33.3 C
Athens

Αυστρία – Γαλλία 0-1: Δεν έπεισε αλλά πήρε το τρίποντο με αυτογκόλ

Το αυτογκόλ του Βέμπερ χάρισε το τρίποντο στους Γάλλους που παρουσίασαν χλιαρή εικόνα αναλογικά με την ποιότητά τους και αγχώθηκαν ως το φινάλε απέναντι στους πολύ καλά διαβασμένους και αθλητικούς Αυστριακούς

Μπορεί να μην έκανε την πιο πειστική της εμφάνιση, όμως το τρίποντο το πήρε – έστω και με αυτογκόλ – η Γαλλία που επιβλήθηκε με 1-0 της Αυστρίας και μαζί με την Ολλανδία έχουν από τρεις βαθμούς στον 4ο όμιλο του Euro 2024.

Οι Τρικολόρ παρατάχθηκαν χωρίς εκπλήξεις και με μια μεσοεπιθετική τριάδα με πολύ μεγάλη ταχύτητα απέναντι στους Αυστριακούς που έπαιξαν θαρραλέα αλλά δεν βρήκαν την καλή τελική πάσα για να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη Γαλλία, η οποία το άξιζε και το πήρε το τρίποντο με φτωχό αποτέλεσμα.

 

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν αναμενόμενα βρήκε χώρους μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις με την κορυφαία στιγμή του πρώτου μέρους να ανήκει στο 8ο λεπτό στον Εμπαπέ όταν δεν κατάφερε σε τετ α τετ από δύσκολη θέση να νικήσει τον Πεντς που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο Γκριεζμάν βρήκε την πρώτη του τελική προσπάθεια στο 20′ και οι Αυστριακοί έφτασαν μια ανάσα να προηγηθούν στο 36′ όταν ο Μπαουμγκάρντνερ έφτασε σε θέση βολής αλλά ο Μενιάν απομάκρυνε σωτήρια.

Οι παίκτες του Ντεσάν άλλαζαν θέσεις σε μια πιο ευέλικτη διάταξη μεσοεπιθετικά και κάπως έτσι λύθηκε ο γόρδιος δεσμός.

Ο Εμπαπέ βρέθηκε για πρώτη φορά στα δεξιά και έκανε υπέροχη κίνηση στα όρια της γραμμής του άουτ, έβγαλε σέντρα στην περιοχή με τον Ντάνσο και τον Βέμπερ να μπερδεύονται και τον τελευταίο με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 στο 38′. Σκορ που δεν αντικατόπτριζε την εικόνα του πρώτου μέρους, με την Αυστρία να έχει 12 τάκλιν (ρεκόρ στη διοργάνωση) και να κερδίζει πολλές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή.

 

Η μεγάλη ευκαιρία των Γάλλων στο δεύτερο μέρος καταγράφηκε στο 55′ όταν ο Εμπαπέ ξέφυγε σαν σίφουνας από δύο αντιπάλους με τρομερή κούρσα, έφτασε απέναντι από τον Πεντς αλλά το πλασέ του κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα της Μπρόντμπι.

Ο Ραλφ Ράνγκνικ αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές, έδωσε ταχύτητα στην ομάδα του που άρχισε να εμφανίζει σημάδια κόπωσης σε κάποιες θέσεις αλλά δεν είχε την καλή τελική πάσα που θα έφερνε κάποιον σε θέση βολής.

Τα σουτ των Ντεμπελέ και Τουράμ από πλευράς Γάλλων δεν άγχωσαν τον Πεντς, με τον Εμπαπέ να τραυματίζεται σε σύγκρουση με τον Ντάνσο μετά από εκτέλεση κόρνερ και να αποχωρεί γεμάτος αίματα. Η Αυστρία βρήκε μία φάση στο 80′ με τον Μπαουμγκάρντνερ, πίεσε ως το τελευταίο δευτερόλεπτο αλλά οι σέντρες δεν απέφεραν καρπούς και οι Τρικολόρ πανηγύρισαν τη νίκη.

ΑΥΣΤΡΙΑ (Ραλφ Ράνγκνικ): Πεντς, Πος, Ντάνσο, Βέμπερ (59′ Τράουνερ), Μουένε (88′ Πρας), Σάιβαλντ, Ζάμπιτσερ, Λάιμερ (90+2′ Σμιντ), Μπαουμγκάρντνερ, Γκρίλιτς (60′ Βίμερ), Γκρέγκοριτς (59′ Αρναούτοβιτς)

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Τεό Ερναντέζ, Καντέ, Ραμπιό (71′ Καμαβινγκά), Γκριεζμάν (90+1′ Φοφανά), Ντεμπελέ (71′ Κολό Μουανί), Τουράμ, Εμπαπέ (90+1′ λ. τρ. Ζιρού)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 4ου ΟΜΙΛΟΥ / 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πολωνία – Ολλανδία 1-2 (16′ Μπούκσα / 29′ Γκάκπο, 83′ Βέγκχορστ)

Αυστρία – Γαλλία 0-1 (38′ αυτ. Βέμπερ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς