Φιορεντίνα – Γουέστ Χαμ 1-2: Λονδρέζικος θρίαμβος και ευρωπαϊκή κούπα στην Πράγα! (vid)

Η Γουέστ Χαμ κατέκτησε τη δεύτερη ευρωπαϊκή κούπα στην ιστορία της, μετά το Κυπελλούχων του 1965 - Χρυσός σκόρερ ο Τζάροντ Μπόουεν με πανέμορφο γκολ στο 90'

Από το 1965 και την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων μεσολάβησαν 58 χρόνια, κάτι παραπάνω από μισός αιώνας. Η Γουέστ Χαμ για δεύτερη φορά στην ιστορία της κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο σε μια βραδιά ονειρεμένη για τους χιλιάδες Λονδρέζους οπαδούς της στην Πράγα.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες κατέκτησε το Conference με τρομερό γκολ του Μπόουεν στο 90′ απέναντι στη Φιορεντίνα (1-2) που έγινε η δεύτερη ιταλική ομάδα μετά τη Ρόμα που χάνει φέτος σε ευρωπαϊκό τελικό!

 

Δεν ήταν ο πιο θεαματικός τελικός, δεν είχε τις πολλές φάσεις, είχε όμως ένα τρομερό φινάλε και πρωταγωνιστή ένα παιδί που κάνει πάταγο τα τελευταία χρόνια στους Λονδρέζους και δείχνει έτοιμος για το επόμενο επίπεδο.

 

Η ένταση, οι σκληρές μονομαχίες και η άρνηση του Ντελ Θέρο Γκράντε να σφυρίζει φάουλ προκάλεσε μεγάλη δυσλειτουργία στο γήπεδο αφού οι παίκτες των δύο ομάδων φρόντιζαν να διαμαρτύρονται όλη την ώρα.

Η Φιορεντίνα είχε τον πρώτο λόγο των κινήσεων αλλά όχι τις καθαρές ευκαιρίες. Το γκολ του Γιόβιτς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, ενώ στο 57′ ο Αρεολά επενέβη σωτήρια στο σουτ του Κουαμέ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Γουέστ Χαμ προηγήθηκε στο 62ο λεπτό με μια ασύλληπτη εκτέλεση πέναλτι του Μπενραχμά.

Ο Ντελ Θέρο Γκράντε χρειάστηκε να κάνει on field review για να διαπιστώσει πως υπάρχει χέρι του Μπιράγκι στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα στη μονομαχία του με τον Μπόουεν εντός περιοχής.

 

Η Φιορεντίνα χρειάστηκε μόλις πέντε λεπτά για να ισοφαρίσει τη Γουέστ Χαμ και να βάλει ξανά φωτιά στο παιχνίδι. Ο Νίκο Γκονσάλες έπιασε την κεφαλιά για τον Μποναβεντούρα που κοντρόλαρε με το αριστερό κι εκτέλεσε με το δεξί ανάμεσα σε Αγκέρ και Κέρερ για να κάνει το 1-1.

 

Εκεί το χαρτί άρχισε να γυρίζει για τους Βιόλα που δημιούργησαν ευκαιρίες αλλά κυρίως με μακρινά σουτ του Άμραμπατ και του Μαντράγκορα που βρήκαν σε ετοιμότητα τον Αρεολά.

Ο Τερατσιάνο απέκρουσε την κεφαλιά του Σούτσεκ στο 81′ αλλά στο 90′ προδόθηκε από τη γραμμή άμυνάς του: Ο Πακετά πέρασε απίθανη κάθετη για τον Μπόουεν που έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-2 προκαλώντας πανζουρλισμό στις εξέδρες και χωρίς να αλλάξει τίποτα ως το τέλος.

 

Μετά από 1.097 μέρες ο Ντέιβιντ Μόγιες εξασφάλισε το πρώτο τρόπαιο της προπονητικής του καριέρας, ενώ η Γουέστ Χαμ εξασφάλισε την παρουσία της στους ομίλους του Europa League της επόμενης σεζόν!

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ – ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ 1-2

Σκόρερ: 67′ Μποναβεντούρα / 62′ πεν. Μπενραχμά, 90′ Μπόουεν

Γήπεδο: Fortuna Arena, Πράγα

Διαιτητής: Ντελ Θέρο Γκράντε (ΙΣΠ)

Κίτρινες: Μαντράγκορα, Ντάνκαν, Μιλένκοβιτς, Άμραμπατ / Μπενραχμά, Αγκέρ, Μπόουεν

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Βιντσέντσο Ιταλιάνο): Τερατσιάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Ρανιέρι (84′ Ίγκορ), Μπιράγκι, Άμραμπατ, Μποναβεντούρα (90+3′ Μπαράκ), Μαντράγκορα, Κουαμέ (62′ Σαπονάρα), Γκονσάλες, Γιόβιτς (46′ Καμπράλ)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (Ντέιβιντ Μόγιες): Αρεολά, Τσούφαλ, Ζουμά (61′ Κέρερ), Αγκέρ, Έμερσον, Σούτσεκ, Ράις, Πακετά, Μπόουεν, Αντόνιο (90+4′ Ογκμπόνα), Μπενραχμά (76′ Φορνάλς)

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Ιρλανδία – Αγγλία 0-2: Εύκολη επικράτηση στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του Σάουθγκεϊτ

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Λι Κάρσλι, η Αγγλία ξεκίνησε...

Ασύλληπτη Σταματοπούλου: Χρυσή Παραολυμπιονίκης στα 50μ. ύπτιο S4

Στην τελευταία της παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο S4 και πανηγυρίζει μια τεράστια επιτυχία στην καριέρα της δίνοντας στην Ελλάδα το 13ο μετάλλιο

Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε ο Οσμάν για τη σεζόν 2024/25

Μερικές ώρες μετά την αποκάλυψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν για έναν χρόνο

Εθνική: Ο Μασούρας θα χάσει και το ματς με την Ιρλανδία

Χωρίς τον Γιώργο Μασούρα θα παραταχθεί η εθνική Ελλάδας στο πρώτο (Φινλανδία) αλλά...

Ο Τσεντί Οσμάν γιορτάζει τη Γενοκτονία των Ποντίων: Ποιοι άφησαν στο σκοτάδι τον πατριώτη Δ. Γιαννακόπουλο; (pics)

Το πρόσφατο - και άκρως θλιβερό - παρελθόν του υπερεθνικιστή Τσεντί Οσμάν βγήκε στην επιφάνεια μετά την αποκάλυψη της επικείμενης μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό και όλοι πλέον αναρωτιούνται για το πώς θα αντιδράσει ο δεδηλωμένος πατριώτης Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ιωαννίδης: Ο Γιοβάνοβιτς έχει πλάνο και ταυτότητα, θα γινόμαστε καλύτεροι

Με τρία γκολ και δύο δοκάρια, μια γεμάτη εμφάνιση...

Η Γερμανία σκόρπισε με 5 γκολ την Ουγγαρία, καθάρισε στο τέλος η Ολλανδία

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Γερμανία στην πρεμιέρα της...

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Σταματοπούλου: Ήταν η τελευταία μου χρονιά, έλεγα πως θα δώσουμε ό,τι μπορούμε και το κάναμε (vid)

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσει την παρουσία της...

Ολυμπιακός: Χαμός στο Λεωνίδιο για την κούπα του Conference League

Στο Λεωνίδιο βρέθηκε σήμερα (7/9) η κούπα του Conference...