35.3 C
Athens

Να απειλείς, να στοχοποιείς και να απαιτείς και κρατική προστασία: Ο κατήφορος των ελληνικών Αρχών δεν έχει τέλος

Εκείνοι που μόλις την περασμένη Παρασκευή έβριζαν και απειλούσαν τους Ολυμπιακούς «να τους περιμένουν πλυμένοι», απαιτούν και προστασία από το απίθανο ελληνικό κράτος προκειμένου να διευκολυνθούν τα σχέδια τους ενόψει του τέταρτου τελικού στο ΣΕΦ

Η υπόθεση είναι γνωστή σε όλους. Μια ομάδα αποκλειστικά υπαίτια για την τοξικότητα στο ελληνικό μπάσκετ προσπαθεί ενορχηστρωμένα μέσω του ιδιοκτήτη της, του προπονητή τους αλλά και των ΜΜΕ που βρίσκονται στη διάθεσή της να τινάξει στον αέρα το πρωτάθλημα, αν η κατάκτησή του αποδειχθεί αδύνατη.

Το συμπέρασμα ασφαλώς και δεν είναι αυθαίρετο. Από την απαίτηση εξαίρεσης της Βάσω Τσαρούχα γιατί… έτσι μέχρι τη χυδαιότατη εξύβρισή της και τη στοχοποίηση του Ηλία Καρπάνου και την επίθεση στο σπίτι του, τα πάντα έχουν από πίσω τους πράσινη «σφραγίδα». Και δεν αναφέρουμε καν τις… μαϊμούδες των court seats αλλά και τις διαρκείς επιθέσεις στον Γιώργο Μπαρτζώκα με τον πλέον ανήθικο τρόπο. Τον μοναδικό έτσι κι αλλιώς που γνωρίζουν οι δημοσιογραφικοί υπόνομοι.

Αναρμόδια η Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας για τη… βία: Το ξεγύμνωμα της ΔΕΑΒ έχει την υπογραφή του επικίνδυνου Γιάννη Βρούτση

Τα παραπάνω μπορεί να τα εντοπίσει εύκολα κάθε Έλληνας, ανεξάρτητα από την ομάδα που υποστηρίζει. Φτάνει να μην είναι πωρωμένος και κυρίως, ο εγκέφαλός του να μην έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη από τις δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις των βόθρων που αυτοαποκαλούνται «ενημερωτικές ιστοσελίδες».

Οι προκλήσεις από την πλευρά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι πολλές και διαρκείς. Πίσω από αυτές βεβαίως κρύβεται ο πανικός της πιθανής απώλειας ενός ακόμη πρωταθλήματος, το οποίο κάποιοι, για άγνωστο λόγο, το θεωρούσαν περίπου δεδομένο πριν από μερικές εβδομάδες και μάλιστα με άνεση. Ότι οι Πράσινοι πρεσβεύουν το «ή εμείς ή κανείς» είναι εμφανέστατο. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κάνει συνεχή «διαγγέλματα» διαλαλώντας την πρόθεσή του να εμφανιστεί στο ΣΕΦ, παρότι δεν έχει πάει ούτε σε έναν τελικό στο ΟΑΚΑ.

Μπορεί ο καθένας να κάνει κυριολεκτικά ό,τι του καπνίσει σε μια χώρα με δημοκρατικό πολίτευμα; Όπως φαίνεται, όχι απλώς μπορεί, αλλά και του παρέχεται και κρατική προστασία. Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, κατά τη διάρκεια του αμόκ μπροστά στο αναπόφευκτο 2-0, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εκτός από τις βρισιές που εκτόξευσε εναντίον διαιτητών, ΕΟΚ και κυβέρνησης, απείλησε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού με την ατάκα «να με περιμένετε πλυμένοι». 

ΣΟΚ: Ο Δ. Γιαννακόπουλος σε αμόκ βρίζει χυδαία Βάσω Τσαρούχα, διαιτητές, ΕΟΚ και κυβέρνηση! (vid)

Το νόημα της φράσης είναι σαφές και μπορεί να ερμηνευτεί από καθηγητή πανεπιστημίου μέχρι αναλφάβητο συνταξιούχο σε απομακρυσμένο ορεινό χωριό. Το ξαφνικό ενδιαφέρον του Δ. Γιαννακόπουλου για την… υγιεινή των Ερυθρολεύκων έχει ξεκάθαρο απειλητικό χαρακτήρα, αφού όλοι καταλαβαίνουν τις σεξουαλικές προεκτάσεις της συγκεκριμένης απειλής.

Αυτή και μόνο η ατάκα θα ήταν αρκετή για να ξεκινήσει αυτεπαγγέλτως μια σειρά νομικών ενεργειών σε βάρος του από τα λεγόμενα «αρμόδια όργανα» σε οποιαδήποτε χώρα του αναπτυγμένου κόσμου. Πριν από αυτό βέβαια, σε μια χώρα με κανονικούς νόμους και Αρχές, ο άνθρωπος που καθύβριζε χυδαία μέσω instagram γυναίκα διαιτητή θα μπορούσε να κινδυνεύει ακόμα και με αυτόφωρο.

Το σίγουρο είναι πως ακόμα και σε χώρα από αυτές που ευγενικά αποκαλούνται «αναπτυσσόμενες» ο ιδιοκτήτης μιας ομάδας που απείλησε ευθέως τους αντίπαλους δύσκολα θα μπορούσε να βρεθεί στο γήπεδό τους. Στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία όμως, φαίνεται πως κάτι έχει πάει πάρα πολύ στραβά. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο άνθρωπος που εξυβρίζει και απειλεί θα έχει τη δυνατότητα να βρεθεί ανάμεσα σε εκείνους που απείλησε, απαιτώντας μάλιστα κρατική προστασία.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ζητάει έκτακτα μέτρα από την Πολιτεία και δύο εισαγγελείς για τον τέταρτο τελικό στο ΣΕΦ

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός απαίτησε έκτακτα μέτρα από την Πολιτεία αλλά και παρουσία δυο εισαγγελέων στο ΣΕΦ. Δηλαδή, αυτοί που προκαλούν ανελλιπώς πριν καν ξεκινήσουν οι τελικοί, που βρίζουν χυδαία και που στοχοποιούν διαιτητές, παράγοντες, πολιτικούς και γενικώς όποιον δεν τους κάνει τα χατίρια, ζητούν προστασία από το κράτος προκειμένου να βρεθούν ανάμεσα σε εκείνους που απείλησαν, μόνο και μόνο για να προκαλέσουν και δια ζώσης. «Πλυμένους» και άπλυτους…

Για όλα όσα διαβάσατε, την αποκλειστική ευθύνη έχουν οι κρατικές Αρχές και πάνω απ’ όλα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η ίδια κυβέρνηση που χάρισε το ΟΑΚΑ και αρκετούς ακόμη χώρους στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, που αποδεδειγμένα ενδίδει σε κάθε του απειλή και που έχει δημιουργήσει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού τις οποίες κατήγγειλε πρόσφατα η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Κυρίως όμως, η κυβέρνηση που δεν έχει καμία διάθεση να σταματήσει έναν τύπο ο οποίος λειτουργεί υπό καθεστώς πλήρους ασυλίας και δίχως να αντιμετωπίζει την παραμικρή συνέπεια, αφήνοντας τους «στόχους» του πλήρως απροστάτευτους στις διαθέσεις του.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ολοκληρώνεται άμεσα η μετακίνηση του Στάμενιτς στον Ολυμπιακό

Το χθεσινό δημοσίευμα του έγκυρου The Athletic όλα δείχνουν πως θα επιβεβαιωθεί, με τον Μάρκο Στάμενιτς να ετοιμάζει βαλίτσες για Ελλάδα ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Μεντιλίμπαρ: Ο Ολυμπιακός είναι η Ρεάλ Μαδρίτης της Ελλάδας και στόχος είναι το πρωτάθλημα

Η συνέντευξη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην «AS» τα είχε όλα: Ατάκες, μεταγραφικά ζητήματα, ανάλυση στόχων για τη νέα σεζόν και φυσικά αναφορά στις δύο ευρωπαϊκές κούπες που κέρδισε με Σεβίλλη και Ολυμπιακό

Μαρινάκης: Γράψαμε ιστορία με δύο ευρωπαϊκά τρόπαια, να συνεχίσει ο Ολυμπιακός να κάνει τα όνειρα πραγματικότητα

14 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μέρα που ανέλαβε τον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με τον ισχυρό άνδρα των Ερυθρολεύκων να στέλνει το δικό του μήνυμα και να τονίζει πως η δουλειά θα είναι ακόμη πιο σκληρή ώστε οι Πειραιώτες να συνεχίσουν να στοχεύουν ψηλά