25.8 C
Athens

Αρνάλντι – Τσιτσιπάς 1-3: Με ανατροπή στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός και έτοιμος για… τιτανομαχία

Ο Έλληνας πρωταθλητής προκρίθηκε στους «8» του Ρολάν Γκαρός για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια και πλέον έχει μπροστά του τη μεγάλη πρόκληση που ακούει στο όνομα Κάρλος Αλκαράθ

Γούρικη βγήκε η πρώτη συνάντηση του Στέφανου Τσιτσιπά (νούμερο 9) απέναντι στον Ματέο Αρνάλντι (νούμερο 35) στον 4ο γύρο του Ρολάν Γκαρός. Ο Έλληνας πρωταθλητής με ανατροπή (1-3 σετ) μπόρεσε να φτάσει στη νίκη έπειτα από μάχη 194′ στο Σουζάν Λανγκλέ (6-3, 6-7, 2-6, 2-6).

Η πρόκριση του Τσιτσιπά στα προημιτελικά του γαλλικού Open (4η τα τελευταία πέντε χρόνια) είναι γεγονός και πλέον αρχίζουν τα δύσκολα στη διοργάνωση για τον Έλληνα πρωταθλητή αφού στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ (νούμερο 3).

Για το νούμερο 9 της παγκόσμιας κατάταξης το μεγάλο πρόβλημα ήταν τα δύο πρώτα σετ. Ο 23χρονος Ιταλός αφού έσβησε τρία μπρέικ πόιντ του Τσιτσιπά έκανε το 1-0 και προχώρησε και σε μπρέικ για να προηγηθεί με 4-1 και να φτάσει εύκολα στο 1-0 στα σετ με 6-3.

Ο Αρνάλντι έσβησε αρκετά μπρέικ πόιντ και έφτασε πρώτος σε αυτό που έψαχνε για να κάνει το 5-3. Ο Τσιτσιπάς αντέδρασε άμεσα και πήρε πίσω το μπρέικ για να ισοφαρίσει και να φτάσει με ανατροπή στο 1-1 (5-7).

Από εκεί και έπειτα ο Αρνάλντι δεν έδειξε ικανός να διαχειριστεί τη χαμένη του ευκαιρία για να κάνει το 2-0 και ο Έλληνας πρωταθλητής (σαφώς πιο έμπειρος σε τέτοιους αγώνες) με το ίδιο σκορ (6-2, 6-2) και την ίδια άνεση εξασφάλισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς