35.4 C
Athens

Η ΑΕΚ φουλάρει για την απόκτηση του Οντουμπάτζο από τον Άρη

Η ΑΕΚ θέλει να προχωρήσει από το ενδιαφέρον σε επίσημη πρόταση για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Μόουζες Οντουμπάτζο από τον Άρη, με τον 30χρονο Άγγλο μπακ να είναι θετικός στο ενδεχόμενο μετακόμισής του στην ομάδα του Αλμέιδα

Η ΑΕΚ «βολιδοσκοπεί» από τον περασμένο Γενάρη την περίπτωση του Μόουζες Οντουμπάτζο που ανήκει στον Άρη και φαίνεται πως πλέον θα περάσει στο επόμενο βήμα καταθέτοντας επίσημη πρόταση στους Θεσσαλονικείς για την απόκτησή του.

Η Ένωση προσφάτως αποδέσμευσε τον Σιντιμπέ και πλέον έχει μείνει με μοναδικό διαθέσιμο δεξί μπακ τον Λάζαρο Ρότα γι’ αυτό και πληροφορίες του athlosnews αναφέρουν πως η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα κάνει σύντομα την κίνησή της για την απόκτηση του Άγγλου -με ρίζες από τη Νιγηρία- αμυντικού ώστε να τον κάνει κάτοικο Αττικής ενόψει της νέας σεζόν.

Μπορεί για την ώρα να μην επιβεβαιώνεται κάτι από καμία εμπλεκόμενη πλευρά, ωστόσο η πλευρά του παίκτη είναι ενήμερη για το ζωηρό ενδιαφέρον της ΑΕΚ και σύντομα αναμένονται οριστικές εξελίξεις.

Η ΑΕΚ, παράλληλα, έχει στη μεταγραφική της λίστα κι άλλες περιπτώσεις δεξιών μπακ, αλλά ο Αλμέιδα επενδύει στο ότι ο Οντουμπάτζο γνωρίζει καλά το ελληνικό πρωτάθλημα μιας που αγωνίζεται για μία διετία στον Άρη, ενώ πάντα στα ματς κόντρα στην Ένωση ήταν από τους καλύτερους παίκτες των Θεσσαλονικέων. Ενδεικτικά στο ματς του α’ γύρου της κανονικής διάρκειας στη φετινή Super League ήταν αυτός που πάτησε περισσότερο από κάθε άλλον στο χορτάρι τη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου (6 φορές) δημιουργώντας μόνος του τις απειλές για τον Άρη.

Στο διά ταύτα, ο Οντουμπάτζο δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2025 στον Άρη και οι Κίτρινοι θα δεχθούν να τον πουλήσουν μόνο για ένα ποσό κοντά στις 600-700.000 ευρώ, κάτι που αποτελεί ίσως και το μοναδικό «αγκάθι» στις προθέσεις της ΑΕΚ για τον παίκτη και την κάνει να εξετάζει και άλλες περιπτώσεις -κυρίως- ελεύθερων δεξιών μπακ.

Μένει να φανεί αν η ΑΕΚ προσφέρει στον Άρη τα χρήματα που ζητάει ώστε να προχωρήσει η μεταγραφή του Οντουμπάτζο, που από τη μεριά του δείχνει «ψημένος» στην προοπτική μετακόμισής του στην Αθήνα για την Ένωση καθώς υπάρχει και το δέλεαρ της ευρωπαϊκής συμμετοχής στο Conference League.

Τη σεζόν που μας πέρασε ο Οντουμπάτζο μέτρησε συνολικά 38 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα του Άρη, με απολογισμό μία ασίστ, αυτή στον Μορόν στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΟΚ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς