Ολυμπιακός – Τσουκαρίτσκι 3-1: Οδοστρωτήρας με τρομερούς Φορτούνη και Ελ Κααμπί! (hls)

Με ένα πρώτο ημίχρονο βγαλμένο από το καλοκαίρι του 2019, ο Ολυμπιακός του Ντιέγκο Μαρτίνεθ πήρε σβάρνα τους Σέρβους και έχει κάθε λόγο να νιώθει αδικημένος από το τελικό σκορ, ειδικά μετά το γκολ της Τσουκαρίτσκι στο 92'

Αυτή η πρόκριση στους ομίλους του Europa League δεν γίνεται να χαθεί για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πραγματοποίησε την πιο πειστική φετινή του εμφάνιση – μέχρι νεωτέρας – απέναντι στην Τσουκαρίτσκι στο Φάληρο.

Οι Ερυθρόλευκοι ακολούθησαν μια συνταγή που φάνηκε και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια στο Καραϊσκάκη: πίεση ψηλά για να έρθει το γρήγορο γκολ και η δουλειά θα γίνει. Ο Ολυμπιακός σάρωσε με 3-1 τους Σέρβους που εμφάνισαν κάκιστη εικόνα και δεν μπόρεσαν να φανούν ανταγωνιστικοί απέναντι στην υπό οικοδόμηση νέα ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, η οποία θα ταξιδέψει σε μια εβδομάδα για να κλειδώσει την πρόκριση και τυπικά.

Γεμάτη εμφάνιση από τον εκπληκτικό Κώστα Φορτούνη με γκολ, ασίστ και αρκετές ακόμα φάσεις για την ομάδα του και φυσικά εντυπωσιακός Ελ Κααμπί με δύο γκολ για έναν Ολυμπιακό που βρήκε τα τρία γκολ από το πρώτο μέρος και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα στο δεύτερο.

Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως οι Σέρβοι εκμεταλλεύτηκαν την αμυντική χαλάρωση του Ολυμπιακού στις καθυστερήσεις και με τον Γιάνκοβιτς πέτυχαν ένα γκολ στο 92′ που δεν το πανηγύρισε ο ποδοσφαιριστής αφού και οι φιλοξενούμενοι δεν δείχνουν να πιστεύουν πως μπορούν να πετύχουν κάτι παραπάνω στον επαναληπτικό.

Ντεμπούτο για Έσε και Πορόσο που μπήκαν στην αναμέτρηση στο 59′ και στο 70′ αντίστοιχα, με τους δύο παίκτες να παίρνουν την πρώτη γεύση σε επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Μόλις στο 3ο λεπτό οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν όταν από τη σέντρα του Βρουσάι από τα δεξιά (έπαιξε ως μπακ απόντος του τιμωρημένου Ροντινέι) ο Μασούρας έπιασε την κεφαλιά την οποία απομάκρυνε σε πρώτο χρόνο ο Σαμούροβιτς αλλά στην επαναφορά ο Ελ Κααμπί με προβολή άνοιξε το σκορ.

Ο Μαροκινός φορ βρέθηκε σε πολύ καλή βραδιά, είχε δοκάρι στο 6′ ενώ στο 16′ ο Μαντί Καμαρά τροφοδότησε τον Φορτούνη που έκανε εξαιρετική κίνηση στην περιοχή και με τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στις αράχνες του Σαμούροβιτς!

Το 3-0 διαμορφώθηκε στο 40′ με την κεφαλιά του Μαροκινού φορ του Ολυμπιακού έπειτα από το γέμισμα του Φορτούνη, με τον Ελ Κααμπί νωρίτερα να έχει μία ακόμα χαμένη ευκαιρία από πλεονεκτική θέση στο 31′.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τρεις καλές στιγμές αρχικά στο 35′ όταν ο Σούμποτιτς πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ (απέκρουσε ο Πασχαλάκης) και στη συνέχεια ο Τόσιτς αστόχησε.

Ο Στάνκοβιτς ένα λεπτό μετά το 3-0 από τα αριστερά προσποιήθηκε στον Φρέιρε κι έπιασε το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν κατέβασαν ταχύτητα στο δεύτερο μέρος και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες κυρίως με τον Μπιέλ, με τον Ισπανό όμως να μη βρίσκει δίχτυα όπως στο ματς με τον Πανσερραϊκό.

Η αναδρομική γκρίνια για τα λάθη που έγιναν δεν βοηθά εκείνους που προσπαθούν να τα διορθώσουν

Στο 86′ ο Ελ Αραμπί νικήθηκε στο τετ α τετ και ο Σκάρπα στην επαναφορά έστειλε την μπάλα άουτ, με τους Σέρβους στο 92′ να μειώνουν σε 3-1 με την κεφαλιά του Γιάνκοβιτς στη σέντρα του Νίξεβιτς από τα δεξιά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΤΣΟΥΚΑΡΙΤΣΚΙ 3-1

Σκόρερ: 3′, 40′ Ελ Κααμπί, 16′ Φορτούνης / 90+2′ Γιάνκοβιτς

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Ρούμσας (ΛΙΘ)

Κίτρινες: Ρέτσος, Κίνι / Νίξεβιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Βρουσάι, Ρέτσος (70′ Πορόσο), Φρέιρε, Κίνι, Μαντί Καμαρά (59′ Έσε), Ιμπόρα, Μασούρας (59′ Σκάρπα), Μπιέλ (83′ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (79′ Ελ Αραμπί)

ΤΣΟΥΚΑΡΙΤΣΚΙ (Ιγκόρ Μάτιτς): Σαμούροβιτς, Στεφάνοβιτς, Ντρέζγκιτς, Σούμποτιτς, Ρόγκαν (46′ Νίξεβιτς), Στάνκοβιτς (69′ Μιλαντίνοβιτς), Σισοκό, Κόβατς (46′ Ντότσιτς), Τόσιτς, Εντιαγέ (46′ Γιάνκοβιτς), Ιβάνοβιτς (86′ Ζε Μάριο)

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Το συγκινητικό video του Παναθηναϊκού για τον Μπάλντοκ ενόψει του αγώνα με την Τσέλσι

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Τσέλσι στο ΟΑΚΑ το βράδυ...

Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει το παιχνίδι του στο Μάλμε: Τα στοιχεία που ζήτησε ο Μεντιλίμπαρ και τα ρίσκα των Σουηδών

Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν τη νίκη στη Σουηδία για να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στην βαθμολογία της League Phase του Europa League και ο Χοσέ Μεντιλίμπαρ ζήτησε συγκεκριμένα πράγματα από τους παίκτες του στην τελευταία προπόνηση στο Μάλμε

Ο Παναιτωλικός η ελληνική ομάδα με τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στο ρόστερ του, στη 2η θέση ο Ολυμπιακός

Τα Καναρίνια φιγουράρουν στην 5η θέση της κατάταξης στη Super League με τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας - Δεύτερος ο Ολυμπιακός, τελευταίος και... γηραιότερος ο ΠΑΟΚ

Στο Μίλτον Κέινς η κηδεία του Τζορτζ Μπάλντοκ παρουσία όλης της ομάδας του Παναθηναϊκού

Η δύσκολη ώρα του αποχαιρετισμού στον Τζορτζ Μπάλντοκ πλησιάζει και σύσσωμη η οικογένεια των Πρασίνων θα παρευρεθεί στην κηδεία του στην Αγγλία την επόμενη Τετάρτη

Γιάννης: Αν παίζω 25 λεπτά δεν θα κλαίγομαι όπως παλαιότερα

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ ξεκίνησαν δυναμικά τη σεζόν...

Σίξερς – Μπακς 109-124: Γιάννης και Λίλαρντ μπήκαν με άγριες διαθέσεις στη σεζόν, ιδανική πρεμιέρα για τα Ελάφια (vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ ξεκίνησαν δυναμικά τη σεζόν στο NBA και πήραν από το χέρι τους Μπακς για την πρώτη νίκη στην πρεμιέρα τους απέναντι στους Σίξερς στη Φιλαδέλφεια

Το συγκινητικό video του Παναθηναϊκού για τον Μπάλντοκ ενόψει του αγώνα με την Τσέλσι

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Τσέλσι στο ΟΑΚΑ το βράδυ...

Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει το παιχνίδι του στο Μάλμε: Τα στοιχεία που ζήτησε ο Μεντιλίμπαρ και τα ρίσκα των Σουηδών

Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν τη νίκη στη Σουηδία για να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στην βαθμολογία της League Phase του Europa League και ο Χοσέ Μεντιλίμπαρ ζήτησε συγκεκριμένα πράγματα από τους παίκτες του στην τελευταία προπόνηση στο Μάλμε

Στο στόχαστρο της Λίβερπουλ ο Κερκέζ, στα 60 εκατ. ευρώ οι απαιτήσεις της Μπόρνμουθ

Η Λίβερπουλ ψάχνει για τον διάδοχο του Ρόμπερτσον και...

Γιασικεβίτσιους: Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει προβλήματα αν και έχει πολύ ταλέντο

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό με αφορμή το...

Ένας Ισπανός, ένας Σλοβένος και ένας Λιθουανός θα διευθύνουν το ματς του Παναθηναϊκού με τη Φενέρ

Γνωστοί έγιναν οι διαιτητές του ματς του Παναθηναϊκού με...

Αυτή είναι η διαιτητική τριάδα που όρισε η Euroleague για το Μπάγερν – Ολυμπιακός

Γνωστοί έγιναν οι διαιτητές του αγώνα της Μπάγερν με...