29.4 C
Athens

«Υπογράφει άμεσα στον Ολυμπιακό ο Ντάνι Γκαρθία μετά από εισήγηση του Μεντιλίμπαρ»

Ο 34χρονος Ισπανός μέσος που έμεινε ελεύθερος από την Αθλέτικ Μπιλμπάο θα είναι η πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή των Κυπελλούχων Ευρώπης, όπως σημειώνει βασκική εφημερίδα κάνοντας λόγο για «επίμονη εισήγηση του Μεντιλίμπαρ»

Ο Ντάνι Γκαρθία θα είναι όπως όλα δείχνουν η πρώτη μεταγραφική προσθήκη του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν, με τον 34χρονο Ισπανό μέσο να αποτελεί επιλογή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος τον γνωρίζει πολύ καλά από την κοινή τους θητεία στην Έιμπαρ.

Σύμφωνα με τη βασκική εφημερίδα «Deia» αναμένονται σύντομα οριστικές εξελίξεις σχετικά με την απόκτηση του Ντάνι Γκαρθία από τους κυπελλούχους Ευρώπης στο Conference League, με τον πολύπειρο Ισπανό άσο να αποτελεί εδώ και μέρες παρελθόν από την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Ντάνι Γκαρθία: Ο Μεντιλίμπαρ είναι αληθινός φίλος, διεκδικεί με τον Ολυμπιακό το Conference

Όπως σημειώνουν οι Ισπανοί, ο Μεντιλίμπαρ γνωρίζει πολύ καλά τον 34χρονο Ισπανό μέσο από την κοινή τους πορεία στην Έιμπαρ, με τη φανέλα της οποίας ο Γκαρθία κατέγραψε συνολικά 223 συμμετοχές, με απολογισμό 3 γκολ και 5 ασίστ.

Σημειώνεται πως στις τρεις σεζόν με τον Μεντιλίμπαρ στην τεχνική ηγεσία της Έιμπαρ, ο Ντάνι Γκαρθία είχε την πρώτη περίοδο (2015-16) 35 παιχνίδια, τη δεύτερη (2016-17) 38 ματς, ένα τέρμα και μία ασίστ και την τρίτη (2017-18) 32 αγώνες και μία ασίστ.

Ο Μεντιλίμπαρ θεωρεί πως μετά τον Ιμπόρα, χρειάζεται στο ρόστερ του και την εμπειρία του Ντάνι Γκαρθία, που δεν υπολογίζεται για την επόμενη σεζόν στην Μπιλμπάο, με την οποία πανηγύρισε φέτος το Κύπελλο Ισπανίας έχοντας 18 συμμετοχές και 1 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς