Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Οι Πράσινοι κλείδωσαν το πλεονέκτημα έδρας στο φινάλε (vid)

Οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν νωθρά, έφεραν το ντέρμπι στα μέτρα τους αλλά κακές αποφάσεις στο τέλος και ένα τρίποντο του Σλούκα έδωσαν τη νίκη στους Πράσινους

Σε ένα ντέρμπι με ένταση, νεύρα και καθυστερήσεις λόγω χρονομέτρου, ο Παναθηναϊκός πήρε την οριακή νίκη (77-71) κόντρα στον Ολυμπιακό στο φινάλε χάρη στα καλάθια του Κέντρικ Ναν και το τρίποντο του Σλούκα και κάπως έτσι «κλείδωσε» το πλεονέκτημα έδρας ενόψει των τελικών της Basket League.

Οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν νωθρά, έφεραν το ντέρμπι στα μέτρα τους στο δεύτερο ημίχρονο αλλά κακές αποφάσεις στο τέλος, οι σωστές αποφάσεις του Ναν και ένα τρίποντο του Σλούκα έδωσαν τη νίκη στους Πράσινους.

Σημειώνεται πως το ματς, στα τελευταία τρία λεπτά, διακόπηκε για περίπου ένα 10λεπτου λόγω σοβαρού προβλήματος με το χρονόμετρο, το οποίο καθυστέρησε χαρακτηριστικά να επιλυθεί.

Όταν αυτό έγινε, ο Παναθηναϊκός πήρε τις πιο σωστές αποφάσεις, έβαλε τα σουτ στο τέλος με Ναν και Σλούκα και «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει περισσότερη ενέργεια και με συνδυαστικό μπάσκετ να «χτίζει» από νωρίς μια διαφορά, την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε αμυντικά ζητήματα και δεν μπορούσε να βρει τα μακρινά σουτ στην επίθεση.

Αυτό έφερε το 26-16 στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, με τον Σλούκα σε ρόλο δημιουργού με πέντε ασίστ σε αυτό το διάστημα για τους Πράσινους που έδειχναν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα σε εκείνο το σημείο. Ωστόσο, το «τσιπάκι» του αγώνα άλλαξε στη συνέχεια κι αυτό οφείλεται στη μεγαλύτερη συγκέντρωση της άμυνας του Ολυμπιακού, που παράλληλα βελτίωσε τα ποσοστά του στα σουτ από μακριά, έβαλε την μπάλα στο ζωγραφιστό με Φαλ – Ράιτ και πήρε πολύτιμους πόντους από την τριάδα Πίτερς-Γκος-Κάνααν, με τον τελευταίο να είναι ξανά «καυτός» από την περιφέρεια.

Αυτή η αντίδραση των Ερυθρολεύκων έφερε το ματς σχεδόν στην ισορροπία με το 38-33 του ημιχρόνου. Ένα ημίχρονο με αρκετή ένταση κυρίως λόγω μίας φάσης με πρωταγωνιστές του Ράιτ και Χουάντσο μέσα στη ρακέτα, με τον Αμερικανό να πάει για το κάρφωμα και τον Ισπανό να τον σταματά με φάουλ ψηλά.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ζήτησε από τους διαιτητές να μετρήσει το καλάθι, ωστόσο αυτό δεν έγινε ούτε μετά το challenge, με τον Εργκίν Αταμάν να αντιδρά έντονα σε αυτό το αίτημα του προπονητή του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα οι δύο πάγκοι να δεχθούν από μία τεχνική ποινή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το ματς ήταν από την αρχή άκρως ισορροπημένο και τεντωμένο σε ένα σχοινί μέχρι το τέλος. Ο Ολυμπιακός με καλάθι του Φαλ τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της τρίτης περιόδου έφερε μετά από ώρα τους Πειραιώτες μπροστά στο σκορ με 46-47, με την ομάδα του Μπαρτζώκα να κυριαρχεί στα επιθετικά ριμπάουντ αλλά και συνολικά (27-38) και να βάζει τα μεγάλα σουτ με Κάνααν και Λαρεντζάκη σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο όπου και κρίθηκαν όλα, ειδικά στα τελευταία λεπτά, η περίπου 10λεπτη διακοπή λόγω χρονομέτρου επηρέασε τον ρυθμό αλλά όχι και τον Κώστα Σλούκα που πέτυχε το μεγάλο τρίποντο στο τέλος για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του.

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Γουίλιαμς-Γκος με 18 πόντους, ενώ το double-double άγγιξε ο Φαλ που είχε 10 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Για τον Παναθηναϊκό, ο Ναν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 17 πόντους και τον ακολούθησαν οι Μήτογλου και Λεσόρ που είχαν από 15 και 13, αντίστοιχα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πιτσίλκας, Τσιμπούρης, Μαγκλογιάννης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-16, 38-33, 59-55, 77-71.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σλούκας 10 (2/4 τρίποντα, 4/4 βολές, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη), Παπαπέτρου 4 (2/4 δίποντα), Ναν 17 (7/11 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ερνανγκόμεθ 11 (4/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Μήτογλου 15 (2/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ), Καλαϊτζάκης, Βιλντόσα 2 (1/4 σουτ), Μωραΐτης, Λεσόρ 13 (3/5 δίποντα, 7/9 βολές), Γκριγκόνις 5 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 5 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Κάναν 15 (4/10 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Φαλ 10 (5/7 δίποντα, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Παπανικολάου 4 (2/7 σουτ, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Πίτερς 10 (3/5 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4/5 βολές, 6 ριμπάουντ), Γουίλιαμς-Γκος 18 (5/9 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 5/6 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ράιτ 3, Λαρεντζάκης 3 (1), Μήτρου-Λονγκ, ΜακΚίσικ 3.

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 19/34 δίποντα, 8/25 τρίποντα, 15/19 βολές, 27 ριμπάουντ (21 αμυντικά – 6 επιθετικά), 21 ασίστ, 10 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 6 λάθη, 19 φάουλ

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 18/32 δίποντα, 7/23 τρίποντα, 14/20 βολές, 38 ριμπάουντ (27 αμυντικά – 11 επιθετικά), 20 ασίστ, 4 κλεψίματα, 4 μπλοκ, 14 λάθη

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Ιρλανδία – Αγγλία 0-2: Εύκολη επικράτηση στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του Σάουθγκεϊτ

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Λι Κάρσλι, η Αγγλία ξεκίνησε...

Ασύλληπτη Σταματοπούλου: Χρυσή Παραολυμπιονίκης στα 50μ. ύπτιο S4

Στην τελευταία της παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο S4 και πανηγυρίζει μια τεράστια επιτυχία στην καριέρα της δίνοντας στην Ελλάδα το 13ο μετάλλιο

Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε ο Οσμάν για τη σεζόν 2024/25

Μερικές ώρες μετά την αποκάλυψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν για έναν χρόνο

Εθνική: Ο Μασούρας θα χάσει και το ματς με την Ιρλανδία

Χωρίς τον Γιώργο Μασούρα θα παραταχθεί η εθνική Ελλάδας στο πρώτο (Φινλανδία) αλλά...

Ο Τσεντί Οσμάν γιορτάζει τη Γενοκτονία των Ποντίων: Ποιοι άφησαν στο σκοτάδι τον πατριώτη Δ. Γιαννακόπουλο; (pics)

Το πρόσφατο - και άκρως θλιβερό - παρελθόν του υπερεθνικιστή Τσεντί Οσμάν βγήκε στην επιφάνεια μετά την αποκάλυψη της επικείμενης μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό και όλοι πλέον αναρωτιούνται για το πώς θα αντιδράσει ο δεδηλωμένος πατριώτης Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ιωαννίδης: Ο Γιοβάνοβιτς έχει πλάνο και ταυτότητα, θα γινόμαστε καλύτεροι

Με τρία γκολ και δύο δοκάρια, μια γεμάτη εμφάνιση...

Η Γερμανία σκόρπισε με 5 γκολ την Ουγγαρία, καθάρισε στο τέλος η Ολλανδία

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Γερμανία στην πρεμιέρα της...

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Σταματοπούλου: Ήταν η τελευταία μου χρονιά, έλεγα πως θα δώσουμε ό,τι μπορούμε και το κάναμε (vid)

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσει την παρουσία της...

Ολυμπιακός: Χαμός στο Λεωνίδιο για την κούπα του Conference League

Στο Λεωνίδιο βρέθηκε σήμερα (7/9) η κούπα του Conference...