32.5 C
Athens

Η ΔΕΑΒ τιμώρησε με πρόστιμο 30.000 ευρώ την ΑΕΚ για τα «πολύ σοβαρά επεισόδια» στον 2ο τελικό της Handball Premier

Με πρόστιμο-χάδι τιμώρησε την Ερασιτεχνική ΑΕΚ η ΔΕΑΒ για τα πολύ σοβαρά επεισόδια, όπως τα χαρακτηρίζει, στον δεύτερο τελικό της Handball Premier κόντρα στον Ολυμπιακό.

Για αυτά, λοιπόν, τα «πολύ σοβαρά επεισόδια» μετά από επίθεση με πέτρες, μάρμαρα κι ό,τι έβρισκαν μπροστά τους οι οπαδοί της Ένωσης στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας, η ΔΕΑΒ τιμώρησε την ΑΕΚ μονάχα με πρόστιμο 30 χιλιάδων ευρώ καθώς και μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, την οποία η Ένωση εξέτισε στον τέταρτο τελικό το απόγευμα της Πέμπτης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΔΕΑΒ:

«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει ότι:

Με την υπ’ αριθμό 42/2024 Απόφασή της επιβλήθηκε, σε βάρος του αθλητικού σωματείου ΑΕΚ, διοικητικό πρόστιμο ύψους τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000€) για σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα από φιλάθλους του, με ρίψη πετρών, μαρμάρων, τούβλων, κάδου απορριμμάτων, πλαστικών φιαλών χλωρίνης και νερού, εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς και για πρόκληση σοβαρών υλικών ζημιών που προκάλεσαν φίλαθλοί του, στο κλειστό Γυμναστήριο «Ζαχαρίας Αλεξάνδρου» στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα χειροσφαίρισης που διεξήχθη σε αυτό, στις 06/06/2024, μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, στο πλαίσιο των playoffs της Handball Premier Ανδρών, αγωνιστικήςπεριόδου 2023-2024. Εφαρμογή άρθρου 9 του ν. 5085/2024».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς