39.3 C
Athens

Οζντόεφ: «Όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ, μου είπαν αμέσως ότι εδώ δεν τους αρέσει το κόκκινο χρώμα»

«Όταν ήρθα στην ομάδα, μου είπαν αμέσως ότι δεν τους αρέσει το κόκκινο χρώμα εδώ. Ρώτησα γιατί; Απάντησαν: Ολυμπιακός. Για τον ΠΑΟΚ αυτός είναι ο πιο σημαντικός αντίπαλος», δήλωσε ο Ρώσος μέσος του Δικεφάλου ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι

Μεγάλη συνέντευξη σε ρωσική ιστοσελίδα παραχώρησε ο Μαγκομέντ Οζντόεφ, με αφορμή το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο μέσος του ΠΑΟΚ μίλησε για την κόντρα τους Ερυθρόλευκους, το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, τους οπαδούς του Δικεφάλου και τον Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Οζντόεφ:

— Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:
Θα είναι το πρώτο μου παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό. Όταν ήρθα στην ομάδα, μου είπαν αμέσως ότι δεν τους αρέσει το κόκκινο χρώμα εδώ. Ρώτησα: γιατί; Απάντησαν: «Ολυμπιακός». Για τον ΠΑΟΚ αυτός είναι ο πιο σημαντικός αντίπαλος. Αν και η γνώμη μου είναι ότι το χρώμα δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Το βασικό είναι να τους νικήσουμε.

— Για το ελληνικό πρωτάθλημα:
Για κάποιο λόγο, τώρα παίζουμε όλα τα μεγάλα ματς εκτός έδρας: Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, τώρα Ολυμπιακός. Ανάμεσά τους ήταν και το ταξίδι στη Σκωτία. Βαρύ πρόγραμμα. Είναι δύσκολο να παίζεις με όλους, αλλά η Ελλάδα έχει πιο κλειστό πρωτάθλημα από την Τουρκία. Θα έλεγα μάλιστα ότι μοιάζει κάπως με το ρωσικό – έχει πιο αμυντικό χαρακτήρα. Οι περισσότερες ομάδες παίζουν για αποτελέσματα. Μόνο οι τέσσερις μεγάλοι – ΠΑΟΚ , ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός – παίζουν πάντα ανοιχτό ποδόσφαιρο.

— Για την ατμόσφαιρα στην Αθήνα:
Και με τον Παναθηναϊκό και με την ΑΕΚ το κλίμα ήταν καλό. Όπου κι αν παίζουμε τα γήπεδα είναι γεμάτα. Δεν μιλάω καν για αγώνες εντός έδρας – είναι πάντα γεμάτοι. Μπορεί να υπάρχει πίεση, αλλά έχω συνηθίσει να παίζω σε τέτοιο περιβάλλον. Η Ζενίτ είχε πάντα γεμάτο γήπεδο στην Αγία Πετρούπολη, αλλά και σε μεγάλα εκτός έδρας παιχνίδια.

– Για τους ξένους διαιτητές στη Super League:
Στην Ελλάδα οι ξένοι διαιτητές καλούνται πάντα σε μεγάλους αγώνες. Το παιχνίδι μας με τον Παναθηναϊκό διαιτήτευσε Πορτογάλος, τώρα Γερμανός. Γενικά η διαιτησία στην Ελλάδα είναι αρκετά καλή. Όπως καταλαβαίνω άρχισαν να καλούνται ξένοι σε κορυφαίους αγώνες για να μην υπάρχουν αντιπαραθέσεις, όπως παλιότερα.

— Για την ατμόσφαιρα του ελληνικού ποδοσφαίρου:
Ακόμα το συνηθίζω. Για μένα το πιο δύσκολο πράγμα είναι πάντα το κλίμα. Σε αυτά τα μέρη κάνει πολλή ζέστη. Όπως και στην Τουρκία. Το βρίσκω πιο εύκολο όταν η θερμοκρασία είναι μέση. Μάλλον επειδή έπαιξα στη Ρωσία όλη μου τη ζωή. Πρέπει να συνηθίσουμε τον καιρό. Στην Τουρκία, έπαθα ηλίαση τις πρώτες δύο εβδομάδες.

– Για τους οπαδούς στην Ελλάδα:
Ναι, είναι διαφορετικοί από όλους τους άλλους. Οι άνθρωποι ζουν πραγματικά για το ποδόσφαιρο. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι πραγματικά ουάου!

— Για το τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη:
Όλα εδώ είναι τελείως διαφορετικά από ό,τι ακόμα και στην Τουρκία. Ο ΠΑΟΚ είναι για τη Θεσσαλονίκη ό,τι η Ζενίτ για την Αγία Πετρούπολη. Η πόλη ζει με αυτή την ομάδα. Μπορείτε να πάτε σε μια καφετέρια να φάτε και θα σας πουν: «Το δείπνο είναι κερασμένο!» Αυτό έχει ήδη συμβεί. Θα βρίζουν και δεν θα πάρουν χρήματα – αγαπούν τόσο πολύ την ομάδα τους.

– Για το αν τον εκπλήσσει η πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη:
Καθόλου. Έχουμε καλή ομάδα, ποιοτικούς παίκτες και ικανό προπονητικό επιτελείο. Νομίζω ότι θα παλεύαμε για την πρώτη θέση στο ρωσικό πρωτάθλημα. Η πρώτη τετράδα στην Ελλάδα είναι πολύ δυνατές ομάδες. Επομένως, δεν με εκπλήσσει η επιτυχία μας στην Ευρώπη. Να δώσει ο Θεός να φτάσουμε στον τελικό! Το θέλω πολύ.

– Γιατί επέλεξε τον ΠΑΟΚ:
Είδα σοβαρό ενδιαφέρον από την πλευρά του συλλόγου, από τον προπονητή μέχρι τη διοίκηση. Και ήξερα ήδη ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος υψηλού επιπέδου που παλεύει συνεχώς για το πρωτάθλημα και παίζει σε ευρωπαϊκά κύπελλα.

– Για τον Ιβάν Σαββίδη:
Δεν τον γνώριζα Προσωπικά όχι. Συναντηθήκαμε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Μετά την κουβέντα μας, αποφάσισα ότι θα έρθω στον ΠΑΟΚ. Δεν έρχεται στα αποδυτήρια, αλλά είναι όλη την ώρα κοντά στην ομάδα. Κάνει βιντεοκλήσεις, επικοινωνεί με την ομάδα, ανησυχεί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς