29.6 C
Athens

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 14-5: Οι ασταμάτητες Ερυθρόλευκες έκαναν το πρώτο βήμα για το πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση μετά το «άσφαιρο» πρώτο οκτάλεπτο και έκανε άνετα το 1-0 στη σειρά των τελικών της Α1 πόλο γυναικών με φόντο το 11ο διαδοχικό πρωτάθλημα στον Πειραιά

Με μεστή εμφάνιση, εξαιρετική αμυντική λειτουργία και επιθετικό πλουραλισμό ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα με 14-5 της Βουλιαγμένης στον πρώτο τελικό της Α1 πόλο γυναικών και θέλει δύο ακόμη νίκες για να στεφθεί ξανά πρωταθλητής Ελλάδας.

Οι Ερυθρόλευκες γοργόνες ήταν εξαιρετικές στα τρία από τα τέσσερα οκτάλεπτα, κι ενώ είχαν μείνει άσφαιρες στο πρώτο με σκορ 0-2, για να ανατρέψουν την κατάσταση και με επιμέρους σκορ 14-3 να πάρουν πανάξια την πρώτη νίκη στους τελικούς.

Ξενάκη και Σάντα είχαν από τρία τέρματα και ήταν οι κορυφαίες σκόρερ για την ομάδα του Πειραιά, που θα ψάξει το 2-0 στη σειρά των τελικών την ερχόμενη Παρασκευή (24/5) στον Λαιμό με φόντο το 11ο διαδοχικό πρωτάθλημα στο πόλο γυναικών.

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 4-1, 6-1, 4-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου (1), Χυδηριώτη (2), Ελευθεριάδου (1), Τριχά (1), Ξενάκη (3), Σιούτη (2), Μαργ. Πλευρίτου (1), Σάντα (3), Β. Πλευρίτου, Τζωρτζακάκη, Μυριοκεφαλιτάκη, Νίγκρο, Δρακωτού, Χριστοδούλου-Άουτ.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Κοτσιώνη, Καϊάφα, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη (2), Γιαννοπούλου (1), Κρασσά, Σλίκινγκ (2), Πάτρα, Στρατηδάκη, Ανδρεάδη, Γιάουστρα, Λαγού, Λουπάκη, Καπετοπούλου, Βάλβη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς