29.4 C
Athens

Πώς έγινε η αποτρόπαια δολοφονία της 11χρονης στον Πύργο – Σήμερα απολογείται ο δράστης

Σοκ και ανατριχίλα προκαλεί το αδιανόητο έγκλημα με θύμα ένα κοριτσάκι 11 ετών στον Πύργο και δράστη έναν συγγενή της οικογένειας.

Η 11χρονη Βασιλική έφυγε από το σπίτι της το απόγευμα της Κυριακής με σκοπό να πάει στους παππούδες της και να παίξει στη γειτονιά, αλλά δε γύρισε ποτέ στο σπίτι της καθώς την εντόπισε στον δρόμο ο μετέπειτα δολοφόνος της και την παρέσυρε σε ερημική τοποθεσία όπου τις κατάφερε μοιραία τραύματα με κατσαβίδι στο στήθος και την πλάτη.

Ο 37χρονος δολοφόνος ήταν ξάδελφος της μητέρας της μικρής και κουμπάρος της οικογένειας, γι’ αυτό το παιδί τον εμπιστεύτηκε και μπήκε στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος αποκάλυψε ότι το κίνητρο της στυγερής δολοφονίας ήταν ο βιασμός. «Της πρότεινα να συνευρεθούμε, αντέδρασε, αρνήθηκε και είπε θα το πει στους γονείς της. Την σκότωσα με το κατσαβίδι που είχα στο αυτοκίνητο. Το κατσαβίδι το πέταξα στον βάλτο».

Πληροφορίες ανέφεραν πως το παιδί έφερε αμυντικά τραύματα στα χέρια, που σημαίνει ότι προσπάθησε να αμυνθεί όταν ο δράστης της επιτέθηκε. Μετά τη δολοφονία, ο 37χρονος έσυρε τη σορό της μικρής στις καλαμιές και επέστρεψε σπίτι του, στα έξι του παιδιά. Την επόμενη μέρα, μάλιστα, πρωί έπαιζε θέατρο παρηγορώντας τους γονείς του κοριτσιού και αναδημοσιεύοντας το amber alert για την εξαφάνισή του.

Ο δολοφόνος είχε καταδικαστεί το 2020 για τον βιασμό 14χρονης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου αλλά δεν μπήκε ποτέ φυλακή καθώς είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι την Εφεση. Σύμφωνα με πληροφορίες η 14χρονη είναι επίσης συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας της 11χρονης.

Στον εισαγγελέα και στον ανακριτή σήμερα ο δολοφόνος

Στον εισαγγελέα και στον ανακριτή Πύργου αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα το μεσημέρι ο 37χρονος. Στη συνέχεια, θα προσέλθει στο δικαστικό μέγαρο του Πύργου, ο συνήγορος της οικογένειας της 11χρονης, ο οποίος θα δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συνήγορος της οικογένειας της 11χρονης, Κώστας Κρεμμύδας, «το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση είναι γιατί ο 37χρονος κυκλοφορούσε ελευθέρα όταν από δημοσιογραφικά ρεπορτάζ προκύπτει ότι στο παρελθόν είχε υποπέσει σε σοβαρές εγκληματικές πράξεις» και πρόσθεσε: Πάντως σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς