Συγκλονιστική Ασημάκη μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Λύτρωση για εκείνες που δεν τα κατάφεραν»

Η εμβληματική αρχηγός της εθνικής πόλο γυναικών αφιέρωσε το χάλκινο μετάλλιο και την πρόκριση στην Ολυμπιάδα σε όλες αυτές που προσπάθησαν μέσα στα χρόνια με το γαλανόλευκο σκουφάκι, άγγιξαν το όνειρο, δεν τα κατάφεραν και τώρα θα το δουν από την τηλεόραση

Οι οδυνηρές ήττες της Τεργέστης από την Ισπανία (2012), της Χάουντα από τη Ρωσία (2016) και ξανά της Τεργέστης από την Ολλανδία (2021) στοίχειωσαν μία ολόκληρη γενιά του ελληνικού γυναικείου πόλο, όμως το βράδυ του Σαββάτου στο Αϊντχόφεν, η ιστορία γράφτηκε διαφορετικά.

Αυτή τη φορά, ήταν δάκρυα χαράς και λυγμοί λύτρωσης, για αθλήτριες που έζησαν μία, δύο ή ακόμη και τρεις φορές (η Χρυσή Διαμαντοπούλου) την πίκρα των προολυμπιακών τουρνουά.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη είναι η μόνη παίκτρια του τωρινού ρόστερ που έχει ζήσει την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού ήταν παρούσα το 2008 στο Πεκίνο.

Επέστρεψε φέτος στην εθνική μετά από 4,5 χρόνια, αφού πρώτα είχε σταματήσει από την ενεργό δράση, έγινε μητέρα, πέρασε ένα δύσκολο χειρουργείο και επανήλθε στις πισίνες, πιο πολύ για να κάνει αυτό που αγαπάει.

Στον αγώνα με την Ιταλία ήταν συγκλονιστική, πέτυχε δύο υπερ-πολύτιμα γκολ και μετά το ματς δεν παρέλειψε, με δάκρυα τα μάτια, να αφιερώσει την πρόκριση σε όλες εκείνες τις παλιές συμπαίκτριές της, που δεν αξιώθηκαν να μετάσχουν στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη.

«Είναι τρεις Ολυμπιακοί Αγώνες που δεν έχουμε βρεθεί. Από το 2012 κι έπειτα, δεν έχουμε καταφέρει να πάμε την Ελλάδα εκεί που πρέπει, στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σήμερα πήραμε μια πανάξια νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα», είπε αρχικά η 35χρονη φουνταριστή και συνέχισε: «Νιώθω τόσο περήφανη, ειλικρινά, που είμαι μέλος αυτής της ομάδας.

Μετά από 12 χρόνια έφερε την Ελλάδα ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δίνει λύτρωση σε τόσες γενιές, που κατά κάποιον τρόπο νιώθω ότι συνδέομαι. Και τις προηγούμενες που παλέψανε και δεν τα καταφέρανε και αυτά τα κορίτσια που τα κατάφεραν.

Έχουν ζήσει και τις αποτυχίες. Ξέρω ότι όσοι έχουν πονέσει και παλέψει γι΄ αυτή την ομάδα χαίρονται το ίδιο με εμάς σήμερα, γιατί είναι μία λύτρωση. Ευχαριστώ τον Θεό που με έχει γερή, που έχει την οικογένειά μου γερή για να με στηρίζει και να είμαι κι εγώ μέλος αυτής της ομάδας. Νιώθω ευλογημένη που είμαι εδώ».

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Ιρλανδία – Αγγλία 0-2: Εύκολη επικράτηση στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του Σάουθγκεϊτ

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Λι Κάρσλι, η Αγγλία ξεκίνησε...

Ασύλληπτη Σταματοπούλου: Χρυσή Παραολυμπιονίκης στα 50μ. ύπτιο S4

Στην τελευταία της παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο S4 και πανηγυρίζει μια τεράστια επιτυχία στην καριέρα της δίνοντας στην Ελλάδα το 13ο μετάλλιο

Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε ο Οσμάν για τη σεζόν 2024/25

Μερικές ώρες μετά την αποκάλυψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν για έναν χρόνο

Εθνική: Ο Μασούρας θα χάσει και το ματς με την Ιρλανδία

Χωρίς τον Γιώργο Μασούρα θα παραταχθεί η εθνική Ελλάδας στο πρώτο (Φινλανδία) αλλά...

Ο Τσεντί Οσμάν γιορτάζει τη Γενοκτονία των Ποντίων: Ποιοι άφησαν στο σκοτάδι τον πατριώτη Δ. Γιαννακόπουλο; (pics)

Το πρόσφατο - και άκρως θλιβερό - παρελθόν του υπερεθνικιστή Τσεντί Οσμάν βγήκε στην επιφάνεια μετά την αποκάλυψη της επικείμενης μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό και όλοι πλέον αναρωτιούνται για το πώς θα αντιδράσει ο δεδηλωμένος πατριώτης Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ιωαννίδης: Ο Γιοβάνοβιτς έχει πλάνο και ταυτότητα, θα γινόμαστε καλύτεροι

Με τρία γκολ και δύο δοκάρια, μια γεμάτη εμφάνιση...

Η Γερμανία σκόρπισε με 5 γκολ την Ουγγαρία, καθάρισε στο τέλος η Ολλανδία

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Γερμανία στην πρεμιέρα της...

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Σταματοπούλου: Ήταν η τελευταία μου χρονιά, έλεγα πως θα δώσουμε ό,τι μπορούμε και το κάναμε (vid)

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσει την παρουσία της...

Ολυμπιακός: Χαμός στο Λεωνίδιο για την κούπα του Conference League

Στο Λεωνίδιο βρέθηκε σήμερα (7/9) η κούπα του Conference...