο)
Μπότεφ (Βουλγαρία) – Μάριμπορ (Σλοβενία)
Σέλμπουρν (Ιρλανδία) – Σεντ Ζόζεφς (Γιβραλτάρ)

Ο Δικέφαλος, όπως και οι άλλες δύο ελληνικές ομάδες, θα ξεκινήουν το ταξίδι τους στις 25 Ιουλίου, με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα την 1η Αυγούστου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς