33.5 C
Athens

Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 104-98: Γκαζωμένοι οι Μαδριλένοι, έκαναν το 2-0 και βλέπουν τελικούς με… πλεονέκτημα!

Πιο αποφασισμένη αλλά ταυτόχρονα μακριά από το επίπεδο που θα της επέτρεπε να κάνει μπρέικ έμεινε η Μπαρτσελόνα που γνώρισε την ήττα με 104-98 στο WiZink Center από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Μαδριλένοι άργησαν να εμφανίσουν το καλό τους πρόσωπο και χρειάστηκε ο Γιουλ να βάλει μεγάλα μακρινά σουτ για να ενεργοποιηθούν άπαντες και να έρθει το ροζ φύλλο αγώνα πιο εύκολα από ό,τι φαίνεται στο τελικό σκορ.

Ο Γιουλ και ο Μούσα έβαλαν 18 πόντους, ο Καμπάτσο πρόσθεσε 14 και οι Χεζόνια – Ταβάρες είχαν από 12 για μια Ρεάλ που έβρισκε διαρκώς δεύτερες ευκαιρίες με τα επιθετικά ριμπάουντ.

Η Μπαρτσελόνα σούταρε με 47% από μακριά, είχε 24 ασίστ και τρία λιγότερα λάθη (11) από τη Ρεάλ αλλά προδόθηκε από το ριμπάουντ και την κακή βραδιά των περιφερειακών της και δη του Λαπροβίτολα που στο σκοράρισμα έκανε ελάχιστα. Βέσελι (24π.) και Σατοράνσκι (15π., 11 ασίστ) ξεχώρισαν για την ομάδα του Γκριμάου που δεν έχει άλλη επιλογή από το να υπερασπιστεί την έδρα της.

Η σειρά μεταφέρεται στη Βαρκελώνη (2/6, 19:30) με την Μπαρτσελόνα να έχει μια τελευταία ευκαιρία για να σώσει ό,τι σώζεται την ώρα που η Ρεάλ θέλει να εξασφαλίσει την πρόκριση στους τελικούς όπου κατά πάσα πιθανότητα θα έχει και πλεονέκτημα έδρας παρότι τερμάτισε 2η!

Ο λόγος; Η Μούρθια (5η στην κανονική διάρκεια) έχει κάνει δύο μπρέικ (!) και προηγείται με 0-2 στη σειρά με την πρωτοπόρο Ουνικάχα και κάτοχο του BCL που βρίσκεται ένα βήμα μακριά από έναν σοκαριστικό αποκλεισμό.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-24, 44-40, 73-62, 104-98

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς