Αναρμόδια η Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας για τη… βία: Το ξεγύμνωμα της ΔΕΑΒ έχει την υπογραφή του επικίνδυνου Γιάννη Βρούτση

Το ανέκδοτο που λέγεται ΔΕΑΒ και που άγεται και φέρεται από τον ανεπαρκή αναπληρωτή υπ. Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση δηλώνει ότι δεν έχει αρμοδιότητα σχετικά με την παρουσία ή μη στο γήπεδο ενός ανθρώπου που απειλεί και προκαλεί τους πάντες

Τα χέρια ψηλά σηκώνει η Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (ΔΕΑΒ) αναφορικά με το αίτημα της ΚΑΕ Ολυμπιακός και πλειάδας ιδιωτών – όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει – για την απαγόρευση εισόδου παράγοντα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ.

Η ΔΕΑΒ δεν παίρνει θέση αλλά «συστήνει αυτοσυγκράτηση» και κρατά απόσταση από το οτιδήποτε με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση να μη δείχνει ικανός να αντιμετωπίσει σοβαρά φαινόμενα όπως αυτά που εκτυλίσσονται τα τελευταία 24ωρα.

Άρα ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού δεν μπορεί να απαγορεύσει την είσοδο σε έναν άνθρωπο που απειλεί αναφέροντας πως: «Να είστε πλυμένοι έρχομαι».

Το ακόμα πιο προκλητικό είναι ότι μια Επιτροπή που συστήθηκε για να καταπολεμήσει τη βία δεν είδε τίποτα στον 3ο τελικό στο ΟΑΚΑ (ο παρατηρητής μάλλον παρακολουθούσε άλλο παιχνίδι). Δεν έδωσε καν σημασία στη ρίψη νερού στους διαιτητές στο φινάλε για να επιβάλλει τιμωρία όπως συνέβη σε άλλα γήπεδα όταν εκτοξεύτηκαν μπουκάλια (ενδεικτικό παράδειγμα το Ρέντη στον 4ο τελικό βόλεϊ ανδρών Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός) αλλά ούτε και στα όσα ρατσιστικά έχουν καταγγελθεί και υπάρχουν και σχετικά βίντεο.

Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου η Επιτροπή… Αντιμετώπισης (;) της Βίας που άγεται και φέρεται από έναν ανεπαρκή υπουργό όπως ο Γιάννης Βρούτσης.

Πέρα από τη σύσταση (γενική και αόριστη) η Επιτροπή κάλεσε σε απολογία δύο παίκτες για «φερόμενο περιστατικό βίας» που «φέρεται να έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ μετά το τέλος του 3ου τελικού». Η ακρόαση θα γίνει μετά το φινάλε των τελικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ:

«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει ότι:

1. Σχετικά με υποβληθέντα αιτήματα τόσο από την ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ, όσο και από πλειάδα ιδιωτών περί απαγόρευσης εισόδου μεμονωμένου φυσικού προσώπου – παράγοντα της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- στον αγώνα καλαθοσφαίρισης ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ – ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR, που διεξάγεται στο ΣΕΦ σήμερα, 12 Ιουνίου, δεν υφίσταται εκ μέρους της ΔΕΑΒ σχετική αρμοδιότητα, με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Σε κάθε περίπτωση, η ΔΕΑΒ συστήνει αυτοσυγκράτηση και λήψη κάθε δυνατού μέτρου πρόληψης επεισοδίων και εν γένει φαινομένων βίας από μέρους των διαγωνιζόμενων ΚΑΕ.

2. Καλεί σε ακρόαση στις 17/06/2024 δύο επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές των Κ.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., για φερόμενο περιστατικό βίας (αλληλολάκτισμα μεταξύ τους), που σχετίζεται με τον αθλητισμό και φέρεται ότι έλαβε χώρα εντός του αγωνιστικού χώρου του ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΟΑΚΑ, μετά τον αγώνα καλαθοσφαίρισης στις 10/6/2024 μεταξύ των παραπάνω ομάδων, για το πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών (BASKET LEAGUE), αγωνιστικής περιόδου 2023/2024.

Εφαρμογή άρθρου 9 του ν. 5085/2024».

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Αταμάν: Το μεγαλύτερο ευχαριστώ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, δεν κάναμε καλή προετοιμασία

Το σχόλιο του Τούρκου τεχνικού των Πρασίνων για την «κακή προετοιμασία» της ομάδας του το καλοκαίρι και το ξεχωριστό «ευχαριστώ» στον Δ. Γιαννακόπουλο για την επένδυσή του

Μπαρτζώκας: Δεν υπάρχει ήσυχη βραδιά σε αυτούς τους 10 μήνες, να κρατήσουμε ζωντανό το κίνητρο όλων

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, αφού ξεκαθάρισε ότι στους 10 μήνες μίας απαιτητικής σεζόν «δεν υπάρχει ήσυχη βραδιά», μίλησε και για τη διαχείριση των ξένων παικτών που για την ώρα δεν τον δυσκολεύει

Παπανικολάου: Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε ως αρχηγός του Ολυμπιακού στη...

LIVE Streaming η συνέντευξη Τύπου για το Σούπερ Καπ

Δείτε σε live streaming από το επίσημο κανάλι του ΕΣΑΚΕ στο YouTube τη συνέντευξη Τύπου του Super Cup, που φιλοξενείται στη Ρόδο

Παναθηναϊκός: Χωρίς τον Οσμάν η επτάδα των ξένων για το Σούπερ Καπ

Χωρίς τον Τσεντί Οσμάν θα παραταχθεί στο επερχόμενο Σούπερ...

Θύρα 7 για μεταγραφή Γιαζιτζί: «Τον ενημερώνουμε πως όποιος είναι μέλος του Ολυμπιακού απαγορεύεται να υμνεί σφαγείς των Ελλήνων»

Με ανάρτησή της η Θύρα 7 τοποθετήθηκε για την επικείμενη μεταγραφή του Γιουσούφ Γιαζιτζί στον Ολυμπιακό ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων πως οποιοσδήποτε αποτελεί μέλος της ομάδας «απαγορεύεται να υμνεί σφαγείς των Ελλήνων»

Η πρώτη αποστολή του Πουρσαϊτίδη στον Βόλο

Με 20 ποδοσφαιριστές αποτελείται η αποστολή του Βόλου για...

Παρί – Ρεν 3-1: Μπαρκολά λαμπρός οδηγεί τους πρωταθλητές

Με κορυφαίο για ακόμη ένα παιχνίδι τον Μπράντλεϊ Μπαρκολά,...

Μίλαν – Λέτσε 3-0: Πέντε λεπτά ήταν αρκετά για τους ανεβασμένους Ροσονέρι (vid)

Η Μίλαν έστησε πάρτι νίκης απέναντι στην Λέτσε για...

Αταμάν: Το μεγαλύτερο ευχαριστώ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, δεν κάναμε καλή προετοιμασία

Το σχόλιο του Τούρκου τεχνικού των Πρασίνων για την «κακή προετοιμασία» της ομάδας του το καλοκαίρι και το ξεχωριστό «ευχαριστώ» στον Δ. Γιαννακόπουλο για την επένδυσή του