34.2 C
Athens

ΟΦΗ – Ιωνικός 2-2: Οι Κρητικοί έστειλαν τους Νικαιώτες σε τελικό παραμονής (hls)

Ο Ιωνικός δεν την έπαθε όπως ο Λεβαδειακός στην προτελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ αλλά πια γνωρίζει πως έχει μόνο έναν δρόμο για την παραμονή: να κερδίσει στη Νεάπολη τη Λαμία το ερχόμενο Σάββατο.

Οι Νικαιώτες έμειναν στο 2-2 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο χάρη στα δύο γκολ του Μασάς κι ο βαθμός τους διατηρεί ζωντανούς αρκεί να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να πάρουν τρίποντο την τελευταία αγωνιστική. Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα αποχαιρετούν τη Super League.

 

Ο ΟΦΗ που διατήρησε το αήττητό του στα πλέι άουτ, είχε μεγάλες ευκαιρίες με τον Μπάκιτς στα πρώτα λεπτά, με αυτή στο 11ο να σταματά στο δοκάρι. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ιωνικός σκόραρε με την προβολή του Μασάς μετά το γύρισμα του Μύγα από τα δεξιά.

Τελικά, ο Μπάκιτς στο 45ο λεπτό βρήκε το γκολ που έψαχνε απεγνωσμένα με μια ακόμα απευθείας εκτέλεση φάουλ για το 1-1 που έδωσε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο δεύτερο μέρος.

Οι Κρητικοί έμειναν με δέκα παίκτες στο 52′ λόγω της αποβολής του Πασαλίδη για μαρκάρισμα πάνω στον εξαιρετικό Φαντιγκά, ο Ιωνικός εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και πέτυχε το 1-2 ξανά με τον Μασάς με το μισό γκολ να πιστώνεται στον Μάντζη που έκανε τρομερή ενέργεια.

Ωστόσο, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου μάλλον υπερεκτίμησε τις δυνατότητές της και το αριθμητικό πλεονέκτημα και ο ΟΦΗ την τιμώρησε με την κεφαλιά του Ντίκο στο 80′, ενώ γλίτωσε κι από το 3-2 που θα ήταν καταστροφικό.

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Θοράρινσον, Βούρος, Γιαννούλης (75′ Διαμαντής), Πασαλίδης, Περέα, Ντιουσέ, Μπάκιτς, Φελίπε (75′ Μπιφουμά), Ντίκο (90′ Μοσκέρα).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μύγας, Βαλεριάνος, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα (84′ Μάνος), Κάνιας, Σάκιτς (85′ Ελευθεριάδης), Φαντινγκά (71′ Γούλερι), Μασάς, Μάντζης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς