29.4 C
Athens

Πύργος: Νεκρή με τραύματα από κατσαβίδι βρέθηκε η 11χρονη που είχε εξαφανιστεί – Συγγενής φέρεται να είναι ο 37χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία

Τη δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής που είχε εξαφανισθεί χθες από την περιοχή Μυρτιά στον Πύργο, ομολόγησε ένας 37χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται να είναι συγγενής του παιδιού – ξάδελφος της μητέρας του – και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές για βιασμό ανήλικης.

Το κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό σε χωράφι στην περιοχή Καταράχι. Έφερε τραύματα στο λαιμό που όπως ομολόγησε ο δράστης τα προκάλεσε χτυπώντας το παιδί με ένα κατσαβίδι. Η εξαφάνιση της 11χρονης είχε δηλωθεί από τη μητέρα της και είχε εκδοθεί amber alert.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου είδαν σε υλικό από κάμερες ασφαλείας ότι η 11χρονη είχε επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του 37χρονου θείου της και έφυγαν μαζί από τη Μυρτιά. Ετσι, όταν δηλώθηκε η εξαφάνιση, ο άνδρας προσήχθη και ανακρινόμενος ομολόγησε το έγκλημα. Η σορός βρέθηκε μέσα σε καλαμιές σε ένα χωράφι με τριφύλλι, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το σπίτι του παιδιού.

Ο 37χρονος είχε προσαχθεί από το πρωί μετά την ανάλυση των βίντεο.

dolofonia_11xroni_8
dolofonia_11xroni_7
dolofonia_11xroni_6
dolofonia_11xroni_2

Ομολόγησε ότι σκότωσε την ανιψιά του χτυπώντας την με κατσαβίδι στο λαιμό. Το 2017 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα βιασμού ανήλικης. Έως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν είχε καταδικαστεί για την υπόθεση αυτή.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Για την υπόθεση η αστυνομία ανακοίνωσε: Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης εξαφάνισης 11χρονης στην Ηλεία, συνελήφθη ένας 37χρονος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της ανήλικης. Η σορός της ανήλικης εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σε αγροτική περιοχή στο Καταράχι Ηλείας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς