35.3 C
Athens

Η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να υπογράψει τον Φλικ λόγω των κανονισμών της La Liga

Ο αγώνας της Μπαρτσελόνα ενάντια στο χρόνο ξεκινά ξανά και οι «Μπλαουγκράνα» βρίσκονται σε αναζήτηση πόρων που θα μπορέσουν να εγγυηθούν ελευθερία κινήσεων στη μεταγραφική αγορά, εντός των ορίων του ισπανικού οικονομικού Fair Play.

Από τη μία, υπάρχουν τα 100 εκατομμύρια που προέρχονται από την πώληση του 49% της Barça Media και τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί ακόμη: τα 40 εκατομμύρια που δεν πλήρωσε η Libero πέρυσι και τα 60 που αφορούν τη φετινή οικονομική χρονιά.

Από την άλλη, ο σύλλογος επιδιώκει να κλείσει τη νέα συμφωνία με τη Nike ως τεχνικό χορηγό, η οποία θα απέφερε επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ ως «μπόνους υπογραφής» στο συμβόλαιο. Αυτές οι οικονομικές δραστηριότητες συνδέονται άμεσα με το κεφάλαιο του αθλητισμού, επειδή, με βάση την κατάληξή τους, η Μπαρτσελόνα θα είναι σε θέση να βελτιώσει το ανώτατο όριο αποδοχών της ή όχι.

Οι «Μπλαουγκράνα» κατάφεραν να εγγράψουν παίκτες για τη σεζόν που μόλις τελείωσε, αλλά ορισμένοι από αυτούς δεν κατέστη δυνατόν να εγγραφούν για την επόμενη επειδή δεν υπήρχε χώρος εντός του ανώτατου ορίου αποδοχών, κατάσταση που δεν έχει ακόμη επιλυθεί μέχρι σήμερα. Κατά συνέπεια, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χώρος για το νέο προπονητή, Χάνσι Φλικ και το επιτελείο του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς