35.3 C
Athens

Γερμανία – Σκωτία 5-1: Οικοδέσποινα πέντε αστέρων, έδειξε άγριες διαθέσεις στην πρεμιέρα του Euro 2024

Η Γερμανία δεν έπειθε στα φιλικά αλλά στην πρεμιέρα του Euro... δάγκωσε τους Σκωτσέζους με πέντε διαφορετικούς σκόρερ και εντυπωσιακή εμφάνιση, ανοίγοντας την όρεξη για τα όσα θα επακολουθήσουν

Ως πού μπορεί να φτάσει φέτος η Γερμανία χωρίς καθαρό 9άρι; Θα έχουμε χρόνο να το μάθουμε, αλλά η πρεμιέρα στο Euro 2024 έδειξε πως η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν είναι ικανή να φτάσει μακριά τη… βαλίτσα.

 

Η οικοδέσποινα ισοπέδωσε με 5-1 τη Σκωτία στο Μόναχο, έδειξε άγριες διαθέσεις με το καλησπέρα και… ποιος την είδε και δεν τη φοβήθηκε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε! Κι όλα αυτά, ενώ στα φιλικά η εικόνα ήταν άκρως προβληματική: κάτι που επιβεβαιώνει πως άλλο φιλικά, άλλο επίσημα…

Το πρώτο γκολ ήρθε από τα πόδια του Φλόριαν Βιρτς με τη συμπλήρωση 10′ από τη σέντρα του αγώνα.

Ο Κίμιχ από τα δεξιά βρήκε στο ημικύκλιο τον μεσοεπιθετικό της Λεβερκούζεν έπιασε το σουτ με τη μία, με τον Γκαν να κάνει κακή εκτίμηση και να βρίσκει ελάχιστα την μπάλα πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα για το 1-0 της Γερμανίας απέναντι στη Σκωτία.

 

Στο 19′ τα Πάντσερ αναπτύχθηκαν γρήγορα με κάθετη πάσα του Γκοντογκάν από τον άξονα, ο Χάβερτς τροφοδότησε τον Μουσιάλα κι εκείνος έπιασε ένα τρομερό σουτ και έκανε το 2-0.

 

Η κατοχή της μπάλας ήταν συντριπτικά υπέρ των Πάντσερ που δεν άργησαν να βρουν τρίτο γκολ και εκεί να κριθεί οριστικά το παιχνίδι. Ο Μουσιάλα έκανε φανταστική ενέργεια στο 43′, ο Γκουντογκάν με κεφαλιά σημάδεψε τον Γκαν που απέκρουσε αλλά ο Γκουντογκάν πήρε το ριμπάουντ και ανατράπηκε από τον Πορτέους.

Ο Σκωτσέζος στόπερ – μετά από χρήση VAR – αποβλήθηκε για δυνατό τάκλιν, ο Χάβερτς ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι και έγραψε το 3-0.

 

Οι οικοδεσπότες δεν έχασαν τον έλεγχο του αγώνα στο δεύτερο μέρος και φαινόταν ότι αργά ή γρήγορα θα έρθουν κι άλλα γκολ. Ο Βιρτς και ο Μουσιάλα έχασαν ευκαιρίες για να πετύχουν από ένα δεύτερο προσωπικό γκολ αλλά οι αλλαγές έκαναν τη διαφορά για να έρθει η πιο ευρεία νίκη της Γερμανίας σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αλλά και η πιο ευρεία σε πρεμιέρα της διοργάνωσης!

Ο Φίλκρουγκ σκόραρε στο 68′ μετά από δικό του κλέψιμο και δυνατό δικό του σουτ, με τη Σκωτία να πετυχαίνει το γκολ της τιμής με… αυτογκόλ (!) του Ρούντιγκερ σε μια εκτέλεση φάουλ και μια πρώτη κεφαλιά του ΜακΚένα που έφερε την μπάλα στο κεφάλι του στόπερ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Όλα τελείωσαν στις καθυστερήσεις με τον Τζαν να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Τα, Ρούντιγκερ, Μίτελσταντ, Κρόος (80′ Τζαν), Γκουντογκάν, Άντριχ (46′ Γκρος), Μουσιάλα (74′ Μίλερ), Βιρτς (63′ Σανέ), Χάβερτς (63′ Φίλκρουγκ)

ΣΚΩΤΙΑ (Στιβ Κλαρκ): Γκαν, Ράλστον, Χέντρι, Πόρτεους, Τίρνι (78′ ΜακΚένα), Ρόμπερτσον, ΜακΤόμινεϊ, ΜακΓκρέγκορ (67′ Γκίλμουρ), ΜακΓκιν (67′ ΜακΛιν), Κρίστι (82′ Σάνκλαντ), Άνταμς (46′ Χάνλεϊ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ου ΟΜΙΛΟΥ

Γερμανία – Σκωτία 5-1 (10′ Βιρτς, 19′ Μουσιάλα, 45+1′ Χάβερτς, 68′ Φίλκρουγκ, 90+3′ Τζαν / 87′ αυτ. Ρούντιγκερ)

Ουγγαρία – Ελβετία (15/6, 16:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς