27.5 C
Athens

Άρης: Κλόνισε τις παραδόσεις στην Τούμπα

O Άρης σκόραρε σε εκτός έδρας ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά μετά το 1962, αλλά παρέμεινε χωρίς νίκη επί του μεγάλου αντιπάλου του για όγδοο σερί παιχνίδι

Κοίταξε στα μάτια τον αντίπαλό του, αντέδρασε μετά το γκολ που δέχθηκε, διεκδίκησε και τη νίκη… Ήταν σίγουρα σημαντική για τον Άρη η εικόνα που παρουσίασε απόψε στην Τούμπα, όπως και το γεγονός ότι… κλόνισε κάποιες αρνητικές παραδόσεις που έχει κόντρα στον ΠΑΟΚ -χωρίς ωστόσο να τις σπάσει.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι «κίτρινοι» πέτυχαν γκολ σε εκτός έδρας αγώνα Κυπέλλου με τον μεγάλο τους αντίπαλο για πρώτη φορά μετά τις 22 Απριλίου 1962, όταν ο νοκ άουτ αγώνας με τον «Δικέφαλο» έληξε ισόπαλος 1-1 ύστερα και από παράταση, οδηγώντας τις δύο ομάδες σε επαναληπτικό -ο οποίος επίσης έληξε με σκορ 1-1, με αποτέλεσμα να διενεργηθεί κλήρωση στην οποία ευνοήθηκε ο Άρης. Έκτοτε, οι «κίτρινοι» έδωσαν τέσσερις αγώνες στην Τούμπα χωρίς να πετύχουν έστω ένα γκολ, μέχρι που χθες ο Ματέο Γκαρσία… έλυσε τα μάγια.

Ωστόσο, διατηρήθηκε η παράδοση που θέλει τον ΠΑΟΚ να μη χάνει από τον Άρη είτε εντός είτε εκτός έδρας από τις 3 Οκτωβρίου 2010. Από την τελευταία φορά που οι «κίτρινοι» έφυγαν νικητές από το γήπεδο της Τούμπας, με σκορ 1-0 χάρη σε γκολ του Φρανθίσκο Χαβίτο στο 76ο λεπτό. Ο σημερινός ήταν ο όγδοος αγώνας που διεξήχθη από τότε (και πρώτος για το Κύπελλο) και ο έκτος που έληξε ισόπαλος! Ο «Δικέφαλος» βγήκε νικητής μόνο σε δύο εντός έδρας παιχνίδια, το πρώτο στις 30 Σεπτεμβρίου 2012 (4-1 με όλα τα γκολ να μπαίνουν στο πρώτο ημίχρονο) και στις 24 Νοεμβρίου 2013 (3-1, με την ανατροπή του σκορ από τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο εικοσάλεπτο, με γκολ των Λούκας, Αθανασιάδη και Βούκιτς).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς