32.2 C
Athens

«Σύντομα θα δημοσιοποιήσω την αλήθεια»: Ο Κονσεϊσάο ανακοίνωσε με αιχμές την αποχώρηση του από την Πόρτο

Την αποχώρηση του από τον πάγκο της Πόρτο ανακοίνωσε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο οποίος άφησε αιχμές για όσα έγιναν μέχρι οι δύο πλευρές να οδηγηθούν στο διαζύγιο.

Ο 49χρονος τεχνικός αποφάσισε να ανακοινώσει το «αντίο» του μέσω ενός σημειώματος που έστειλε στον πορτογαλικό Τύπο, όπου άφησε αιχμές για τη διοίκηση του συλλόγου, τονίζοντας πως σύντομα θα δημοσιοποιήσει την αλήθεια.

Ο Πορτογάλος κάθισε στον πάγκο της Πόρτο από το 2017 και την οδήγησε σε μεγάλες επιτυχίες, κατακτώντας συνολικά 11 τίτλους (τρία πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα Πορτογαλίας, τρία Σούπερ Καπ Πορτογαλίας και ένα League Cup Πορτογαλίας).

Τα δημοσιεύματα τον θέλουν να συνεχίζει στον πάγκο της Μαρσέιγ, ενώ η αποχώρηση του από την Πόρτο θα παίξει σίγουρα ρόλο στην υπόθεση που καίει τον Ολυμπιακό, αυτή του Νταβίντ Κάρμο, καθώς οι δύο άνδρες δεν είχαν καθόλου καλές σχέσεις και έτσι ο Πορτογάλος αμυντικός δύσκολα θα παρέμενε στους δράκους με τον Κονσεϊσάο στο τιμόνι της ομάδας.

Αναλυτικά το μήνυμα του Κονσεϊσάο:

«Σήμερα ανακοίνωσα τη λύση του συμβολαίου που υπέγραψα με την Πόρτο στις 25 Απριλίου του τρέχοντος έτους, υπό τους όρους που ανακοινώθηκαν πάντα. Μια περίοδος 7 ετών και 11 τίτλων, μεγάλων αθλητικών επιτευγμάτων.

Τα πρόσφατα γεγονότα, δηλαδή η παραβίαση της εμπιστοσύνης σε ένα μέλος της τεχνικής μου ομάδας, η παρέμβαση στην ακεραιότητα και τη συνοχή της εν αγνοία μου, με αφήνουν εξουθενωμένο και απογοητευμένο. Πάντα με καθοδηγούσε η αμεσότητα και η πίστη.
Σύντομα θα δημοσιοποιήσω και θα πω την αλήθεια των γεγονότων, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων σημείων:

– Η ανανέωση της 25ης Απριλίου, στην οποία επεσήμανα τη συμπερίληψη της ρήτρας που επιτρέπει να αποχωρήσω από την Πόρτο, χωρίς κανένα κόστος για τον σύλλογο. Αυτή ήταν η δέσμευση που ανέλαβα με τον Πρόεδρο Χόρχε Νούνο Πίντο ντα Κόστα, αλλά πάνω από όλα με τα μέλη της Πόρτο.

– Η ανανέωση με την υπόλοιπη τεχνική ομάδα, η οποία έχει ήδη σχολιαστεί από αυτούς και η οποία ακολούθησε τους κοινούς χρόνους αυτών των διαδικασιών.

– Η καθυστέρηση αυτής της διαδικασίας, η οποία προσέκρουσε σε μια απροθυμία να εφαρμοστεί, η οποία για χρόνια κράτησε τον σύλλογο στην ηγεμονία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, έναν λόγο ακεραιότητας και διαφάνειας που νομιμοποιήθηκε από τα μέλη.
Ήταν πάντα η πίστη σε αυτόν τον σύλλογο που με κράτησε εδώ. Λόγω αυτής της ίδιας πίστης προς τους ανθρώπους που είναι μαζί μου εδώ για περισσότερα από 30 χρόνια και προς τα μέλη της Πόρτο, κάνω αυτό το βήμα σήμερα.

Δεν θα είναι παραβίαση αξιών και προδοσία από άλλους που θα με κάνουν να αμφισβητώ τις δικές μου αξίες και τον λόγο μου. Όπως είχα υποσχεθεί, φεύγω από την Πόρτο με την ίδια αξιοπρέπεια με την οποία μπήκα. Δεν ήταν για τα χρήματα για τα οποία ήρθα εδώ και δεν είναι χρήματα με τα οποία θέλω να φύγω.

Φεύγω με την αίσθηση του καθήκοντος εκπληρωμένη. Είναι 17 τίτλοι που αφήνω ως συνεισφορά, από το εθνικό πρωτάθλημα νεανίδων το 1991/92, μέχρι το τελευταίο Κύπελλο Πορτογαλίας.

Ευχαριστώ κάθε έναν από τους φιλάθλους μας για την υποστήριξη που ένιωσα από τότε που ήμουν 16 χρονών, όταν ο πατέρας μου με άφησε στην πόρτα του Estadio das Antas.
Ευχαριστώ επίσης την τεχνική μου ομάδα, όλο το προσωπικό υποστήριξης στο Olival και το Dragao. Σε όλους τους παίκτες που μας επέτρεψαν να πανηγυρίσουμε τόσους πολλούς τίτλους σε αυτά τα επτά χρόνια.

Και πάνω από όλα στην οικογένειά μου, που με βοήθησε να σηκώσω το βάρος του προπονητή της Πόρτο τα τελευταία 7 χρόνια.

Για πάντα, ένας από εσάς.

Σέρτζιο Κονσεϊσάο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς