Η Μακάμπι Χάιφα είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στον Β’ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ: Οι πρωταθλητές Ισραήλ μπήκαν στην κληρωτίδα ως ανίσχυροι και στο υπογκρούπ των Ερυθρολεύκων ήταν μακράν ο πιο δύσκολος αντίπαλος ειδικότερα αν συνυπολογίσουμε την παράδοση που έχουν σε νοκ άουτ αγώνες οι πρωταθλητές Ελλάδας με ομάδες από το Ισραήλ και φυσικά βάζοντας στην εξίσωση και το πόσο νωρίς θα γίνουν τα ματς (τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιουλίου).
Πέρα από τις εξαιρετικές αμυντικές επιδόσεις της, η Μακάμπι Χάιφα πιστώνει τεράστιο ποσοστό της περυσινής της επιτυχίας στον βιρτουόζο μεσοεπιθετικό Ομέρ Ατζίλι.
Ο διεθνής 29χρονος Ισραηλινός εξτρέμ (αγωνίζεται κυρίως στο δεξί άκρο της επίθεσης) είναι μακράν ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής της Χάιφα και μια ματιά στα νούμερα του το επιβεβαιώνουν. Ο Ατζίλι ήταν ο MVP της σεζόν στο πρωτάθλημα του Ισραήλ με 28 γκολ και 14 ασίστ σε σύνολο 51 αναμετρήσεων και είναι ο παίκτης που μπορεί να χαρακτηριστεί κίνδυνος-θάνατος αν βρει χώρους.
Δυστυχώς για τον ίδιο και… ευτυχώς για τη Χάιφα, ο συγκεκριμένος παίκτης δεν μπήκε ποτέ σε καλούπι. Είναι ενδεικτικό πως το καλοκαίρι που ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί αποχώρησε από τη Γρανάδα (2016), ο Ατζίλι υπέγραψε στους Ανδαλουσιάνους για τέσσερα χρόνια αλλά αποχώρησε μετά από μόλις 11 συμμετοχές! Δεν θέλησε και ο ίδιος να ακολουθήσει τα πλάνα του τότε προπονητή του και έμοιαζε να θέλει να παίζει για τον… εαυτό του.
Και στον ΑΠΟΕΛ δεν βρήκε ποτέ διάρκεια στην απόδοσή του με αποτέλεσμα να επαναπατριστεί και σε γνώριμα εδάφη πια να βρίσκει τον καλό του εαυτό και να διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας του. Είναι παίκτης που η απόδοσή του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ψυχολογία του.
Δεν λατρεύει να δίνει πάσες, έχει απίστευτες εκτελέσεις με το αριστερό από κοντινή απόσταση (δεν είναι το ατού του να σουτάρει και να βρίσκει εστία από μακριά), καλή σέντρα και πέταγμα της μπάλας στον κενό χώρο.
Συνολικά είναι από τους ποδοσφαιριστές που στην καλή του μέρα τον απολαμβάνει κάθε ομάδα. Στο τακτικό κομμάτι βέβαια καλύτερα ας το αφήσουμε γιατί ιδιαίτερες βοήθειες στον μπακ του δεν δίνει. Υστερεί ακόμα στο ψηλό παιχνίδι και κατ’ εντολή προπονητή του, Μπαράκλ Μπακχάρ, μπορεί να βρεθεί τόσο στο αριστερό άκρο της επίθεσης όσο και πίσω από τον φορ. Γενικότερα οι αμυντικοί τον ψάχνουν και με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.
Το όνομα του ήδη παίζει για ομάδες της Τουρκίας αλλά το συμβόλαιό του (ολοκληρώνεται το 2024) σε συνδυασμό με τη μάχη που θα δώσει η Μακάμπι Χάιφα για να βρεθεί ξανά σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων, προς το παρόν τον κρατάνε «δέσμιο» στη χώρα του. Είναι αναμφίβολα ένα μεγάλο ταλέντο που δεν δικαίωσε όμως ποτέ τις προσδοκίες όταν βγήκε από τα σύνορα της χώρας του (η πρώτη μεταγραφή ήρθε μετά την καλή του χρονιά στην Μπεϊτάρ) και για αυτό γνωρίζει πως ευθύνεται πρώτα ο ίδιος.
Η καλή του τεχνική κατάρτιση, η γεμάτη του χρονιά και η εμπιστοσύνη του προπονητή του τον έχουν επαναφέρει στα υψηλά στάνταρ που είχε στην αρχή της καριέρας του, για αυτό και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο μαρκάρισμά του.