Επίσημο: Νέος προπονητής του Παναθηναϊκού ο Ντιέγκο Αλόνσο

Εποχή Ντιέγκο Αλόνσο και επίσημα στον Παναθηναϊκό, με τον Ουρουγουανό να υπογράφει για δύο χρόνια στους Πράσινους

Νέος προπονητής του Παναθηναϊκού και επίσημα είναι ο Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών με τους Πράσινους.

Μετά το ναυάγιο με Σάρι, το τριφύλλι οδηγήθηκε στην περίπτωση του Ουρουγουανού και έφτασε γρήγορα σε συμφωνία μαζί του.

Ο 49χρονος τεχνικός είναι αυτός που τον περασμένο Οκτώβρη αντικατέστησε τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο της Σεβίλλης έχοντας ως απολογισμό δύο νίκες, πέντε ισοπαλίες και επτά ήττες στη σύντομη θητεία των 14 αγώνων που κάθισε στον πάγκο των Ανδαλουσιάνων.

Έχει επίσης οδηγήσει την εθνική Ουρουγουάης μέχρι τα τελικά του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, όπου η Σελέστε αποκλείστηκε από τους ομίλους, ενώ πρόκειται για τεχνικό με μακρά θητεία στην Αμερική, με ομάδες τόσο από τη χώρα του (Μπέλλα Βίστα, Γκουαράνι, Παενιαρόλ), όσο και από την Παραγουάη (Ολίμπια Ασουνσιόν), το Μεξικό (Πατσούκα, Μοντερέι) και τις ΗΠΑ (Ίντερ Μαϊάμι).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την πρόσληψη του προπονητή Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος υπέγραψε σήμερα το διετούς διάρκειας συμβόλαιο του.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο γεννήθηκε στις 16 Απριλίου του 1975 στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης.

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο το 1997 στη Μπέλα Βίστα, ενώ πριν κάνει το βήμα για το εξωτερικό αγωνίστηκε στη Χιμάνσια. Μετά πραγματοποίησε μεγάλη καριέρα αγωνιζόμενος στην Ισπανία με Βαλένθια, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρασίνγκ Σανταντέρ, Μάλαγα, Μούρθια, προτού επιστρέψει στην αμερικανική ήπειρο για την Πούμας, τη Νασιονάλ, τη Σενούα και την Πενιαρόλ, όπου έκλεισε την καριέρα του.

Με την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του διαδρομής, ο Αλόνσο ξεκίνησε την προπονητική του πορεία. Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στη Μπέλα Βίστα της Ουρουγουάης, ενώ στη συνέχεια πήγε στην Παραγουάη για τη Γκουαράνι όπου έμεινε δύο σεζόν και σχεδόν 50 αγώνες. Ακολούθησε επιστροφή στην πατρίδα του για τις Πενιαρόλ και Ολίμπια, μέχρι να μετακομίσει στο Μεξικό στα τέλη του 2014 για λογαριασμό της Πατσούκα. Στη μεξικάνικη ομάδα έμεινε 3,5 χρόνια και έγραψε ξεχωριστή ιστορία σε 173 αγώνες, καθώς πανηγύρισε το πρωτάθλημα Clausura του 2016, αλλά και το Champions League της CONCACAF το 2017.

Μετά την Πατσούκα ο Ντιέγκο Αλόνσο συνεργάστηκε με την επίσης μεξικάνικη Μοντερέι. Και εκεί κατάφερε να κερδίσει το Champions League της CONCACAF το 2019, κάτι που τον κατέστησε τον πρώτο προπονητή που κατακτά με δύο διαφορετικές ομάδες την κορυφαία διοργάνωση της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής!

Τον Δεκέμβριο του 2019 επιλέχθηκε από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ στη νεοσύστατη αμερικανική ομάδα του Άγγλου παλαίμαχου άσου, την Ίντερ Μαϊάμι. Στο MLS των Η.Π.Α. ο Αλόνσο έμεινε ένα χρόνο, προσθέτοντας ακόμα μία πολύτιμη εμπειρία στο παλμαρέ του.

Στις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου του 2022 η εθνική Ουρουγουάης προσέλαβε τον Αλόνσο, προκειμένου να μη χάσει το τρένο της πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Με ένα ντεμαράζ τεσσάρων νικών, η Ουρουγουάη πήρε την πρόκριση στην τελική φάση, όπου στάθηκε άτυχη και αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων για ένα γκολ σε διαφορά τερμάτων με τη Νότια Κορέα.

Τον Οκτώβριο του 2023 η Σεβίλη τον εμπιστεύτηκε για να επαναφέρει την ομάδα στις επιτυχίες, μετά το κάκιστο ξεκίνημα της με προπονητή τον Μεντιλίμπαρ. Παρέμεινε δύο μήνες εκεί, προτού λύσει τη συνεργασία του.

Καλωσορίζουμε τον Ντιέγκο Αλόνσο της ομάδας μας στην οικογένεια του Παναθηναϊκού!»

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Αταμάν: Το μεγαλύτερο ευχαριστώ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, δεν κάναμε καλή προετοιμασία

Το σχόλιο του Τούρκου τεχνικού των Πρασίνων για την «κακή προετοιμασία» της ομάδας του το καλοκαίρι και το ξεχωριστό «ευχαριστώ» στον Δ. Γιαννακόπουλο για την επένδυσή του

Μπαρτζώκας: Δεν υπάρχει ήσυχη βραδιά σε αυτούς τους 10 μήνες, να κρατήσουμε ζωντανό το κίνητρο όλων

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, αφού ξεκαθάρισε ότι στους 10 μήνες μίας απαιτητικής σεζόν «δεν υπάρχει ήσυχη βραδιά», μίλησε και για τη διαχείριση των ξένων παικτών που για την ώρα δεν τον δυσκολεύει

Παπανικολάου: Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε ως αρχηγός του Ολυμπιακού στη...

LIVE Streaming η συνέντευξη Τύπου για το Σούπερ Καπ

Δείτε σε live streaming από το επίσημο κανάλι του ΕΣΑΚΕ στο YouTube τη συνέντευξη Τύπου του Super Cup, που φιλοξενείται στη Ρόδο

Παναθηναϊκός: Χωρίς τον Οσμάν η επτάδα των ξένων για το Σούπερ Καπ

Χωρίς τον Τσεντί Οσμάν θα παραταχθεί στο επερχόμενο Σούπερ...

Θύρα 7 για μεταγραφή Γιαζιτζί: «Τον ενημερώνουμε πως όποιος είναι μέλος του Ολυμπιακού απαγορεύεται να υμνεί σφαγείς των Ελλήνων»

Με ανάρτησή της η Θύρα 7 τοποθετήθηκε για την επικείμενη μεταγραφή του Γιουσούφ Γιαζιτζί στον Ολυμπιακό ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων πως οποιοσδήποτε αποτελεί μέλος της ομάδας «απαγορεύεται να υμνεί σφαγείς των Ελλήνων»

Η πρώτη αποστολή του Πουρσαϊτίδη στον Βόλο

Με 20 ποδοσφαιριστές αποτελείται η αποστολή του Βόλου για...

Παρί – Ρεν 3-1: Μπαρκολά λαμπρός οδηγεί τους πρωταθλητές

Με κορυφαίο για ακόμη ένα παιχνίδι τον Μπράντλεϊ Μπαρκολά,...

Μίλαν – Λέτσε 3-0: Πέντε λεπτά ήταν αρκετά για τους ανεβασμένους Ροσονέρι (vid)

Η Μίλαν έστησε πάρτι νίκης απέναντι στην Λέτσε για...

Αταμάν: Το μεγαλύτερο ευχαριστώ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, δεν κάναμε καλή προετοιμασία

Το σχόλιο του Τούρκου τεχνικού των Πρασίνων για την «κακή προετοιμασία» της ομάδας του το καλοκαίρι και το ξεχωριστό «ευχαριστώ» στον Δ. Γιαννακόπουλο για την επένδυσή του