32.2 C
Athens

Μετς – Σεντ Ετιέν 2-2 (παρ.): Με χρυσό γκολ στο 116′ οι Στεφανουά επέστρεψαν στη Ligue 1 (vid)

Μετά από μια τεράστια μάχη που κράτησε 120 λεπτά, η Σεντ Ετιέν πήρε τη χρυσή ισοπαλία που χρειαζόταν κόντρα στη Μετς (2-2) μετά το 2-1 υπέρ της στον πρώτο αγώνα και ετοιμάζεται για την επιστροφή της στην κορυφαία κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου μετά από δύο σεζόν στη Ligue 2. Από την άλλη η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι υποβιβάζεται μετά από μόλις μία σεζόν στη Ligue 1.

Μια συγκλονιστική μάχη έγινε ανάμεσα σε Μετς και Σεντ Ετιέν με φόντο την παρουσία τους στη Ligue 1 της νέας σεζόν. Η Σεντ Ετιέν ήθελε να υπερασπιστεί το 2-1 του πρώτου αγώνα και να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος μετά από τρία χρόνια, ενώ η Μετς έψαχνε την ανατροπή ώστε να παραμείνει στην κατηγορία.

Η προσπάθεια των γηπεδούχων έμοιαζε βουνό μετά την αποβολή του Ντιαλό με απευθείας κόκκινη κάρτα μόλις στο 6ο λεπτό. Ωστόσο οι ποδοσφαιριστές της ομάδας πραγματοποίησαν μια παλικαρίσια εμφάνιση και μάλιστα βρέθηκε να έχει σκορ ανόδου.

Το σκορ άνοιξε ο Καμαρά στο 17′ και 8 λεπτά αργότερα ο Μικαουτάτζε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από το σημείο του πέναλτι για το 2-0. Ο Πετρότ στο 35′ μείωσε για τη Σεντ Ετιέν και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν.

Τα επίπεδα της κατοχής της μπάλας της ομάδας του Νταλ’Ογκλιό έφτασε και στο 70% και οι τελικές προσπάθειες ξεπέρασαν ακόμη και τις 30 κατά τη διάρκεια της παράτασης όπου οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες αφού το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος, μιας και το γκολ που βρήκε η Σεντ Ετιέν στο 64′ με τον Μακόν ακυρώθηκε μέσω VAR για επιθετικό φάουλ.

Η Μετς από την πλευρά της είχε τις στιγμές της, ωστόσο δεν άντεξε στην πίεση έχοντας για όλο το παιχνίδι στον αγωνιστικό χώρο παίκτη λιγότερο. Ο Γουατζί ήταν ο ήρωας της Σεντ Ετιέν στο 116′ πετυχαίνοντας το τέρμα της ισοφάρισης, με το οποίο η ομάδα του επιστρέφει στη Ligue 1.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς