32.5 C
Athens

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 13-9: Πρωταθλητής Ελλάδας για 38η χρονιά και νταμπλούχος ξανά!

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας του στο πόλο Ανδρών και πανηγυρίζει το 22ο νταμπλ, λίγες μέρες πριν το Final Four του LEN Champions League

Το τμήμα Γυναικών έκανε την αρχή το απόγευμα της Κυριακής, το τμήμα Ανδρών ολοκλήρωσε τη δουλειά την Τρίτη (28/5) με τον Ολυμπιακό να κατακτά το 38ο πρωτάθλημα Ελλάδας στην Α1 πόλο Ανδρών έπειτα από την άνετη νίκη του με 13-9 στο Παπαστράτειο απέναντι στη Βουλιαγμένη (και αυτό το πρωτάθλημα κατακτήθηκε με «σκούπα»).

Οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν την ανωτερότητά τους και πανηγυρίζουν το 12ο σερί πρωτάθλημα αλλά και το 22o νταμπλ που έρχεται μερικές μέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σπουδαία χρονιά για την ομάδα του Χέρβο Κόλιανιν που όμως δεν έχει ολοκληρωθεί αφού θυμίζουμε πως ακολουθεί το Final Four του LEN Champions League στη Μάλτα (5/6 o ημιτελικός με την Προ Ρέκο).

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν εντυπωσιακή εμφάνιση στον 3ο τελικό με τον ΝΟΒ και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν αγχώθηκαν. Η διαφορά άνοιξε εξ αρχής με εξαιρετική άμυνα, πολλά κλεψίματα και με διαφορετικούς σκόρερ καθάρισε από την τρίτη περίοδο για να κατακτήσει το τρόπαιο και πια να πάει με άλλον αέρα στη Βαλέτα για να κυνηγήσει το όνειρο ενός ακόμα ευρωπαϊκού τίτλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 13-9

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-1, 3-4, 6-1, 1-3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρβόγιε Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Βάμος 1, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής, Δήμου 5, Νικολαΐδης, Παπαναστασίου 2, Δαμίγος, Γκίλλας.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Αρ. Χαλυβόπουλος, Σπάχιτς, Καλογερόπουλος 1, Αλμύρας 1, Ούμποβιτς 1, Παπασηφάκης 4, Γούντχεντ 1, Καστρινάκης, Καπότσης 1, Κουρούβανης, Κωνσταντόπουλος, Ανδρεάδης, Χατζής, Σαπουνάκης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς