31.6 C
Athens

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο τελικός του Conference League

3.000 αστυνομικοί, 5 ζώνες ελέγχου και μεταλλικός φράκτης περιμετρικά του γηπέδου τα βασικά μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν στον τελικό της 29ης Μαΐου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας για τον τελικό του Europa Conference League μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα, που θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου στην ΟPAP Arena.

Αυτό αποφασίστηκε την Τρίτη, στο πλαίσιο της δεύτερης μεγάλης σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη, όπου οριστικοποιήθηκαν τα μέτρα που θα παρθούν στον τελικό.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τον τρόπο μετάβασης των φιλάθλων στο γήπεδο (ώρες και σημεία συγκέντρωσης, δρομολόγια ΜΜΜ), οι οποίες θα ανακοινωθούν επίσημα από την ΕΛΑΣ μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι πρωτοφανή για ποδοσφαιρικό αγώνα, με μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές θα υπάρχουν τουλάχιστον 5 ζώνες ελέγχου, που θα ξεκινούν σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το γήπεδο, όπου από την πρώτη κιόλας ζώνη θα ελέγχονται και θα σκανάρονται τα εισιτήρια. Μάλιστα στην τελευταία ζώνη ελέγχου, περίπου 70 μέτρα από το γήπεδο, θα κατασκευαστεί από ιδιωτική εταιρεία μεταλλικός φράκτης περιμετρικά του γηπέδου, όπου θα γίνεται ο τελικός έλεγχος.

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Προσοχή στις απάτες με τα εισιτήρια για τον τελικό του Conference και το Final Four»

Μόνο στις ζώνες ελέγχου θα επιχειρήσουν πάνω από 3.000 χιλιάδες αστυνομικοί. Σε αυτούς δεν υπολογίζονται τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, της Κρατικής Υπηρεσίας και άλλων ειδικών υπηρεσιών καθώς και αστυνομικοί που θα διατεθούν για τα ειδικά μέτρα για τους επίσημους.

Η αστυνομία αναμένεται να απευθύνει έκκληση στους φιλάθλους να αποφύγουν να μεταβούν στο γήπεδο με ΙΧ αυτοκίνητα, καθώς αρκετοί δρόμοι θα είναι κλειστοί και υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα αναχωρήσουν για το γήπεδο του τελικού από τον σταθμό του Ηλεκτρικού στο Φάληρο για να μεταβούν στο σταθμό Πευκάκια. Οι συγκεκριμένοι ειδικοί συρμοί δεν θα κάνουν στάσεις σε άλλους σταθμούς.

Οι οργανωμένοι Ιταλοί φίλαθλοι αναμένεται να συγκεντρωθούν στο ΟΑΚΑ και από εκεί με ισχυρή αστυνομική συνοδεία θα μεταβούν στην OPAP ARENA. Οι μεμονωμένοι Ιταλοί φίλαθλοι θα ενημερωθούν από τον αστυνομικό σύνδεσμο της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα για το πώς θα πρέπει να κινηθούν.

Η ΕΛΑΣ αναμένεται να ζητήσει από την διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να παρατείνει το ωράριο λειτουργίας του Μετρό και του Ηλεκτρικού προκειμένου να μπορέσουν οι φίλαθλοι να αποχωρήσουν από το γήπεδο.

Ειδικά μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή για την μετακίνηση των VIP (αξιωματούχοι UEFA, επίσημοι καλεσμένοι, πολιτικοί) από και προς το γήπεδο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς