16.6 C
Athens

Άρης: Ο Πάρντιου εστιάζει στην επίθεση και αγνοεί τον πυρήνα του προβλήματος

Ο Καμάτσο έχασε το άχαστο αλλά αυτό είναι κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά στον Άρη: η επαναλαμβανόμενη σύμπτωση στην επίθεση και η ατάκα του Πάρντιου που δείχνει ότι κοιτά μόνο ένα μέρος κι όχι τη γενική εικόνα του προβλήματος

Για έκτο σερί παιχνίδι με τον Άλαν Πάρντιου στον πάγκο ο Άρης βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ και το αποτέλεσμα έφερε ξανά γκρίνια και εσωστρέφεια στην ομάδα, παρόλο που η εμφάνιση ήταν πειστική και βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδι και τελευταίο μισάωρο στη Λεωφόρο. Ο Άγγλος τεχνικός εξακολουθεί να τα… βάζει με τους επιθετικούς του και αγνοεί επιδεικτικά τον «πυρήνα» του κιτρινόμαυρου προβλήματος, που και φέτος ξεκινά από την άμυνα.

Οι Θεσσαλονικείς δημιούργησαν 14 (!) τελικές μέσα από την περιοχή του ΟΦΗ, αλλά μόνο μία από αυτές κατέληξε στο βάθος της εστίας κι αυτή χάρη στην κλάση του Αντρέ Γκρέι, ο οποίος απέδειξε ξανά ότι δε νοείται να μένει στον πάγκο.

Η επιθετική δυστοκία και το σύνθημα «βάλε γκολ» είναι ένα διαχρονικό ζήτημα για τον Άρη που δεν κατάφερε να το βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό στην μετά-Μάντζιου εποχή (δηλ. επί Μπούργος) και ακόμα παλεύει με Θεούς και δαίμονες για να τελειώσει με over τα παιχνίδια του.

Πάρντιου: Δεν μπορώ να το εξηγήσω, θα έπρεπε να βάζουμε περισσότερα γκολ

Ο λόγος δεν μπορεί να είναι πάντα η αστοχία των παικτών του, καθώς από το 2019 μέχρι σήμερα ο Άρης έχει αλλάξει παραπάνω από 15 ποδοσφαιριστές στη γραμμή κρούσης του και το πρόβλημα παραμένει ενεργό. Οι Κίτρινοι οφείλουν να κοιτάξουν την ποδοσφαιρική αλήθεια στα μάτια και να δουν ότι στα περισσότερα φετινά παιχνίδια που είχαν θέμα στο γκολ (αν όχι σε όλα) η άμυνά τους ήταν αυτή που τους πρόδιδε πρώτα και τους ανάγκαζε από νωρίς να κυνηγάνε το σκορ, με μεγαλύτερο αντίπαλο το ρολόι.

Ναι, δεν χρειάζεται δα και τόση ανάλυση για να πούμε ότι ο Καμάτσο έχασε (ξανά) το άχαστο στη φάση του 88ου λεπτού, αλλά σε βάθος χρόνου πάντοτε το ποδόσφαιρο σου δείχνει τον «πυρήνα» του προβλήματος κι εσύ πρέπει να βρεις τρόπους για να τον απενεργοποιήσεις.

Μέχρι σήμερα, ο Άρης δεν έχει κατορθώσει να βρει λύσεις για να γίνει πιο αποτελεσματικός, πιο ουσιαστικός αλλά και… aggressive στην αμυντική του ζώνη, που τον «κρεμάει» από την αρχή του καλοκαιριού και τα ευρωπαϊκά ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Παρεμπιπτόντως, όπως και το βράδυ της Κυριακής με τον ΟΦΗ έτσι και στο «Μπλούμφιλντ» τον περασμένο Αύγουστο ο Άρης προδόθηκε από τις κακές αποφάσεις στην άμυνά του, τη λάθος διαχείριση του προπονητή του στο κομμάτι των αλλαγών (και πάλι τις καθυστέρησε ο Πάρντιου, όπως και τότε ο Μπούργος) αλλά και την αστοχία του Καμάτσο, ο οποίος έχει ποιότητα, αλλά δεν έχει πάρει και τα λεπτά συμμετοχής που αναμενόταν για να τελειώνει με μεγαλύτερη άνεση φάσεις όπως η χθεσινή απέναντι στον Μανδά.

Στο ποδόσφαιρο θα έρθουν κι αυτές οι στιγμές, οι ατυχίες, τα λάθη, τα χαμένα γκολ μπροστά από την εστία. Αλλά επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση και ο Άρης καλείται είτε να αλλάξει το στυλ παιχνιδιού του για να κρατάει πιο εύκολα το μηδέν παθητικό είτε να συνεχίσει με ένα επιθετικό στυλ, πιστός στο πλάνο του, που, όμως, μπορεί να τον οδηγήσει σε ένα πολύ δύσβατο και άγνωστο μονοπάτι…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς