35.3 C
Athens

Πένθος για την εθνική Μαυροβουνίου και τη Μίλγουολ: Πέθανε ξαφνικά ο 26χρονος κίπερ, Ματίγια Σάρκιτς

Ιδιαίτερη θλίψη προκάλεσε η είδηση για τον θάνατο του Μαυροβούνιου διεθνή τερματοφύλακα, Ματίγια Σάρκιτς, σε ηλικία μόλις 26 ετών.

Η είδηση για τον αναπάντεχο χαμό του νεαρού άσου, δόθηκε στην δημοσιότητα από την Μίλγουολ με την φγανέλα της οποίας αγωνιζόταν στην Championship:

«Όλοι στον σύλλογο στέλνουν την αγάπη τους και τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους φίλους του Ματίγια. Ο σύλλογος δεν θα κάνει περαιτέρω σχόλια αυτήν την στιγμή και θα ζητήσει να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της οικογένειας του Ματίγια», αναφέρεται σχετικά.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Μαυροβουνίου, ο Σάρκιτς ένιωσε αδιαθεσία στο διαμέρισμά του στην πόλη Μπούντβα. Κληθείσες από φίλους, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έφτασαν για να τον αναζωογονήσουν και τον βρήκαν νεκρό γύρω στις 6:30 το πρωί του Σαββάτου.

Γεννημένος στην Αγγλία, ο Σάρκιτς έζησε στο Βέλγιο και έπαιξε για περίπου δέκα χρόνια στις ομάδες νέων της Άντερλεχτ. Σε ηλικία 18 ετών, εντάχθηκε στην Άστον Βίλα που τον έδωσε δανεικό σε διάφορους συλλόγους των μικρότερων κατηγοριών.

Στη συνέχεια υπέγραψε στην Γούλβς το 2020, πριν παραχωρηθεί ως δανεικός στις Σρούσμπερι, Μπέρμιγχαμ Σίτι και Στόουκ Σίτι. Τον Αύγουστο του 2023, υπέγραψε στην Μίλγουολ, παίζοντας 32 αγώνες πρωταθλήματος και σε ένα ματς για το Κύπελλο Αγγλίας.

Ο Σάρκιτς έπαιξε σε εννέα αγώνες με την εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου, με τελευταίο αυτόν κόντρα στο Βέλγιο στις 5 Ιουνίου, πραγματοποιώντας αρκετές αποκρούσεις.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς