29.9 C
Athens

Τουρκία – Γεωργία 3-1: Το άστρο του Γκιουλέρ έλαμψε και έκρινε το καλύτερο (έως τώρα) ματς του Euro 2024

Το παιδί-θαύμα του τουρκικού ποδοσφαίρου έκανε τη διαφορά και με ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς χάρισε ένα άκρως αγχωτικό τρίποντο στην ομάδα του Μοντέλα κόντρα στην «πρωτάρα» Γεωργία που είχε τεράστιες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει στο τέλος

Το άστρο του Αρντά Γκιουλέρ έλαμψε στο Ντόρτμουντ και χάρισε στην Τουρκία μία ιδανική πρεμιέρα (3-1) στο Euro 2024 και τον έκτο όμιλο απέναντι στη μαχητική «πρωτάρα», Γεωργία, η οποία άγγιξε την ισοφάριση έχοντας σουτ στο δοκάρι λίγο μετά το ΜΥΘΙΚΟ γκολ από το παιδί-θαύμα του τουρκικού ποδοσφαίρου.

Στο 65′ και υπό καταρρακτώδη βροχή ο 19χρονος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης πήρε την μπάλα αρκετά μέτρα μακριά από τη μεγάλη περιοχή, ζύγισε το σουτ και κέρδισε τον Μαμαρντασβίλι με επικό πλασέ που είχε τέτοια φάλτσα που δεν γινόταν να μην καταλήξει η μπάλα στο «παραθυράκι» της γεωργιανής εστίας.

Ματσάρα για γερά νεύρα στο «Signal Iduna Park» με τη Γεωργία να έχει μοναδική ευκαιρία στο 93′ όταν ο Κοτσορασβίλι σούταρε σε απόσταση αναπνοής από το τουρκικό τέρμα αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ. Η Γεωργία έχασε κι άλλη διπλή ευκαιρία με δεύτερο δοκάρι και παρέμβαση του Ακαϊντίν πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα στο 95′!

Οι καρδιές των Τούρκων επέστρεψαν στις θέσεις τους με το 3-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα με γκολ του Ακτουρκόγλου στην τελευταία φάση του αγώνα (είχε ανέβει στο κόρνερ ο Μαμαρντασβίλι) στο πρώτο ματς του τουρνουά για τον έκτο όμιλο και το καλύτερο από άποψη θεάματος και εξέλιξης μέχρι τώρα στη Γερμανία.

Χαμός στο πρώτο ημίχρονο του Τουρκία – Γεωργία που τα είχε όλα!

Σε ένα γεμάτο «Signal Iduna Park» οι Τούρκοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και εξαργύρωσαν την υπεροχή τους με ένα υπέροχο γκολ του Μιλντίρ που τίναξε τα δίχτυα του Μαμαρντασβίλι για το 1-0 στο 25′ ενώ η ομάδα του Μοντέλα πέτυχε και δεύτερο τέρμα λίγο μετά, το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ για εκατοστά.

Οι Γεωργιανοί ξεπέρασαν γρήγορα το σοκ και με τον Μικαουτάτζε βρήκαν το ιστορικό πρώτο τους γκολ σε τελική φάση Euro για το 1-1 στο 33′ ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ολική ανατροπή.

Μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο που τα είχε όλα η Τουρκία μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο ημίχρονο υπό καταρρακτώδη βροχή και βρήκε το πολυπόθητο δεύτερο γκολ χάρη στο εξαιρετικό γκολ από το παιδί-θαύμα του τουρκικού ποδοσφαίρου, Αρντά Γκιουλέρ, ο οποίος στο ντεμπούτο του σε Euro «έγραψε» το 2-1 για την ομάδα του με τρομερή οβίδα.

Μέχρι το τέλος η Γεωργία είχε μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει ξανά αλλά στάθηκε άτυχη, με την Τουρκία να πετυχαίνει στο τέλος το κερασάκι στην τούρτα της πρεμιέρας σε κενή εστία, με αυτή να είναι η πρώτη νίκη των Τούρκων σε μεγάλη διοργάνωση στην παρθενική παρουσία της Γεωργίας σε τελική φάση Euro.

 

ΤΟΥΡΚΙΑ: Γκιουνόκ, Ακαϊντίν, Κουκτσού, Γκιουλέρ, Μπαρντακτσί, Μουλντούρ, Τσαλχάνογλου (90+1′ Οτζάν), Γιλντίζ, Καντιόγλου, Αϊχάν, Γιλμάζ.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε. Ντβάλι, Κάσια, Κβερκβέλια, Κοχορασβίλι, Κβαρατσχέλια, Κακβετάτζε, Μεκβαμπισβίλι, Τσιταϊσβίλι (73′ Λοτσοβίλι), Μικαουτάτζε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 6ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ – 1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τουρκία – Γεωργία 3-1 (25′ Μουλντούρ, 65′ Γκιουλέρ, 90+5′ Ακτούρκογλου / 33′ Μικαουτάτζε)

Πορτογαλία – Τσεχία 22:00 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς