26 C
Athens

Τάισον, ένας… έφηβος 36άρης μπροστάρης στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ για τον τίτλο

Ο 36χρονος Τάισον παλεύει με τη δίψα ενός εφήβου στον αγωνιστικό χώρο για να οδηγήσει μαζί με τους συμπαίκτες του τον ΠΑΟΚ σε μία από τις μεγαλύτερες επιστροφές στο ελληνικό πρωτάθλημα και την κατάκτηση του τίτλου

Ο ΠΑΟΚ πήρε μία πολύ σημαντική νίκη το βράδυ της Κυριακής απέναντι στον Ολυμπιακό και συνεχίζει να πιστεύει στο όνειρο μιας μεγάλης επιστροφής στη μάχη του τίτλου και τέλος στην κατάκτηση του.

Φυσικά δεν κρατάει την τύχη στα χέρια του μιας και πέρα από το γεγονός πως θέλει να κάνει το 2/2 κόντρα σε Παναθηναϊκό εντός έδρας και Άρη εκτός, περιμένει απώλεια βαθμών της ΑΕΚ που αγωνίζεται την Τετάρτη (15/5) στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της με τη Λαμία, καθώς βρίσκεται έναν βαθμό πίσω της.

Τα δεδομένα για τη μάχη του τίτλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Κόντρα στον Ολυμπιακό οι Ασπρόμαυροι παρουσίασαν ένα σοβαρό πρόσωπο και πάθος που ξεχείλιζε. Αυτό το έβλεπε κανείς σε όλους τους ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου, όμως το πρόσωπο του Τάισον ήταν αυτό που το αντιπροσώπευε λίγο παραπάνω.

Ο Βραζιλιάνος μπορεί να χαρακτηριστεί με μεγάλη ευκολία ως… έφηβος, παρά το γεγονός πως η ηλικία στην ταυτότητα του γράφει 36 χρονών. Δύο μάτια που γυαλίζουν και δύο πόδια που τρέχουν ασταμάτητα και είναι ο καλύτερος σύμμαχος των συμπαικτών του.

Ο Τάισον έχει δεθεί με τον ΠΑΟΚ και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία, αλλά πάνω απ’ όλα δεν σταματάει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα και λατρεύει. Να ζει και να πεθαίνει για το ποδόσφαιρο!

Ο Τάισον ζει για το ποδόσφαιρο και… πεθαίνει στο γήπεδο για τον ΠΑΟΚ

Θαρρεί κανείς πως δεν πρόκειται για έναν 36χρονο ποδοσφαιριστή που έχει ζήσει μεγάλες στιγμές στην καριέρα του. Παλεύει με δίψα, σαν να πρόκειται για την πρώτη επιτυχία, τον πρώτο τίτλο.

Την εικόνα αυτή δεν την παρουσίασε μόνο στο παιχνίδι κόντρα στους Ερυθρόλευκους, αλλά στις περισσότερες φορές που αγωνίστηκε τη φετινή σεζόν με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Στο παιχνίδι της Κυριακής, πέρα από την εξαιρετική του τακτικά παρουσία που λατρεύει ο Λουτσέσκου και τις βοήθειες που έδινε σε όλο το γήπεδο, ήταν και αποτελεσματικότατος. Τις περισσότερες φορές που κουβάλησε την μπάλα δεν έκανε λάθος, έχοντας χάσει την κατοχή μόλις 13 φορές και μετρώντας το πολύ καλό 74% στις επιτυχημένες μεταβιβάσεις (25/34). Δεν έμεινε μόνο εκεί καθώς είχε 3/4 κερδισμένες μονομαχίες, ενώ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα έχοντας μόλις δύο τελικές προσπάθειες στο παιχνίδι.

Ωστόσο τα νούμερα μερικές φορές δεν έχουν σημασία, αν και ο Βραζιλιάνος τα έχει για σύμμαχο του. Ανεξαρτήτως με το ποια θα είναι τελικά η κατάληξη της φετινής σεζόν, ο ΠΑΟΚ κέρδισε έναν σπουδαίο παίκτη τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου, που είναι δίπλα στους νεαρούς παίκτες της ομάδας που έρχονται από τις ακαδημίες και μπορεί να αποτελέσει τη «σημαία» του Δικεφάλου και τις επόμενες σεζόν.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς